رسانه مسئولیت اجتماعی: جمعی از اصحاب رسانه طی بازدید از بیمارستان بازرگانان تهران، در جریان اقدامات اتاق تهران برای بازسازی، نوسازی و توسعه بخشهای این مرکز درمانی قرار گرفتند. بیمارستانی که امروز مظهر ایفای مسئولیت اجتماعی بخش خصوصی است.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی،سه ربع قرن پس از آغاز عملیات احداث بیمارستان بازرگانان در اردیبهشت ۱۳۲۷، در روز پایانی اردیبهشتماه ۱۴۰۲، فرصتی فراهم شد تا با هماهنگی واحد روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، تلاشهای خیرین و بازرگانان ایران که این بار در ساخت یکی از مدرنترین بیمارستانهای پایتخت نمود پیدا کرده با نگاه و قلم اصحاب رسانه آشنا شود.
بیمارستان بازرگانان که در منطقه جنوبشرق پایتخت، تقاطع خیابان ری و بزرگراه محلاتی، واقع شده و دهههاست به مردم خدمات درمانی ارائه میکند، در شش سال گذشته به واسطه سرمایهگذاری بخش خصوصی و کمک فعالان اقتصادی نیکوکار از نقطه نظر شاخصهای کمّی و کیفی و البته نشانههای ظاهری با مجهزترین بیمارستانهای تهران برابری میکند و حتی یک سر وگردن هم از برخی از آنها بالاتر قرار گرفته است.
خبرنگاران در بازدید از بیمارستان بازرگانان، ابتدا در نشستی با حضور مهدی کرباسیان، رئیس هیات مدیره، بهزاد کلانتری رئیس بیمارستان و برخی از مدیران این مرکز درمانی حضور پیدا کردند و برخی دادههای آماری از روند توسعه خدمات درمانی این بیمارستان دریافت کردند. آنها سپس در کنار رئیس بیمارستان و با رعایت استانداردهای لازم و رعایت حقوق بیماران، از برخی بخشهای بیمارستان و اتاقهای بستری فاقد بیمار و قسمتهای بازسازی شده و در حال ساختوساز بازدید کردند.
رئیس بیمارستان بازرگانان در نشستی رو در رو با خبرنگاران با ارائه این توضیح که بیمارستان بازرگانان نخستین مرکز درمانی تاسیس شده توسط بخش خصوصی پیش از دهه ۱۳۳۰ است، گفت: جنگ جهانی دوم و اشغال کشورمان توسط نیروهای متفقین، پیامدهای ناگواری چون قحطی و شیوع بیماریهای واگیردار برای مردم در پی داشت. چهار سال پس از جنگ و دو سال پس از خروج نیروهای اشغالگر، هیات رئیسه وقت اتاق بازرگانی تهران با هدف کمک به مردم به فکر تاسیس یک بیمارستان افتاد. عملیات احداث بیمارستان بازرگانان در اردیبهشت ماه ۱۳۲۷ آغاز شد و حدود یک سال و هشت ماه بعد، در بهمن ماه ۱۳۲۸ این مرکز بهداشتی و درمانی به بهرهبرداری رسید. البته روند تکمیل بیمارستان تا سال ۱۳۳۰ ادامه داشت.
بهزاد کلانتری ادامه داد: با وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ بیمارستان بازرگانان مانند تمامی مراکز درمانی آن زمان با مصوبه هیات دولت موقت در اسفند ۱۳۵۷ به وزارت بهداری و بهزیستی واگذار شد. این بیمارستان طی سالهای پس از انقلاب و به طور خاص دوران دفاع مقدس به یکی از مراکز اصلی درمان مجروحان و آسیبدیدگان جنگ تبدیل شده بود.
او با بیان اینکه «بیمارستان بازرگانان در دوران جنگ و پس از جنگ بهدلیل عدم سرمایهگذاری دچار فرسودگی زیاد و تعطیل شده بود» از واگذاری این بیمارستان در سال ۱۳۷۳ به کمیته امداد امام اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۹۵ پیش از اتمام قرارداد واگذاری اداره بیمارستان به کمیته امداد، اتاق بازرگانی تهران تصمیم گرفت مجدد مدیریت این مرکز درمانی را برعهده بگیرد و آن را برای خدمترسانی عمومی به مردم و در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود بازسازی کند. به این ترتیب در دی ماه ۱۳۹۵ مدیریت بیمارستان به اتاق بازگشت و با برنامهریزی صورت گرفته کار بازسازی بیمارستان به سرعت از سال ۱۳۹۶ آغاز شد.
بهزاد کلانتری گفت: از سال ۱۳۹۶ تاکنون بالغ بر ۴۲ پروژه برای بهسازی، نوسازی و ایجاد بخشهای جدید با هزینهای معادل ۲۱۴ میلیارد تومان در بیمارستان بازرگانان اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است و این مرکز درمانی را که در یکی از مناطق کمتربرخوردار پایتخت قرار دارد به یکی از مجهزترین و پیشرفتهترین مراکز درمانی تهران تبدیل کرده است.