شرایط اقتصاد سیاسی ایران و تأثیر آن بر الزامات طراحی الگوی توسعه پایدار اقتصادی
مسئولیت اجتماعی: اقتصاد سیاسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستخوش تحول شده است، اما به دلیل عدم ایجاد تغییرات ساختاری و کارکردی به تناسب این تحول، کشور نتوانسته شاهد تحقق توسعه پایدار اقتصادی باشد. این پژوهش با توجه به شرایط خاص اقتصاد سیاسی ایران، به توضیح الزاماتی میپردازد که برای سیاستگذاری و طراحی الگوهای توسعه پایدار اقتصادی […]
مسئولیت اجتماعی: اقتصاد سیاسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی دستخوش تحول شده است، اما به دلیل عدم ایجاد تغییرات ساختاری و کارکردی به تناسب این تحول، کشور نتوانسته شاهد تحقق توسعه پایدار اقتصادی باشد.
این پژوهش با توجه به شرایط خاص اقتصاد سیاسی ایران، به توضیح الزاماتی میپردازد که برای سیاستگذاری و طراحی الگوهای توسعه پایدار اقتصادی و انباشت مؤثر سرمایه در اقتصاد ملی ضرورت دارند. این الزامات با رویکردی عملگرایانه و بر اساس نظریههای انباشت اولیه سرمایه، ساختار اجتماعی انباشت، نهادگرایی و دولت توسعهگرا بررسی میشوند. با رعایت این الزامات، بدون لزوم تغییر کلی در سیاستهای کلان نظام (به عنوان فرآیندی دشوار و زمانبر) و از طریق ایجاد انباشت درونزا، جمهوری اسلامی میتواند بدون افزایش مداخله مستقیم دولت در اقتصاد ملّی به سوی توسعه پایدار اقتصادی حرکت نماید. نقش دولت در این مسیر منحصر به نوعی زمینهسازی چندبُعدی، بازتنظیم ساختار اجتماعی انباشت و میانجیگری مالی خواهد بود:
[box type=”download” align=”” class=”” width=””]دانلود فایل PDF[/box]
منبع : سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران / عباس مصلی نژاد – محمدمهدی احمدی معین