به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی معاونت پژوهش های اجتماعی و فرهنگی،دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گزارشی از بررسی سیاستگذاران مسئولیت اجتماعی شرکت ها در ایران و جهان را منتشر کردد.
در این گزارش آمده است مسئولیت اجتماعی شرکت ها در دنیای امروز نقش مهمی در توسعه پایدار جوامع و جبران آسیب های کارخانجات و شرکت ها به محیط زیست و ساختار اجتماعی مناطق محلی دارد. این حوزه که در دنیای امروز به صورت ترکیب تقنین و فعالیت داوطلبانه پیش می رود در ایران نیز بهصورت پراکنده در قوانین مختلف ظهور و بروز داشته است. گزارش حاضر ضمن بررسی قوانین ایران و جهان در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکت ها و چالش های این حوزه و ارزیابی این قوانین، پیشنهادهای سیاستی مختلفی را برای کارآمدسازی بیشتر این حوزه ارائه کرده است. اولین پیشنهاد تجمیع قوانین تا حد امکان در یک قانون و ایجاد متولی واحد رسیدگی به آن در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است تا ضمن کارآمدی بیشتر این حوزه، نظارت بر دستگاه های دولتی و شرکت ها تسهیل شود. همچنین خلأهای قانونی مانند شفافیت شرکت ها و الزام ایشان به ارائه گزارش در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکت ها، حفظ حریم خصوصی مصرف کنندگان و تقویت تشکل های کارگری باید در قانون جدید گنجانده شود. از دیگر موارد ضروری در حوزه سیاستگذاری مسئولیت اجتماعی شرکت ها، تقویت ضمانت های اجرایی قوانین موجود به ویژه در حوزه محیط زیست، مشوق های مالیاتی هدفمند و تهیه آمایش سرزمین برای فعالیت های مجاز توسعه ای است. درنهایت باید توجه داشت که شرکت ها پیش از تأسیس با توجه به ایجاد تغییر در مؤلفه های جمعیتی و امکانات محلی باید به فراهم آوردن امکانات لازم نسبت به تغییرات حادث در آن مکان ملزم شوند.
گالری تصاویر:
فایل گزارش را از اینجا دریافت نمایید
۳ دیدگاه
باسلام
تقدیر و تشکر از رسانه مسئولیت های اجتماعی و مدیریت مدبرانه جناب دکتر جمشیدی؛
درخصوص حوادثی مانند زلزله خوی ، سیل و …
در روزگاری که عادت کرده ایم بحران ایجاد شود تا ستاد بحران تشکیل گردد
آیا نمی شود از سوی دولت مردان سیاستهایی از قبل پیش بینی و طراحی کرد که تکالیف در هنگام بروز حوادث روشن باشد و برنامه ها و برنامه ریزی ها از قبل صورت پذیرد.
با سلام و احترام
۱) در این گزارش در بخش قوانین اشاره ای به منشور حقوق شهروندی و مصوبه شورای عالی اداری در سال ۱۳۹۵ در خصوص حقوق شهروندی درنظام اداری ایران نشده است .
۲) به نقش جامعه مدنی و تشکل های حرفه ای و NGO ها دز ترویج مسوولیت اجتماعی و ضرورت تقویت آنها اشاره ای نشده و صرفا از تشکل های کارگری ذکری به میان آورده .
۳) این گزارش از اهمیت آموزش های عمومی و تخصصی در حوزه مسوولیت اجتماعی سخنی نگفته است و نقش آموزش و پرورش و آموزش عالی بعنوان راهبرد ذکری به میان نیامده .
۴) نقش نظارتی مجلس بعنوان یکی از ابزار های قانونی نمایندگان در پیشبرد برنامه هایCSR ذکری نشده است .
۵) نقش دستگاه قضائی در این گزارش مشخص نیست .
۶) رسانه های ارتباط جمعی اهمیت زیادی در توسعه و ترویج CSR دارند که در این گزارش باید بیشتر به آنها پرداخته میشد
۷) ورود CSR در رتبه بندی شرکت ها و در قانونمناقصات و معاملات دولتی و ….در این گزارش خالی است .
۸) ضرورت تشکیل فراکسیون CSR در مجلس …..
۹) نقشCSR در دیپلماسی اقتصادی و همکاری های منطقه ای و بین المللی و جایگاه برند محصولات شرکت ها در رقابت جهانی و ....این گزارش توجهی ندارد …
۱۰) کرسی CSR در دانشگاه ها و پژوهشکده ها و اندیشکده ها و ….مراکز تصمیم گیری و …
سلام سزاواراست به برخی اسنادبالادستی قبلی که آن هم تولیدوتجربه نظام بوده دراین گزارش توجه بیشتری میشدمانندسنداستانداردملی یامصوبه نقشه ملی پیشگیری ومقابله بافساداداری واقتصادی مصوبه دولت.همچنین این گزارش نقش مشوقهای مختلف خاصه مالیاتی ومالی رابرای تشویق شرکتهای خصوصی نادیده گرفته ودربخش دولتی هم بایستی یکی ازمعیارهای سنجش وارزیابی عملکردسازمانهای دولتی وارتقا مدیران همین اقدامات مسئولیت اجتماعی باشد.جهت فرهنگسازی عمومی هم بایستی شوراهایی مانند شورای فرهنگ عمومی شورای انقلاب فرهنگی شورای اداری و….موظف شوندبه امرمهم آموزش وترویج مفهوم csr.