انجمن احیاء در همان ابتدای امر و با گسترش ویروس اچ.آی.وی در کشور، بخشی از فعالیت های خود را به صورت حرفه ای و کارشناسی شده به این موضوع اختصاص داد.
- نقطه ی آغاز/ پیشگیری از آسیب های اجتماعی
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، اگر بپذیریم که رویای انسان هاست که اتفاقات واقعی جهان را رقم می زند، باید اذعان کنیم که انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی رویایی بود که سالها پیش برساخته شده بود و در سال ۱۳۷۸ به بار نشست. این انجمن که به اختصار آن را انجمن احیاء ارشها می نامیم، با هدف پیشگیری از آسیب های اجتماعی تشکیل شد. در تمام ۲۲ سال گذشته انجمن احیاء ارزشها با یاری خداوند و تلاش انسان هایی شریف و بزرگ برای این امر مهم قدم برداشته است. این رسالت مهم ( پیشگیری از آسیب های اجتماعی ) موجب شد ساختمان اصلی انجمن در کارگر شمالی، نقطه ی آغازی برای شروع تشکل هایی دیگر در شهرهای مختلف از جمله تبریز، کرج، کرمان، فارس، قزوین و … بر مبنای الگوی این موسسه باشد.
- فعالیت های احیاء در حوزه اچ.آی.وی
انجمن احیاء در همان ابتدای امر و با گسترش ویروس اچ.آی.وی در کشور، بخشی از فعالیت های خود را به صورت حرفه ای و کارشناسی شده به این موضوع اختصاص داد. زیرا این ویروس صرفا مشکلات فیزیکی را ایجاد نکرده و از ابعاد اجتماعی و روانشناختی هزینه های بسیاری را به جامعه تحمیل کرده است. بنابراین کاهش آسیب در این حوزه نیازمند نگاهی همه جانبه و تخصصی بود. انجمن احیاء در سه سطح پیشگیری خدمات خود را به افراد جامعه به خصوص گروه های پر خطر ارائه داد.
- پیشگیری سطح اول:
این مرحله عبارت است از مجموعه اقداماتی که برای محدود کردن میزان بروز ویروس اچ.آی.وی و درنتیجه کاهش میزان شیوع آن انجام میشود. این روش مستلزم تغییرات رفتاری یا تغییر در سبک زندگی افراد است. گروه هدف در این سطح عموم افراد جامعه می باشند. اقدامات انجمن احیاء در این راستا به شرح زیر بوده است:
-
برگزاری سمینار ها و دوره های آموزشی برای نهاد های دولتی و غیر دولتی از جمله کلانتری ها، مدارس، دانشگاه ها، مساجد، مراکز درمانی و …
-
آموزش مهارت های زندگی و تاب آوری به زنان و دختران جوان
-
انگ زدایی از ویروس اچ.آی.وی و بالا بردن سطح آگاهی افراد جامعه
-
راه اندازی خط مشاوره رایگان و محرمانه و ارائه خدمات روانشناختی در حوزه مشکلات و اختلافات زناشویی، فرزند پروری، مشکلات ارتباطی و …
-
برگزاری کمپین های اطلاع رسانی
-
تربیت مربیان آموزشی در حوزه اچ.آی.وی
-
فرهنگ سازی و آموزش در حوزه فرزند خواندگی کودکان اچ.آی.وی مثبت
-
جلب مشارکت فعالان اقتصادی در قالب مسئولیت اجتماعی جهت حمایت از زنان و کودکان اچ.آی.وی مثبت
- پیشگیری سطح دوم:
در پیشگیری از اچ.آی.وی در سطح دوم، تشخیص به موقع و درمان زودهنگام مورد توجه قرار میگیرد. در این سطح از سطوح پیشگیری، تلاش بر این است که افرادی را که رفتار پر خطر داشته اند شناسایی کرده و با آموزش و مشاوره، به انجام تست اچ.آی.وی ترغیب شده و رفتار پر خطر آنها محدود شود. در واقع گروه هدف در این سطح افراد در معرض ابتلا همچون افراد معتاد، کارگران جنسی، همجنسگرایان است. اقدامات احیاء در این سطح به شرح زیر می باشد:
-
آموزش به گروه های پر خطر( افراد دارای اعتیاد، کارگران جنسی، نوجوانان آسیب دیده، مصرف کنندگان مواد محرک و روان گردان و …)
-
انجام تست سریع، رایگان و محرمانه اچ.آی.وی در داخل انجمن و در نقاط پر خطر (پارک ها، محل تجمع افراد معتاد، …)
-
توزیع سرنگ و کاندوم جهت پیشگیری در بین گروه های پر خطر
-
طراحی و اجرای برنامه های بیماری یابی
-
طراحی و اجرای موبایل کلینیک ( مینی بوسی برای اطلاع رسانی در حاشیه تهران و مناطق پر خطر)
- پیشگیری سطح سوم
در حوزه اچ.آی.وی پیشگیری سطح سوم زمانی مطرح میشود که بیماری شکل گرفته و مدت زمان زیادی از آن گذشته و پیشرفت کرده است. این سطح از پیشگیری، با هدف جلوگیری از پیشرفت بیشتر و طولانیتر شدن بیماری است. برای رسیدن به این هدف سعی میشود که با ایجاد امکاناتی خاص، افراد مبتلا به اچ.آی.وی حمایت شوند تا به جامعه بازگشته و بتواند فعالیتهای اجتماعی را به طور نسبی یا کامل از سر بگیرند. این کار با استفاده از روشهای مختلف توانبخشی امکانپذیر است.
اقدامات احیاء در این سطح به شرح زیر می باشد:
-
بازگرداندن افراد مبتلا به اچ.آی.وی به کانون خانواده، شغل و جامعه
-
آموزش بیماران مبتلا به اچ.آی.وی برای پرهیز از رفتارهای پر خطر ( عدم استفاده از سرنگ مشترک در افراد معتاد، استفاده از کاندوم در روابط جنسی، نداشتن ارتباط جنسی متعدد و وفاداری به شریک عاطفی و …)
-
آموزش زنان اچ.آی.وی مثبت و توانمندسازی آنها
-
ایجاد اشتغال برای زنان اچ.آی.وی مثبت
-
پیگیری کودکان اچ.آی.وی مثبت در حوزه درمان و بازگشت آنان به چرخه تحصیل
-
افزایش آگاهی خانوادههای افراد اچ.آی.وی مثبت برای شناخت روشهای سازگاری با آنها
-
تهیه مکمل های دارویی و سبد غذایی با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن
-
تشکیل گروه های همسان و برگزاری جلسات آموزشی در حوزه مهارتهای زندگی، تاب آوری و …
-
پیگیری درمان و دریافت داروی این بیماران ( در صورت مصرف دارو، بار ویروسی در بدن این افراد به صرف رسیده و انتقال ویروس از طریق آنان، تقریبا غیرممکن می شود)
-
تشکیل گروه مادران حامی سلامت (زنان اچ.آی.وی مثبتی که در دوره های مختلف آموزش می بینند و در کنار مربیان این مجموعه جهت آموزش، انتقال تجربه های زیسته و انگ زدایی به مراکز مختلف مراجعه می کنند
-
افزایش آگاهی خانوادههای افراد اچ.آی.وی مثبت برای شناخت روشهای سازگاری با آنها
-
تهیه مکمل های دارویی و سبد غذایی با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن
-
تشکیل گروه های همسان و برگزاری جلسات آموزشی در حوزه مهارتهای زندگی، تاب آوری و …
-
پیگیری درمان و دریافت داروی این بیماران ( در صورت مصرف دارو، بار ویروسی در بدن این افراد به صرف رسیده و انتقال ویروس از طریق آنان، تقریبا غیرممکن می شود)
-
تشکیل گروه مادران حامی سلامت (زنان اچ.آی.وی مثبتی که در دوره های مختلف آموزش می بینند و در کنار مربیان این مجموعه جهت آموزش، انتقال تجربه های زیسته و انگ زدایی به مراکز مختلف مراجعه می کنند.
مناطق علامت گزاری شده با ربان قرمز: اطلاع رسانی و آموزش در حوزه اچ.آی.وی در سطح تهران
- فعالیت های بین المللی
- کسب مقام مشورتی ویژه شورای اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل متحد(اکوسوک) بدلیل تأئید فعالیتهای انجمن احیا در سازمان ملل متحد
- پروژه بهار (spring)
اجرای پروژه بهار، با همکاری اتحادیه اروپا برای “تقویت مشارکت نهادهای مدنی برای رشد فراگیر و مسئولانه کشاورزی از طریق توسعه تعاونی ها و تشکل های روستایی، با اهداف کلی ارتقاء مشارکت نهادهای مدنی در فرایند اداره و توسعه کشور” تعریف شده و با روش مشارکتی به این اهداف دست پیدا کرد. این پروژه در سال ۱۳۹۶ آغاز و تا پایان سال ۱۳۹۹، ادامه یافت.
- حضور در کنفرانس سالیانه مقام زن در نیویورک
نشست بین المللی کمسیون مقام زن ، “CSW” :(The Commission on the status of women) مقارن با روز جهانی زن همه ساله در مقر سازمان ملل متحد در شهر نیویورک در ماه مارس برگزار می شود. انجمن احیای ارزشها به عنوان یک NGO ایرانی ( دارای مقام مشورتی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد) (اکوسوک)، هرساله جهت گزارش و ارائه تجربیات خود، در این نشست حضور فعال و مستمر داشته است.
- پروژه کشاورزی چندکارکردی در باغ شهر بم
انجمن احیاء ارزشها از زلزله بم در سال ۱۳۸۲ تا کنون در این باغ شهر زیبا حضور فعال داشته و خدماتی را به افراد آسیب دیده ارائه می دهد. پروژه کشاورزی چند کارکردی در همین راستا با اهداف زیر از آغاز سال ۱۳۹۹ آغاز و تا پایان سال ۱۴۰۰ ادامه دارد.
اهداف این پروژه شامل موارد زیر می باشد:
- تنوع بخشی به محصولات باغی
- ایجاد گروه های مطالعاتی و کاربردی کردن مطالعات انجام شده
- ترویج الگوهای معیشتی مکمل
- پژوهش کاربردی در خصوص ساماندهی قناتها و کمک به لایروبی
- ایجاد شبکه توزیع محصولات فرآوری شده از خرما
- همراهان احیا
آدرس سایت: WWW.ehyagroup.IR
آدرس: تهران، میدان انقلاب، خیابان کارگر شمالی، بین خیابان فرصت و خیابان نصرت، کوچه جعفرزادگان، پلاک ۲
شماره تماس: ۶۶۹۳۵۵۳۳-۰۲۱ ۶۶۹۳۵۵۳۷-۰۲۱