«رسانه مسئولیت اجتماعی»:شرکت الفابت که شرکت مادر گوگل است، خبر از صدور اوراق قرضه سبز داده است. این اولین بار در طول تاریخ است که یک شرکت اوراق قرضه سبز یا اوراق قرضه رشد پایدار اقتصادی را صادر کرده است.
مجموع ارزش آن برابر با ۵.۷۵ میلیارد دلار است و قرار است این بودجه برای تامین هزینه پروژه های مهم گوگل در کاهش ردپای این شرکت در محیط زیست صرف شود.
شرکت گوگل در وب سایت رسمی خود در مورد نحوه استفاده از این منابع مالی جمع آوری شده بعد از فروش این اوراق در بازار نوشت:
پروژه هایی که می توانند از این منابع مالی استفاده کنند در هشت دسته اصلی جای می گیرند:
اول پروژه های فعال در حوزه ارتقای بهره وری مصرف انرژی به این معنا که برای تامین نیروی مورد نیاز شرکتها، انرژی های فسیلی کمتری مورد نیاز باشد.
دوم پروژه های فعال در تولید انرژی های احیا شدنی ، سوم پروژه های ساخت ساختمان های سبز، چهارم پروژه های توسعه صنعت حمل و نقل سبز به معنای افزایش ساخت خطوط ریلی برقی یا اتوبوس های هیبریدی.
پنجم پروژه های طراحی و ساخت اقتصاد چرخشی به معنای استفاده چند باره از تمامی مواد و محصولات موجود در بازار یا توسعه صنعت بازیافت.
ششم ایجاد مسکن ارزان در کشور به منظور تسهیل فرایند خانه دار شدن، هفتم برابری نژادی و در نهایت هشتم حمایت از کسب و کارهای کوچک و متوسطی که در جریان همه گیری کرونا آسیب دیده اند.
روث پورات، مدیر عامل شرکت آلفابت در این مورد گفت:«اوراق قرضه سبز، دسته تازه ای از اوراق دارایی در بازار هستند و ما انتظار داریم با توجه به اهمیت مسایل زیست محیطی و رشد اقتصادی پایدار در دنیا، صدور این اوراق توسط شرکتهای مهم و بزرگ فعال در اقتصاد دنیا افزایش یابد.
ما از طریق صدور این اوراق به سرمایه گذاران بزرگ امکان می دهیم تا در اجرای پروژه های بزرگ حامی محیط زیست شرکت کنند و در بهبود شرایط زیست محیطی نقشی ایفا کنند.
باید در نظر داشت که حل معضلات زیست محیطی، کاری همگانی است و همه ما باید برای حل این مشکل جهانی دست به دست هم دهیم.
وی در انتها تاکید کرد این سرمایه گذاریها می تواند به تمام جامعه منفعت برساند و سهامداران و کارمندان شرکت هم از منافع آن بهره مند شوند بنابراین با جدیت در مسیر انجام این مسولیت مهم اجتماعی خود حرکت می کنیم.
مسئولیتهای اجتماعی گوگل در حوزه محیط زیست
شرکت گوگل یکی از فعالترین شرکتهای دنیای تکنولوژی در حوزه مسئولیتهای اجتماعی است و در یک دهه گذشته بارها به عنوان برترین شرکت دنیا از نظر میزان سرمایه گذاری در این بخش شناخته شده است.
اخیرا این شرکت سرمایه گذاری های خود را روی حفاظت از محیط زیست متمرکز کرده است. طبق گزارش های منتشر شده شرکت گوگل سرمایه گذاری زیادی در جهت افزایش بهره وری انرژی در مراکز پردازش داده های خود انجام داده است.
این شرکت در گزارش رسمی خود که ابتدای سال جاری منتشر کرد خبر داد راندمان مصرف انرژی در شرکت گوگل در سال ۲۰۱۹ دو برابر سال ۲۰۱۷ بوده است که نشان از موفقیت بزرگی دارد.
گوگل برای جایگزین کردن انرژی مصرفی خود با انرژی های پاک هم سرمایه گذاری زیادی انجام داده و از سال ۲۰۱۷ تا سپتامبر سال ۲۰۱۹ بالغ بر ۱۸ قرارداد برای ساخت مزارع انرژی بادی و خورشیدی امضا کرده است.
قرار است که بخشی از این مزارع برای تامین انرژی مورد نیاز شرکت گوگل کار کنند تا نیاز این شرکت به استفاده از برق تولید شده در نیروگاه های زغال سنگی و نفتی و گازی کم شود و بخش دیگر به تامین انرژی مورد نیاز مصرف کنندگان دیگر اختصاص یابد.
دومین پروژه مهمی که شرکت گوگل در سالهای اخیر روی آن سرمایه گذاری کرده است، پروژه حمل و نقل الکتریکی یا سبز است. افزایش سهم خودروهای الکتریکی در بازار، استفاده از متروهای فعال با برق و اضافه کردن دوچرخه به ناوگان حمل و نقل عمومی امریکا از جمله این طرح ها است.
استفاده آزمایشی از خودروهای الکتریکی به عنوان تاکسی در سان فرانسیسکو یکی از گام هایی بود که شرکت گوگل در جهت انجام مسئولیتهای اجتماعی خود در حوزه محیط زیست برداشت.
حوزه دیگری که گوگل روی آن متمرکز است، صنعت بازیافت و ضرورت توسعه این صنعت در دنیا است. طبق گزارش منتشر شده مقامات گوگل بر این باورند باید وسایل تکنولوژیکی که وارد بازار می شوند و گوگل هم در عرضه آن نقش دارد، امکان بازیافت داشته باشند در غیر این صورت آسیبهای زیست محیطی زیادی ایجاد می کنند و سالیان سال در طبیعت باقی می مانند. اگر ما نتوانیم از این تجهیزات دوباره استفاده کنیم ، چند ده سال آینده با زباله دان های بزرگ وسایل الکترونیکی مواجه خواهیم بود که سلامت انسانها را نیز تهدید می کند.
بررسی سیاستهای اجرا شده در این شرکت نشان می دهد در سال ۲۰۰۷، این شرکت امریکایی نامش را به عنوان اولین شرکتی ثبت کرد که کربن خنثی بود به این معنا که در فرایند فعالیت به همان اندازه که کربن در فضا منتشر می شد، سیاستهایی برای کاهش انتشار کربن در عرصه های دیگر را اجرا می کرد. شرکت گوگل سرمایه گذاری در تولید انرژی های پاک را نیز در دستور کار خود قرار داده و به تدریج سهم انرژی های پاک در تامین انرژی برق مورد نیاز خود را افزایش داده است.
در سال ۲۰۱۷ ، گوگل اولین شرکتی بود که ۱۰۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از منابع احیا شدنی تامین می کرد و هم اکنون پنج سال است که این شرکت در تامین انرژی برق خود کاملا از منابع احیا شدنی استفاده می کند.
گوگل در سالهای اخیر مبارزه با انتشار کربن را به عنوان اصلی ترین فعالیت خود در عرصه مسئولیت اجتماعی معرفی کرده است و در مسیر تحقق این هدف گام بر می دارد.
این شرکت در سال ۲۰۲۰ و در بحبوحه بحران مالی در دنیا هم به فعالیت در این عرصه پرداخت. گوگل برای مبارزه با تغییرات جوی سرمایه گذاریهای زیادی کرده و تلاش در جهت توسعه اقتصاد پایدار را همواره در دستور کار خود قرار داده است.