رسانه مسئولیت اجتماعی:نشست خبری با موضوع نقش نهاد ها و دانشگاهها در کاهش انگ و تبعیض برای افرادی که با ویروس اچ ای وی زندگی می کنند به همت انجمن احیا و توان یاب عصرامروز چهارشنبه هفتم آذردرمحل انجمن برگزار شد.
بهگزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ خسرومنصوریان بنیانگذارانجمن های احیای ارزش ها و توان یاب ضمن خوش آمد گویی به مدعوین و اصحاب رسانه به تشریح فعالیت های انجمن در حوزه آسیب های اجتماعی و به خصوص در هفته Hiv پرداخت.
وی با اشاره به ارائه خدمات رایگان توان بخشی به کودکان معلول از بدو تولد تا ۱۶ سالگی درانجمن توان یاب گفت: انجمن احیای ارزش ها نیز برای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی تاسیس شد.
منصوریان با بیان اینکه خط مشاوره هات لاین این انجمن خدمات رایگان به آسیب دیدگان اجتماعی ارائه میدهد افزود:پس از بررسی تماس گیرندگان بااین خط، متوجه شدیم ۷۲درصدخانم ها خصوصامادران با این خط در تماس بودندوعلت تماس عمدتا ابتلا به ویروس HIV بود.
وی با اشاره به طرح مادران حامی سلامت گفت: بیماران مبتلا به اچ ای وی از این بیماری نمی میرند بلکه از انگ اجتماعی ناشی از آن میمیرند. منصوریان افزود:در طرح مادران حامی سلامت اززنان مبتلابهHIVدعوت شدتاهمزمان با درمان و بهبود کیفیت زندگی خوددر صورت تمایل جهت آگاه سازی جامعه خصوصا دانشجویان در مورد روش های ابتلا به این بیماری با انجمن همکاری داشته باشند.
بنیانگذار انجمن احیای ارزش ها گفت: طرح موبایل کلینیک نیز از دیگر طرح های این انجمن درخصوص شناسایی و کمک به بیماران اچ آی وی است.
وی افزود:در این طرح که با همکاری پزشکان متخصص انجام میشود به مکان های پرخطر مراجعه و مشاوره رایگان به افراد درخصوص نحوه ابتلا به اچ آی وی وروش های پیشگیری و درمان ارئه میشود.
وی از اصحاب رسانه خواست تا با ارائه اطلاعات صحیح و شفاف درباره ویروس اچ آی وی در راستای کاهش انگ اجتماعی این بیماری کمک کنند.
با مصرف دارو بار ویروسی اچ آی وی صفر میشود
لادن عباسیان رئیس مرکز تحقیقات ایدز با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس HIV در ایران گفت: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده است اما تخمین زده میشود که ۴۴ هزار نفر در کشور HIV مثبت داشت باشند.
وی افزود:رسانه ها نقش موثری در آگاهی رسانی به عموم مردم در این حوزه را دارند،لذا این مرکز آمادگی دارد اطلاعات لازم درخصوص پیشگیری،کنترل و درمان این ویروس را دراختیار رسانه ها قرارداده تا به اطلاع آحاد جامعه برسد.
عباسیان گفت: میزان انتقال ویروس اچ آی وی دربیمارانی که تحت درمان قرار گرفتند نزدیک به صفر است.
وی بااشاره به راه اندازی باشگاه یاران مثبت در این مرکز گفت: در این باشگاه به افراد مبتلایی که تحت درمان قرارگرفته اندآموزش های لازم داده میشود که علاوه براینکه خانواده خود راآگاه کنند،بعنوان سفیران اطلاع رسانی در جامعه اطلاعات صحیح درمورد این بیماری را منتشر کنند.
رئیس مرکز تحقیقات ایدزدرمورددرمان دارویی ویروس اچ آی وی اظهار کرد:خوشبختانه در حال حاضر درکشور مادرمان این بیماری براساس داروهای روز دنیا انجام میشود.
وی افزود:درمان خوراکی بدون عوارض بوده و این امر پایبندی بیماران به درمان را افزایش داده است.
عباسیان افزود: افرادی که شک دارند که به این ویروس مبتلا شدند بدون ترس از هر انگ اجتماعی به مراکز ما مراجعه کنندوتست دهند.
وی با اشاره به محرمانگی کلیه اطلاعات مراجعه کنندگان گفت:در این مراکز حتی علت ابتلا از بیمار پرسیده نمیشود و تنها اقدامات درمانی و آموزشی لازم برای داشتن زندگی معمول به آنها ارائه میشود.
رئیس مرکز تحقیقات ایدز با بیان اینکه بسیاری از مبتلایان ازمراجعه به مراکز درمانی دولتی امتناع می کنندافزود:یکی از برنامه های آتی وزارت بهداشت ارائه خدمات درمانی در برخی کلینیک های خصوصی است.
عباسیان با اشاره به اینکه مطالعات اماری نشان میدهد بیشترین انگ و استیگما در این زمینه از طرف پرسنل بهداشتی است گفت که وقتی فرد مبتلا برای دریافت خدمات پزشکی به انها مراجعه میکنند از ارائه خدمات خودداری میکنند و لذا لازم است در این زمینه اموزش های پایه لازم به دانشجویان علوم پزشکی داده شود .
اطلاعات مراجعین به دفاتر مشاوره کاملا محرمانه است
متین بازرگانی کارشناس اچ آی وی دانشگاه تهران بابیان اینکه دفاتر مشاوره رایگان در مراکز بهداشتی دولتی راه اندازی شده گفت: پرسنل این مراکز کاملا آموزش دیده و زبده هستند و مراجعین برای دریافت خدمات حتی نیاز به ارائه کارت ملی نداشته و بیماران تنهابا یه کد شناسایی میشوند.
وی افزود:در یکی از مراکز درمانی دانشگاه تهران نیز خدمات دندانپزشکی رایگان به بیماران اچ آی وی ارائه میشود.
کارشناس اچ آی وی دانشگاه تهران گفت: اچ آی وی نیز مانند سایر بیماری های عفونی است که با تشخیص و درمان به موقع فرد مبتلا زندگی کاملا عادی دارد.
بازرگانی با اشاره به شعار هفته ایدز گفت امسال پویش من هم تست میدهم از ۲۰ ابان تا ۲۰ آذر اجرا میشود و در این زمان آموزش های لازم در مدارس،دانشگاههاو مراکز عمومی به مخاطبین داده میشود.
باید سواد سلامت جامعه را بالا ببریم
حمید پیروی مسئول مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به اهمیت رسانه ها در اطلاع رسانی درست اشاره کرد و گفت:در مورد موضوعاتی مانند ایدز و اچ پی وی زبان رسانه باید رعایت شود تا جهت آگاهی بخشی و خود مراقبتی اقدامات موثری صورت گیرد .
وی افزود:با ارائه اطلاعات و اموزش های درست از طریق رسانه ها باید سطح سواد سلامت جامعه را بالا ببریم.
پیروی با بیان اینکه با ارتقای سطح سلامت جامعه ،میزان استیگما و انگ کاهش می باید گفت: دراینصورت است که افراد مبتلا خودشان درخواست کمک میکنند وبه صورت خودجوش به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
کار رسانه ای درست و مستمر گامی مهم در کاهش انگ اجتماعی بیماری اچ ای وی
وحید جهانمیری نژادپزشک و محقق حوزه اچ آی وی نیز با اشاره به شعارسال هفته ایدز با عنوان انتخاب مسیر درست گفت:دراین شعار به حقوق همه افراد که رفتار های پرخطرداشتند توجه شده است.
وی افزود: میزان انتقال ویروس اچ آی وی در بین مردانی که رفتارهای پرخطر با سایر مردان دارند ۲۷ درصد بیشتر است و بایددر این زمینه آگاهی عمومی جامعه بالا رود.
متاسفانه تاکنون رویدادهای موثری در ارتباط با اچ ای وی در کشور برگزار نشده و صرف برگزاری جشنواره های مناسبتی و اهدا جوایز به افراد خاص کمکی در کاهش استیگما و انگ اجتماعی ناشی ازاین بیماری نمی کند.
اقدامات رسانه ای مانند انتشار اطلاعات ،ساخت فیلم ، سریال، نمایش ، انیمیشن و…. میتوانند تاثیر زیادی درپیش گیری کنترل و تشویق برای درمان بیماران اچ ای وی داشته باشند.
درپایان نشست کارشناسان به سئوالات خبرنگاران پاسخ دادند.