کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمان ها به چاپ رسید
رسانه مسئولیت اجتماعی: در ادامه معرفی کتاب های منشر شده به معرفی کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمانها نوشتهی محمد رستمی و اعظم نیکوکار میپردازیم. به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی :محمد رستمی در آیین رونمایی از کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمانها با بیان این که امروزه سازمانها در یک محیط دارای رقابت بالا، فعالیت دارندکه مشخصه […]
رسانه مسئولیت اجتماعی: در ادامه معرفی کتاب های منشر شده به معرفی کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمانها نوشتهی محمد رستمی و اعظم نیکوکار میپردازیم.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی :محمد رستمی در آیین رونمایی از کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمانها با بیان این که امروزه سازمانها در یک محیط دارای رقابت بالا، فعالیت دارندکه مشخصه آنها تقاضای فزاینده از طرف جامعه است گفت: سازمانها در این شرایط زمانی میتوانند نقش خود را به درستی ایفا کنند که از نیروی انسانی توانمند و مسئولیت پذیر برخوردار باشند.
نویسنده کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمانها به تشریح عوامل ثروتآور پرداخت و افزود: امروزه مدیریت منابع انسانی عنوان سرمایه انسانی را به خود اختصاص داده است، به گونهای که در دنیای پیشرفته صنعتی از میان سه عامل ثروت آور شامل: منابع طبیعی، منابع فیزیکی و منابع انسانی؛ بیشترین توجه، بهره دهی و سودآوری را منابع انسانی نصیب آنها کرده است. بدون تردید داشتن آینده پویا و توسعه یافته و ایستادگی اقتصادی در دنیای پر رقابت امروزی، نیازمند جذب و نگهداری نیروی انسانی کارآمد و توانمند است.
وی افزود: امروزه همه کشورهای توسعه یافته و یا در حال توسعه به اهمیت توانمند سازی بعنوان یکی از ضرورتهای منابع انسانی در سازمان پی بردهاند. به این ترتیب اغلب کشورهای در حال توسعه به منظور اشاعه فرهنگ، نگرش ویژه به توانمند سازی و تعمیم بکارگیری فنون و روشهای بهبود آن، اقدامات قابل توجهی انجام دادهاند.
رستمی عدم استفاده کافی از منابع فکری، توان ذهنی و ظرفیت های بالقوه انسانی کارکنان را از مهم ترین چالشهای مدیران حاضر در سازمانها دانست وگفت در اغلب سازمانها از توانایی های کارکنان استفاده بهینه نمی شود و مدیران قادر نیستند ظرفیت بالقوه آنان را به کار گیرند؛ به عبارتی دیگر افراد، توان بروز خلّاقیت و ابتکار بیشتری در محیط سازمانی دارند اما به دلایلی از این قابلیتها بهره برداری نمی شود.
وی با بیان این که مسئولیت پذیری سازمانی یک استراتژی مقابلهای برای پاسخگویی به نگرانیهای اجتماعی، زیست محیطی و توسعه پایدار برای سازمان هاست، افزود: روند کسب و کارهای اخیر تاکید میکند که از سازمانها انتظار میرود فراتر از سود محوری فعالیت کنند و افزایش رفاه جامعه را در اولویت قرار دهند؛ این بدان معنی است که بخش کسب و کار نباید فقط تابع تولید کالا و فراهم آوردن سود باشند بلکه باید فعالیت خود را حول محور جامعه تنظیم کنند.
نویسنده کتاب مسئولیت اجتماعی در سازمانها با تاکید بر این که رفتار مسئولانه از شاخصههای انسان سالم در هر جامعهای بهحساب میآید افزود نظام آموزشوپرورش هم یکی از ارکان توسعهی اجتماعی در جامعه بهشمار میرود بنابراین یکی از اهداف بسیار مهم نظام آموزشی، توسعهی مهارتهای اجتماعی ازجمله مسئولیتپذیری اجتماعی است.
وی اظهارکرد: در واقع افزایش حس مسئولیت پذیری به ارتقای تعهد اجتماعی افراد در سازمانها منجر خواهد شد، پایداری اجتماعی را بهدنبال خواهد داشت و سلامت اجتماعی در بین افراد جامعه خصوصاً افراد تحصیلکرده، میزان سرمایهی اجتماعی و دستیابی به اهداف توسعهی پایدار در جامعه را افزایش خواهد داد.
اعظم نیکوکار با بیان این که نظام آموزشی بهعنوان موتور محرکهی تحولات اجتماعی با داشتن مسئولیتپذیری اجتماعی در قبال دانشآموزان و جامعه، نقش اساسی در ایجاد و گسترش فرهنگ پاسخگویی اجتماعی در جامعه خواهد داشت گفت: مسئولیتپذیری به عنوان رابطهی بین فرد با دیگران و با سازمان و محیط اجتماعی بزرگتر، یکی از مفاهیم مطرح است که امروزه در سطح ملی و بینالمللی اهمیت فزایندهای کسب کرده و یک الزام و تعهد درونی از سوی فرد برای انجام فعالیتهایی است که بر عهدهی وی گذاشته میشود و ضرورت پرداختن بیش از پیش به این مقوله ضروری به نظر میرسد/ روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم