رسانه مسئولیت اجتماعی: مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت:نشان مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان بهمنظور شناسایی دانشگاهیان برتر و پیشرو در سه سطح دانشگاه، گروه و فرد طراحی می شود.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی:محمدمهدی ذوالفقارزاده در مورد برنامههای این دفتر در سال ۱۴۰۱ نیز اشاره کرد: از ابتدا ۳ اولویت در دفتر تنظیم شد و همه فعالیتها را ذیل این اولویتها پیش بردیم.
اولویت اول ما با شعار دانشگاه اخلاقی و فاضل، انتظار تعالی اخلاق دانشگاهی از دانشگاهیان اعم از دانشجو، استاد، کارشناس و مدیر است.
کارویژه فرهنگ آن است که دانشگاهیان، به اخلاق و کرامت انسانی پایبند باشند و طرح منش استادی نیز از همین اولویت شکل گرفت.
وی عنوان کرد: اولویت دوم با شعار دانشگاه مسئول و شبکهای، نسبت دانشگاهیان با محیط را از پس عینک فرهنگ ترسیم میکند. کارویژه فرهنگی و اجتماعی در این موضوع، مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان است، یعنی دانشگاهیان باید در قبال جامعه خود مسئول باشند.
طرح نشان مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان بهمنظور شناسایی دانشگاهیان برتر و پیشرو در سه سطح دانشگاه، گروه و فرد، طراحی شده است.
رئیسجمهوری هم در بازدید ستادی از وزارت علوم، خواستار طراحی این نشان و اعطای آن شدند که از قبل هم در برنامههای ما وجود داشت.
ذوالفقارزاده بیان کرد: اولویت سوم، رسیدن به وضع مطلوب با شعار دانشگاه آینده و تمدنی است که آینده مطلوب و فاصله وضع موجود و مطلوب را ترسیم میکند.
رصد، پایش و آیندهنگری وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها که در آن ضعف داریم، ذیل این اولویت تعریف میشود. در حوزه فرهنگی و اجتماعی، تصویری از وضع موجود نداریم و باید این عقب ماندگی را جبران کنیم.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خاطرنشان کرد: نیازمند حمایتهای مالی بیشتری هستیم و با وضعیت کنونی بودجه امکان پیشبرد آن را نداریم.
برای شناخت بهتر از جمعیت دانشجویی که در آینده نزدیک وارد دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی میشوند، پیمایشهای گوناگونی در حوزه فرهنگی و اجتماعی ضروری است.
به این ترتیب میتوان به جای تمرکز بر کاهش بسیاری مسائل اجتماعی، پیش از وقوع، از رخداد آنها جلوگیری کرد.
وی افزود: بحث رتبهبندی دانشگاهها، گروه و افراد، ذیل اولویت سوم مطرح میشود که این هم یکی از نکات مورد تاکید رئیس جمهوری در بازدید ستادی از وزارت علوم بود. در مجموع نزدیک به ۱۰ طرح ذیل این سه اولویت طراحی شده و در حال پیگیری برای تحقق آنها هستیم.
برگزاری جشنوارههای برهان و آفرینشهای ادبی
استاد دانشگاه یادآور شد: توسعه فضاهای گفت وگو، تشکیل ستاد گفتوگوی دانشگاهیان با مسئولان، احیا و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی از دیگر فعالیتهای این دفتر در سال، ۱۴۰۱ ذیل این سه اولویت هستند. همچنین، برگزاری جشنواره برهان برای کیفیسازی کرسیهای آزاداندیشی برای نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۲، از جمله برنامههای پیش روی ماست.
ذوالفقارزاده با اشاره به اهمیت موضوع شعر و ادب در دانشگاهها و گستره وسیع طرفداران و تاثیرگذاری آن بر دانشجویان نیز گفت: حوزه شعر و ادب از بخشهایی است که قصد داریم در سال جدید بیشتر به آن بپردازیم. برای تحقق این هدف، گروهی از استادان پیشکسوت حوزه ادبیات و شعر، دو سند تنظیم کردهاند؛ یکی سند توسعه و ترویج فعالیتهای ادبی دانشگاهیان که همه فعالیتهای ادبی دانشگاهیان را در برمیگیرد و دیگری، سند جشنواره آفرینشهای ادبی.
وی توضیح داد: ابتدا قصد داشتیم با جشنوارهای محدود، فعالیتهای ادبی را در دانشگاهها تقویت و تشویق کنیم؛ اما بعد سند فعالیتهای ادبی دانشگاهیان را تنظیم کردیم که به شکلی گستردهتر به این فعالیتها میپردازد.
ذوالفقارزاده گفت: درگذشته، جشنواره شعر و ادب دانشجویی و طلاب را در سالهای ۹۰ و ۹۱ داشتیم که از آن زمان به بعد دیگر برگزار نشده است. قصد داریم با جشنواره آفرینشهای ادبی، بار دیگر فعالیتهای ادبی در دانشگاهها را تقویت و تشویق کنیم.