به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی به نقل از آگاهی مصرف : شاید این یکی از بهترین تعاریفی است که میتوان برای صرفهجویی ارائه کرد. صرفهجویی و یا به عبارتی توانایی کنترل هزینهها، یک مهارت است، مهارتی که در هر شرایط اقتصادی و در هر برههای از زندگی میتواند به کارتان بیاید.
در گذشته، مادرها اهمیت صرفهجویی و تأثیر آن بر زندگی را از همان خردسالی به دختران آموزش میدادند تا در آینده زندگی بهتری داشته باشند و سرمایههای زندگیشان را به سادگی از دست ندهند.
از قدیم همه میدانستند که زن، در حکم مدیر اقتصادی خانواده است و خانمی که آداب صرفهجویی و قناعت را بداند، یقینا باعث به بار نشستن زحمات همسر، سربلندی و بینیازی خانوده و حفظ و نگهداری از داراییها میشود.
به علاوه، صرفهجویی و قناعت ابزاری است که با در دست داشتن آن، با آرامش و راحتی بیشتری از تنگناهای اقتصادی و مالی عبور خواهید کرد.
به همین علت، این مهارت در مواجهه با دشواری های اقتصادی و مالی اهمیت ویژهای پیدا میکند و آشنایی با تعدادی از راهکارهای ممکن برای کاهش و کنترل هزینههای خانوار همواره میتواند یاریبخش باشد.
در اینجا برخی از این راهکارها را گرد آوردهایم، اما در نهایت خودتان بهتر میتوانید با توجه و تعمق درباره سبک زندگی، میزان دخل و خرج و برنامهریزی های مالیتان راهکارهای متناسب با شرایط زندگیتان را بیابید.
صرفهجویی در خورد و خوراک
۱- تا میتوانید، از غذاهای بیرون از منزل کمتر استفاده کنید. مطمئن باشید که تهیه هر غذایی در منزل، مقرون به صرفهتر از خرید آن است.
۲- از خریدهای ضروریتان یک فهرست تهیه کنید، تا وقتی به فروشگاهی سر میزنید، اجناس غیرضروری شما را وسوسه نکند.
۳- برای خرید مایحتاج روزانه به میادین میوه و ترهبار بروید که اجناس تازهتر و ارزان تری را عرضه میکنند.
۴- از غذاهای آمادهای از قبیل ناگت و سوسیس و کالباس کمتر استفاده کنید و به جای آن ها انواع خوراک های سالم و تهیهشده از سبزیجات و حبوبات تازه را جایگزین نمایید.
۵- پولتان را صرف مارک های معروف نکنید. گاهی به مارک های تازه و ارزان تر سری بزنید.
۶- غذا را به اندازه نیازتان بپزید تا مجبور به خوردن غذای اضافی نشوید و یا چیزی را دور نریزید.
۷- هرچه میتوانید، میزان مصرف روغنتان را کاهش بدهید.
۸- به جای مواد بستهبندی شده گران قیمت، مواد تازه بدون بستهبندی را ارزان تر بخرید.
۹- اگر فضای سبزی را در اختیار دارید، یک باغچه کوچک درست کنید و در آن سبزیجات و صیفیجات بکارید.
۱۰- به اندازه نیازتان میوه و سبزی بخرید، تا فاسد نشوند و با اضافه آن ترشی و مربا درست کنید.
۱۱- از نایلونهای خرید به عنوان کیسه زباله استفاده کنید.
صرفهجویی در هزینه قبوض ماهیانه
* وقتی با یک وسیله برقی کاری ندارید، دوشاخه آن را از برق بکشید.
* به هر شکلی که می توانید، در مصرف آب و برق صرفه جویی کنید.
* مدت زمان حمام رفتنتان را کوتاه کنید و در عوض کیفیت آن را بالا ببرید.
* از چلچراغ هاfrugality و لوسترهای پرچراغ بیهوده استفاده نکنید؛ بلکه روشنایی را به حد کافی تأمین کنید.
* ماشین لباسشویی و یا ظرفشویی را حتی الامکان با حداکثر ظرفیت روشن کنید.
صرفهجویی در تفریحات و خرید روزانه
* برای مسافرت ها، گردش ها، و تفریحاتتان برنامهریزی دقیقی داشته باشید؛ تا مجبور به صرف هزینههای پیشبینی نشده و غیرمنتظره نشوید.
* دائما به خودتان یادآوری کنید که اسراف، نشانه اشرافیت نیست. در مهمانی سعی کنید به جای چند نوع غذایی که خورده نمی شود، به یکی دو نوع غذای مناسب و به اندازه بسنده کنید.
* در خرید پوشاک و لوازم مصرفی، بسیار دقت کنید که حقیقتاً به آن احتیاج داشته باشید و در آینده نزدیک مورد استفاده شما قرار بگیرند.
* در خرید اجناس (اعم از وسایل برقی و خرده ریزهای آشپزخانه، وسایل دکوری، و حتی هدایا و سوغاتی ها) دقت کنید که حتماً ضروری و کاربردی باشند و میزان استفاده و کاربردشان زیاد باشد. اگر از کاربردی بودنشان اطمینان ندارید، به گزینه های دیگری فکر کنید.
* از خودروی شخصی خانواده کمتر استفاده کنید. در بسیاری از مواقع، استفاده از سرویس های حمل و نقل عمومی از لحاظ مالی بسیار مقرون به صرفه تر است.