«رسانه مسئولیت اجتماعی»:جلسه ماهانه کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران با حضور اعضای این کمیسیون و مهندس تقی صانعی مدیر عامل شرکت پتروشیمی نوری جهت ارائه فعالیت های موفق این مجموعه در زمینه مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر اولیایی رئیس کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی با اشاره به وضعیت کنونی جامعه و چالش های به وجود آمده گفت:در شرایط کنونی گروه های معارض اجتماعی وسیاسی هر کدام گمان می کنند مسیری که در پیش گرفته اند بهترین مسیر است و به همین دلیل روز به روز تعارض ها در کشور تشدید می شود.ما در سال های گذشته همواره روی گفتمان و گفتمان سازی در تأکید داشتیم و در اتاق بازرگانی نیز تلاش کردیم این موضوع را به صورت جدی در دستور کار قرار بدهیم.با این وجود تلاش هایی که در این زمینه صورت گرفت کافی نبود و بخش های مختلف جامعه پیرامون یک گفتمان واحد مبتنی بر توسعه جمع نشدند.ما باید یاد بگیریم حرف یکدیگر را بشنویم و به دیدگاه های یکدیگر احترام بگذاریم.به هر حال کشور متعلق به همه است و به گروه خاصی تعلق ندارد.
ما امیدواریم آنچه در نهایت در کشور رخ می دهد منجر به عقلانیت بر مجموعه مدیریت کشور اعم از بخش خصوصی و دولتی شود.
در ادامه جلسه مهندس صانعی مدیر عامل شرکت پتروشیمی نوری به ارائه مهم ترین برنامه های این شرکت در زمینه مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار پرداخت.
وی با اشاره به نحوه شکل گرفتن راهبری مدیریت پایدار و مسئولانه در پتروشیمی نوری گفت:رهبران و مدیران ارشد سرکت پتروشیمی نور همواره موضوع مسئولیت اجتماعی در سرلوحه کار خود قرار داده اند. از نظر ما مسئولیت اجتماعی به معنای توجه به مسئولیت اجتماعی به منزله توسعه پایدار شرکت قلمداد می شود. در این زمینه ما چهار رکن اقتصاد،محیط زیست،کارکنان و جامعه را مورد توجه قرار داده ایم.
مأموریتی که ما برای خود تعریف کرده ایم شامل تولید محصولات اروماتیک و فرآورده های جانبی باکیفیت از میعانات گازی و بنزین پیرولیز به منظور برآورده سازی ارزش های مورد انتظار با بکار گیر سیستم تولید بهره و بر مبانی آخرین تکنولوژی های روز دنیا،زنجیره تأمین با ثبات و استفاده از مکانیزم های ارتباطی موثر با ذینفعان از طریق همکاری و تعامل با شرکا،نیروی انسانی متعهد و متخصص با نگاه مسئولانه و پایدار بوده است.
وی ادامه داد: ارزش های سازمانی ما نیز شامل صیانت از محیط زیست و رعایت ایمنی،بهبود مستمر،کار تیمی، خلاقیت و نوآوری و اخلاق کسب و کار بوده است.
از سوی دیگر مسائل ذیل در راهبرد و اهداف راهبردی شرکت مورد توجه قرار گرفته که مهم ترین آنها شامل اشتغال زایی مستقیم،مدیریت جامع ریسک،توانمندسازی کارکنان،حاکمیت شرکتی،کاهش تأثیرات نامطلوب محیط زیستی،گفت وگوی اجتماعی با ذینفعان کلیدی،مشارکت در حفاظت از محیط زیست،توسعه نظام مند و هدفمند مشارکت های اجتماعی می شود.
صانعی در زمینه عدالت سازمانی و فرصت های برابر در شرکت پتروشیمی نوری نیز خاطرنشان کرد: در شرکت پتروشیمی نوری کارگروه های مربوطه به صورت مستمر با پول شویی مبارزه می کنند.از سوی دیگر مبارزه با فساد از طریق حسابرسی های مستقل بیرونی و کنترل های مستقل داخلی صورت می گیرد.همچنین حفظ شفافیت عملکردی با ارائه انواع گزارشات به ذینفعان کلیدی و حفظ سلامت عملکردی با ممیزهای داخلی سیستم های مدیریت و کنترل های داخلی مالی صورت می گیرد.
مدیر شرکت پتروشیمی نوری درباره اینکه چگونه مسئولیت اجتماعی خود را در زمینه محیط زیست ایفا می کنیم تصریح کرد:مدیریت منابع انتشار آلاینده های هوا،مدیریت اصولی پسماند صنعتی و بهداشتی،مدیریت پسماندهای صنعتی،مدیریت انرژی،مدیریت منابع انتشار صوت،ایجاد و توسعه فضای سبز و حمایت های سبز برون سازمانی هفت حوزه ای است که ما در زمینه مسئولیت اجتماعی و محیط زیست در اولویت های خود قرار داده ایم.
وی درباره مسئولیت اجتماعی این شرکت در برابر کارکنان گفت:فعالیت کمیته جذب نیروی انسانی،اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای جبران خدمات کارکنان غیررسمی،فعالیت کمیته پرسنلی برای انتصاب و ترفیع کارکنان،برخورداری کلیه کارکنان از خدمات آموزشی،تخصیص امکانات ورزشی به کلیه کارکنان از جمله مهم ترین اقداماتی است که در این زمینه صورت گرفته است.
نوری با اشاره به توجه شرکت پتروشیمی نوری به مسئولیت اجتماعی در مقابل جامعه خاطرنشان کرد: این شرکت در این زمینه حق رفاه و تأمین اجتماعی،حق کرامت و برابری انسانی،حق آموزش و پرورش،حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق محیط زیست سالم و توسعه پایدار و حق اشتغال و کار شایسته را مورد توجه قرار داده است.
لازم به ذکر است در این جلسه اعضای کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی،جمعی از کارشناسان و صاحب نظران و نمایندگان دستگاه های دولتی و اتاق استان ها حضور داشتند.