«رسانه مسئولیت اجتماعی»- منیژه بازیار: امروز یکشنبه اول بهمن ماه انتخابات مجدد ریاست اتاق بازرگانی ایران در هشتمین جلسه هیات نمایندگان دور دهم اتاق ایران، بعد از هفت ماه اختلاف دولت و بخش خصوصی سر انتخابات دور دهم اتاق، برگزار شد.
در جریان برگزاری این انتخابات، از بین ۲۱ نفر، داوطلب تاییدصلاحیتشده، ۱۷ نفر انصراف دادند و در نهایت کاندیدهای نهایی صمد حسنزاده، احد عظیمزاده، مجتبی غیابی و فرجالله معماری بودند که رقابت برای کرسی ریاست اتاق بازرگانی ایران بین آنها انجام شد. در نهایت، صمد حسن زاده، با کسب ۲۰۸ رای، به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران در دور دهم انتخاب شد.
دهمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی ایران ۲۸ خرداد سال جاری برگزاری شد و حسین سلاح ورزی رئیس اتاق شد. با این وجود چند ماه بعد، شورای عالی نظارت بر انتخابات اتاق بازرگانی در یکم آبان ماه، انتخاب رئیس اتاق ایران را ابطال کرد و بدین وسیله سلاح ورزی از ریاست اتاق بازرگانی برکنار شد.
شنیده ها حکایت از این دارد که همزمان با انصراف محمدرضا بهرامن از کاندیداتوری، حسین سلاحورزی با انتشار نامهای خطاب به اعضای هیات نمایندگان اتاق، خواستار رای به فرجاله معماری برای ریاست اتاق ایران شد. وی رییس اتاق سمنان و مدیرعامل گروه صنعتی آریا ترانسفو است.
سلاح ورزی: برگزاری انتخابات مجدد خواست رئیس جمهور بود
حسین سلاح ورزی، در آغاز هشتمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران، با بیان اینکه زندگی سراسر حل مساله و چالش است، گفت: باور من این است که رویدادهای هفت ماه گذشته، نقطه عطفی در تعامل دولت و بخش خصوصی بوده است.
وی افزود: آنچه در دو سال و نیم گذشته بر اتاق ایران رفته، هم مکتوب و در قالب کتاب ۳۸۰ صفحهای و هم به صورت مستند سه ساعته به تفصیل بیان خواهم کرد. این سند ارزشمندی است که پشت پرده چرایی و ریشه اتفاقات دو سال و نیم گذشته را آشکار خواهد کرد و در واقع جعبه سیاه اتفاقات اتاق ایران محسوب میشود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با قدردانی از اعضای هیات نمایندگان و فعالان اقتصادی در هفت ماه گذشته برای حمایت از او گفت: با تجربه چهار دوره عضویت در هیات نمایندگان و سه دوره عضویت در هیات رئیسه اتاق ایران، شهادت میدهم هیچ دورهای به اندازه این دوره، هیات رئیسه در هماهنگی و انسجام نبوده است. این هیات رئیسه از منظر حقوقی تمام تلاش خود را صرف کرد تا از کیان بخش خصوصی دفاع کند.
سلاح ورزی با اشاره به انعکاس دو هفته پیش تحلیل حقوقی هیات رئیسه اتاق ایران درباره انتخابات ریاست این اتاق به اعضای شورای عالی نظارت و اعضای هیات نمایندگان، گفت: در فضای مجازی نیز گزارشی منتشر شد که سازمان بازرسی هم به عنوان یک نهاد حقوقی و نظارتی استدلالهای هیات رئیسه را تأیید کردند؛ اما از چهارشنبه گذشته ابهاماتی مطرح شد که چرا یک شبه تصمیمها درباره انتخابات عوض شد.
وی ادامه داد: تا سهشنبه گذشته هیات رئیسه بر نظر حقوقی خود استوار بودند. بنده هم بر خلاف خبرسازیها از سمت خود کنارهگیری نکردم و همانطور که بارها اعلام کردم، هیچ عاملی به جز خواست هیات رئیسه و یا هیات نمایندگان، نمیتوانست منجر به کنارهگیری من شود.
سلاح ورزی افزود: موضوع این بود که بعد از دیدار طولانی با رئیس شورای عالی نظارت و تأکید بر اینکه برگزاری انتخابات خواست رئیسجمهور است، هیات رئیسه مصلحت دانستند انتخابات را در روز یکم برگزار کند تا موضوع بیاهمیت انتخابات اتاق بیش از این باعث گرفتاری ذهن مقامات کشور نشود؛ لذا من هم مخالفتی با برگزاری انتخابات نکردم.
وی با ابراز تأسف از اقدامات هفت ماه گذشته وزارت صمت و برخی استانداریها و برخی دستگاهها گفت: متاسفانه در این مدت تماسهایی گرفتند که افراد در فلان جلسه نباید و یا در فلان جلسه باید شرکت کنند؛ این بیسابقه و تأسفآور بود.
رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران و مسأله مسئولیت اجتماعی
صمد حسن زاده به عنوان مدیرعامل گروه صنعتی کاشی تبریز، عناوینی چون چهره ملی حوزه صنعت و کارآفرینی و دریافت جایزه برترین رهبر کسبوکار در خاورمیانه و شمال آفریقا و آسیا را در کارنامه خود دارد.
مدیر نمونه کیفیت فرآوردههای تولیدی سال ۱۳۸۲، مدیر نمونه در حوزه ارتقاء بهرهوری و اشتغال سال ۱۳۸۷، پیشکسوت نمونه کشور سال ۱۳۹۰، کارآفرین نمونه استاندارد و توسعه منابع توسعه در سال ۱۳۹۳و دریافت جایزه برترین رهبر کسبوکار در صنعت تولید کاشی و سرامیک در منطقه خاورمیانه شمال آفریقا و آسیا در سال ۱۳۹۵ از مهمترین افتخارات وی بوده است.
این سوابق و رویکردی که اتاق بازرگانی ایران در دوران حسین سلاح ورزی در پیش گرفته بود نشان می دهد که موضوع مسئولیت اجتماعی همچنان باید به عنوان یک اولویت در دستور کار اتاق بازرگانی ایران قرار داشته باشد و نباید تحت تأثیر تغییرات مدیریتی اتاق قرار داشته باشد.
سلاح ورزی در دوران ریاست خود بر اتاق بازرگانی ایران از تلاش اتاق بازرگانی برای تشکیل شورای عالی مسئولیت اجتماعی در اتاق ایران خبر داده بود. اتفاقی که در صورتی که رخ می داد مهم ترین نهاد بخش خصوصی ایران گام بلندی در زمینه مسئولیت اجتماعی در ایران بر می داشت.
در سال های اخیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق ایران به یکی از تأثیرگذارترین ارکان مسئولیت اجتماعی در کشور تبدیل شده بود و به دلیل استفاده از دیدگاه کارشناسی و حضور نخبگان در این کمیسیون به خوبی رسالت خود را انجام می داد. این موفقیت ها می تواند زمینه ساز شکل گیری شورای عالی مسئولیت اجتماعی در سطحی گسترده تر و با حضور نخبگان در دوران مدیریت جدید شود تا تصمیمات مهم تری در سطح کلان گرفته شود.
به نظر می رسد چشم اندازی که پیش روی حسن زاده قرار دارد ضرورت توجه جدی و علمی به موضوع مسئولیت اجتماعی شرکتی در اتاق بازرگانی ایران است. این در حالی است که حسن زاده با حساسیت های سیاسی که سلاح ورزی با آن مواجه بود نیز روبه رو نیست و به همین دلیل می تواند وقت و انرژی بیشتری برای مسائل مهمی چون ترویج و تحقق مسئولیت اجتماعی شرکتی بگذارد. کاری که سلاح ورزی تمایل به انجام آن داشت اما حواشی شکل گرفته پیرامون وی در نهایت چنین اجازه ای به او نداد و وی در نهایت جای خود را به حسن زاده داد.