رسانه مسئولیت اجتماعی: _ مریم شقاقی_ اگر قرار است جهان به تعهدات بلندپروازانه خود در زمینه تغییرات اقلیمی دست یابد و از گرم شدن فاجعه بار جهانی جلوگیری کند، ساختمان های سبز و شهرهای پایدار بخش مهمی از راه حل خواهند بود. تخمین زده می شود که بخش ساخت و ساز تقریباً ۱۷ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای در کشورهای همکاری خلیج فارس (GCC) را تشکیل می دهد.
اتخاذ بهترین تکنیک های ساختمانی می تواند تأثیر فوق العاده ای بر گرمایش جهانی داشته باشد. توسعه دهندگان می توانند در دو زمینه پیشرفت کنند: ساخت و ساز بالادست و عملیات پایین دست. استفاده از نماهای سبک وزن در ساخت و ساز می تواند انرژی مورد نیاز و در نتیجه انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با ساخت و حمل مصالح ساختمانی به محل را محدود کند. طراحی پایدار همچنین می تواند اثرات ساختمان بر سلامت انسان و محیط زیست را کاهش دهد. به عنوان مثال، ساختمان هایی که به خوبی عایق بندی شده اند می توانند هزینه های گرمایش را در کشورهای سردتر به حداقل برسانند و هزینه های سرمایش را در کشورهای گرمتر کاهش دهند.
تیم مدیریت شورای همکاری خلیج فارس بانک جهانی برای کسب اطلاعات بیشتر از یکی از این سایتها بازدید کرد – شهر پایدار در دبی، ساخته شده توسط Diamond Developers، یک شرکت خصوصی املاک و مستغلات که پیشرو جنبش ساختمانسازی پایدار است.
با اخلاق پایداری مبتنی بر جامعه و قوی، توسعهدهندگان اقدام به ساختن یک جامعه ۵۰۰ واحدی در قلب دبی کردند که شامل یک مدرسه و یک مرکز توانبخشی اوتیسم و همچنین امکانات تفریحی مانند یک مرکز سوارکاری میشود. برای شهری که به طور منظم دمای بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد را برای ۴ تا ۵ ماه از سال تجربه می کند، آب و هوا یک چالش است. توسعه دهندگان باید بتوانند فضاهای داخلی را خنک کنند. اما آب و هوای دبی نیز یک فرصت است، زیرا پتانسیل تولید مقادیر قابل توجهی انرژی خورشیدی، نه تنها برای استفاده خود، بلکه برای صادرات مجدد به شبکه را دارد.
در این مجتمع، پنلهای خورشیدی تقریباً در تمام ساختمانها و مکانهای پارک خودرو قرار دارند و انرژی کافی برای پاسخگویی به اکثر نیازهای جامعه تولید میکنند. نماهای رو به جنوب بسته شده اند تا جلوی نور خورشید را بگیرند در حالی که پنجره های عایق خوبی در نماهای شمالی قرار گرفته اند. تمام سطوح برای بازتاب نور خورشید و کاهش بارهای تهویه مطبوع به رنگ روشن هستند. یک “ستون سبز” در وسط جامعه قرار دارد که مناظر سرسبز و سرسبز و مهمتر از آن، فضایی را برای چندین بیودوم که گیاهان و سبزیجات باغچه آشپزخانه پایدار را برای مصرف محلی در خود جای می دهد، فراهم می کند. مدیریت توانایی رشد تا ۴ تن توت فرنگی را در یک مرکز کشاورزی عمودی به اندازه یک ظرف گزارش می دهد. ساکنان همچنین تشویق می شوند تا با استفاده از روش های ارگانیک، غذای خود را در قسمت های مجاور دارایی هایشان پرورش دهند.
جامعه همچنین تحرک نرم مانند راه رفتن در سایه (بیش از ۸۰ درصد توسعه بدون ماشین است) و دوچرخه سواری را ترویج می کند. کالسکه های برقی مشترک اصلی ترین روش حمل و نقل موتوری در جامعه هستند و تعداد فزاینده ای از ساکنان تصمیم می گیرند با خرید وسایل نقلیه الکتریکی از نقاط شارژ در محل بهره مند شوند. توسعهدهنده عمداً کسبوکارهای محلی را بهجای فرانشیزهای جهانی به بازار مرکزی آنها هدف قرار داده است، بنابراین برای ساکنان شغل ایجاد کرده و محصولات محلی را تبلیغ میکند. Diamond Developers یک شرکت خصوصی است که به این معنی است که کاملاً بر یک مدل املاک و مستغلات سودآور تجاری متکی است که باید برای شرکت و کاربران نهایی مفهوم تجاری داشته باشد. جامعه این ضرب المثل را ثابت می کند که “سبز سبز است”، بدون هیچ معاوضه ذاتی بین شیوه های پایدار و پاداش های مالی.
در بانک جهانی، ما توسعه شهری را ترویج میکنیم که شهرها و جوامع پایدار را از طریق فرآیند شهرنشینی فراگیر، انعطافپذیر، کم کربن، مولد و قابل زندگی میسازد تا به ۱۱ هدف توسعه پایدار سازمان ملل کمک کند.
به طور متوسط سالانه ۶ میلیارد دلار در پروژه های توسعه شهری و تاب آوری هزینه میشود به همین دلیل است که ما علاقه مند بودیم از این سایت بازدید کنیم تا در مورد بهترین روش ها در این زمینه و در جامعه بخش خصوصی که نه تنها در خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) بلکه در سراسر جهان قابل تقلید هستند، بیاموزیم. نتایج قابل توجه است. در سال ۲۰۲۱، این جامعه در دبی از بیش از ۸۰۰۰ تن CO2e تقریباً معادل حذف کرد همچنین ۸۵۳ خودرو از ورود به جاده ها به مدت یک سال اجتناب کردند. میانگین مصرف روزانه آب ۱۶۲ لیتر در هر نفر در مقایسه با میانگین دبی ۲۷۸ لیتر است. و بیش از ۸۰ درصد زباله های خانگی دسته بندی و بازیافت می شوند.با چنین اثبات قاطعی از مفهوم، این را نشان میدهد که دولتها واقعاً میتوانند قوانین ساختمانی سختگیرانهتر و سبزتر را برای ترویج مصالح پایدار، عایقبندی بهتر و بهرهوری انرژی اتخاذ کنند.
امارات گام هایی در این راستا برداشته است. ابوظبی سیستم رتبه بندی مروارید را در سال ۲۰۱۰ معرفی کرد – چارچوبی برای طراحی پایدار، ساخت و بهره برداری از تمام ساخت و سازهای جدید، به طور خاص برای آب و هوای گرم و محیط خشک. در سال ۲۰۱۶، دبی سیستم رتبه بندی سبز الصافات را پذیرفت. به سازه هایی که حداقل درجه برنز را ندارند مجوز داده نمی شود. با این حال، رتبه های بالاتر در هر دو سیستم اختیاری است و استانداردها در سراسر کشور متفاوت است. برای دستیابی به کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه ای در بخش ساخت و ساز، دولت ها و تنظیم کننده ها می توانند مشوق هایی را معرفی کنند که توسعه دهندگان و سازندگان را تشویق می کند تا مواد و روش های ساختمانی کمتر کربن را اتخاذ کنند. دولتها در سراسر جهان میتوانند چنین شیوههایی را از طریق انجمنهای صنعت ساختوساز و نهادهای ذینفع مرتبط منتشر کنند. آینده ما به آن بستگی دارد.