دانشیار سیاستگذاری اجتماعی گفت: یکی از چالش ها عدم استفاده از ظرفیت اصل مسئولیت اجتماعی شرکتی برای ارتقا رفاه اجتماعی در کشور است.
جای خالی تحقیقات در حوزه مسئولیت اجتماعی
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، علیاکبر تاجمزینانی؛ دانشیار سیاستگذاری اجتماعی در پنل اول وبینار «گفتگویی پیرامون سیاستهای رفاهی، مسئولیت اجتماعی و خیرهمگانی» با موضوع سیاست گذاری اجتماعی و نقش مسئولیت اجتماعی شرکتی در رفاه اجتماعی به سخنرانی پرداخت.
تاجمزینانی با اشاره به جای خالی تحقیقات در حوزه مسئولیت اجتماعی، اظهار داشت:
یکی از چالش ها عدم استفاده از ظرفیت اصل مسئولیت اجتماعی شرکتی برای ارتقا رفاه اجتماعی در کشور است.
در سیاستگذاری اجتماعی و رفاهی با یک سری اصول و ارزش ها مواجه هستیم که برنامه ریزی رفاهی و سیاست گذاری اجتماعی وابسته به آن است.
اینکه چه برداشتی از هر یک از اصول و ارزش های زیربنایی رفاه اجتماعی داشته باشیم، نوع سیاستگذاری ما را بسیار تحت تاثیر قرار خواهد داد.
زیربنای بسیاری از سیاستگذاری ها برداشت ما از اصل مسئولیت است
وی با بیان اینکه زیربنای بسیاری از سیاستگذاری ها برداشت ما از اصل مسئولیت است، افزود:
اگر به برابری نتیجه در قالب بهره مندی رفاهی معتقد باشیم باید ببینیم برخورداری رفاهی در شاخص های مختلف در بین اعضای مختلف جامعه برابر باشد. زیربنای بسیاری از برنامه ریزی ها برداشت ما از اصل مسئولیت است و باید بدانیم مسئولیت در حوزه رفاه بر عهده چه کسی است.
فرد در واقع یک بازیگر اصلی برای فراهم سازی رفاه برای خود است و دولت و بازار یا بخش خصوصی و کارفرمایان و همچنین سازمان های مردم نهاد نیز در قالب های دیگر، فراهم آور رفاه در جامعه هستند.
دانشیار سیاستگذاری اجتماعی در ادامه گفت:
بخش خصوصی هیچ مسئولیتی فراتر از فراهم کردن رفاه در برابر وجه دریافتی ندارند و خانواده نیز در حوزه رفاه اثرگذار است و مسئولیت های خانوادگی یک مسئولیت مهم در حوزه رفاه است.
برخی مسئولیت تامین رفاه را در درجه اول بر عهده دولت می دانند و در اینجا نهادهای دولتی به صورت همزمان دارای مسئولیت های عام و خاص هستند و نهادهای مختلف مانند وزارت رفاه در این حوزه دارای مسئولیت هستند و مسئولیت خاص دولت نیز در قبال گروه های خاص مانند معلولان تعریف می شود.
برخی از شرکت های رفاهی در قبال دریافت هزینه، وظیفه فراهم سازی رفاه برای جامعه را بر عهده دارند. برخی معتقدند که رسالت شرکت های خصوصی فقط افزایش سود است و مسئولیت های اجتماعی برای آنها قابل تعریف نیست. اما در واقع موسسات بخش خصوصی در جوامع امروز در حوزه مسئولیت اجتماعی دارای وظایفی هستند.
ادبیات مربوط به رفاه شغلی روبه گسترش است
دانشیار سیاستگذاری اجتماعی در پایان پنل اول با بیان اینکه برخی از صندوق های تامین اجتماعی و نهادهای رفاهی به عنوان موسسات رفاهی صنفی مطرح می شوند و این به عنوان مسئولیت اجتماعی مطرح می شود، افزود:
ایجاد ارزش مشترک و توجه به جامعه باید در قالب یه عنصر جدایی ناپذیر در جامعه و فعالیت شرکت ها مطرح شود و این مسئولیت اجتماعی شرکتی در واقع دایره ای گسترده است که می تواند تامین کننده بسیار مهمی در حوزه رفاه اجتماعی باشد.
اکنون ادبیات مربوط به رفاه شغلی روبه گسترش است و سهم نقش کارفرمایان را در تامین رفاه کارکنان بررسی می کند و برخی نظام های رفاهی به سمت بازطراحی و گنجاندن نقش بیشتر برای کارفرمایان مطرح است.