رسانه مسئولیت اجتماعی: دبیر همایش ملی «مسئولیت اجتماعی، دانشگاه و صنعت» در آئین رونمایی از پوستر همایش ملی مسئولیت اجتماعی دانشگاه و صنعت، با شاره به اهمیت موضوع مسئولیت اجتماعی بر درک دقیق از مفهوم این کلید واژه در سازمان ها و نهاد ها تاکید کرد.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی: در این مراسم دکتر کمال خدایی ریاست جهاد دانشگاهی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به جایگاه مسئولیت اجتماعی در فرهنگ اسلامی و ایرانی گفت: موضوع مسئولیت اجتماعی، اگرچه در اکثر متون مذهبی و
وی افزود: در یک دهه گذشته بحث مسئولیت اجتماعی در کشور ما نیز مورد توجه قرار گرفته است.
با اینحال آنچه که در کشورهای غربی به عنوان مسئولیت اجتماعی ترویج می شود، ممکن است در برخی موارد با فرهنگ بومی و سنتی همخوانی نداشته باشد.
از سوی دیگر در کشور ما، مفهوم مسئولیت اجتماعی به خوبی درک نشده است و حتی عده ای آن را با فعالیت های خیریه اشتباه می گیرند.
در برخی از سازمان ها به دلیل عدم آگاهی از مفهوم واقعی مسئولیت اجتماعی، هزینه های زیادی تحت عنوان مسئولیت بر سازمان تحمیل شده است.
این روند تا جایی پیش رفت که رئیس جمهور، به وزارت تعاون دستور داد تا شیوه نامه هزینه کرد سازمان ها و نهادها در حوزه مسئولیت اجتماعی تدوین کند.
دبیر اولین همایش ملی مسئولیت اجتماعی، دانشگاه و صنعت، افزود: در همین راستا، جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۹۷ مرکز پایش مسئولیت های اجتماعی و فرهنگی را در واحد دانشگاهی شهید بهشتی تشکیل داد.
از جمله اهدافی که این مرکز دنبال می کند، ترویج گفتمان مسئولیت پذیری اجتماعی و یکپارچه سازی و روزآمد کردن مسئولیت اجتماعی مبتنی بر نظام دانشی و همچنین نظریه پردازی در جهت دستیابی به شاخص های کارآمد مسئولیت پذیری اجتماعی دانشگاه و صنعت متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشورمان است.
دکتر خدایی گفت: پس از تاسیس این مرکز، برنامه هایی تدوین شد که یکی از برنامه ها، برگزاری همایش سالانه مسئولیت اجتماعی است که به زودی اولین همایش آن را برگزار خواهیم کرد. اقدامات اولیه برای برگزاری همایش در سال ۱۴۰۰ آغاز شد و بیش از ۷۰ نشست با حضور اساتید و فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی و همچنین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از دیگر نهادها و سازمان ها برگزار شده است.
در طول این مدت کمیته های علمی تشکیل و عزیزان در این کمیته ها حضور دارند تا انشاءالله بتوانیم همایشی در شأن دانشگاه شهید بهشتی و برند جهاد دانشگاهی برگزار کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر سید محمودرضا آقامیری رئیس همایش ملی مسئولیت اجتماعی دانشگاه و صنعت ضمن عرض تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام صادق(ع) با اشاره به اهمیت موضوع مسئولیت اجتماعی گفت: ما به دلایل متعددی احساس می کنیم بحث «مسئولیت اجتماعی» به عنوان یک موضوع مهم باید مورد توجه قرار گیرد و به نظر ما دانشگاه بهترین جایی است که می تواند این بحث را در سطح جامعه مطرح کند.
وی افزود: از طرف دیگر هر مقوله ای که به طور علمی با آن برخورد نشود، نمی توان انتظار داشت که از آن نتیجه خوبی دریافت کرد. بر این اساس ما تصمیم گرفتیم این مباحثی که از ۳ سال پیش مطرح شده است را در یک چارچوب علمی مورد سنجش قرار دهیم تا نتیجه بهتری از آن به دست آوریم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به همکاری نزدیک میان جهاد دانشگاهی و دانشگاه شهید بهشتی گفت: این همایش یکی از معدود نشست های مشترک بین جهاد دانشگاهی و دانشگاه شهید بهشتی است که قرار است برگزار شود و به عقیده من این یک کار زیبایی است که در حال انجام شدن است. ما خوشحال هستیم که دانشگاه شهید بهشتی در کنار جهاد دانشگاهی شهید بهشتی و جهاد دانشگاهی کشور این کار را پیش می برند.
وی تاکید کرد: دانشگاه اگر بخواهد مساله محور پیش برود باید به همین نحو پیش برود. مساله امروز ما موضوع مسئولیت اجتماعی است و دانشگاه باید در این موضوع جدی وارد شود.
آقامیری در پایان گفت: این همکاری به پیشنهاد جهاد دانشگاهی صورت گرفت و تمام مراحل مطالعاتی آن توسط این جهاد انجام شد. این بدان معنی است که امروز جهاد دانشگاهی به عنوان یک عنصر کنشگر و اثرگذار در مسائل علمی و اجتماعی در کنار دانشگاه حضور دارد.
رسانه مسئولیت اجتماعی حامی رسانه ای نخستین همایش ملی مسئولیت اجتماعی دانشگاه و صنعت است.
در ادامه این مراسم دکتر علیرضا کلانتر، سرپرست معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی با اشاره به فلسفه و هدف برگزاری این همایش توسط جهاد دانشگاهی اظهار کرد: سازمان ها و نهادها، حلقه واسطه میان افراد و جامعه هستند. دانشگاه و صنعت از جمله همین سازمان ها هستند که میان فرد و جامعه نقش ایفا می کنند.
کلانتر افزود: مسله مهمی که اخیراً مطرح شده، این است که این سازمان ها و نهاد ها تنها باید به وظیفه ای که برای آنان مشخص شده است، به بقای خود ادامه دهند یا آنکه بقای آنان باید به موضوعی حیاتی پیوند بخورد؟ در پاسخ باید گفت که تمامی نهادها و سازمانه ها باید زیست خود را براساس نیاز اجتماعی و نیاز مردم تعریف کنند. به عبارت دیگر آنچه که مهم و اساسی است، توجه سازمان ها و نهاد ها به آثرگذاری آنان بر تصورات جامعه و افکار عمومی به عملکرد آنان است. در یک کلام خروجی عملکرد سازمان ها «مسئولیت اجتماعی» آنان می شود.
وی با بیان نقل قول از شهید مطهری ادامه داد: «بسیاری از مبانی حوزه های علمی در جهان غرب که در قالب متد ما را در چارچوب ان قرار داده است، ناشی از دستاوردهای علمی است که از تمدن ایرانی برده اند».
معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی ابراز عقیده کرد: شما ببینید بسیاری از علوم را که غرب از شرق گرفته است، یک سری اصول را به شرق دیکته کرد، تا جایی که اگر بخواهید یک مقاله بنویسید، باید به آنها استناد کنید در حالی که مبانی علمی که در غرب بود،؛متعلق به آن نبود.
وی ادامه داد: در موضوع مسئولیت اجتماعی نیز وضعیت به همین گونه است. ما در مبادی و مبانی خودمان بر این موضع تاکید شده است. اساساً محور بحث قرآن، همین مسئولیت اجتماعی است.
وی با تاکید بر این موضوع که باید اصول و مبانی مسئولیت اجتماعی بومی سازی شود، گفت: باید این اصول در چارچوب مبانی و مبادی خودمان تعریف شود. ما نباید از دستاوردها و تجربیات خودمان در این موضوع غافل شویم.