«رسانه مسئولیت اجتماعی»-منیژه بازیار:بندر باستانی سیراف یکی از قدیمیترین بنادر ایران است که زمانی در دوران ساسانی دارای رونق فراوانی بودهاست. شهر باستانی «سیراف» دارای معماری خاصی میباشد که بسیار شبیه به روستای ماسوله در شمال کشور میباشد. شبیه بودن آن به ماسوله از این جهت است که سیراف در یک نوار طولی با عرض بسیار کم قرار گرفتهاست که یک سمت آن دریا و سوی دیگر آن کوه میباشد و هر چند منازل آن بافت تاریخی ماسوله را ندارد ولی از این جهت که ساختمانها به صورت پلکانی به سمت کوهستان سوق پیدا نمودهاند لذا مناطقی مانند ماسوله و کندوان را برای بازدید کنندهها تداعی میکنند با این تفاوت که سیراف بسیار تاریخی تر و دارای قدمتی به درازای خلیج فارس میباشد.
سیراف پررونق ترین بندر کشور بود که روابط تجاری زیادی با روم و یونان در اروپا و ماداگاسکار در آفریقا تا کانتون چین در آسیا در دورههای ساسانی و اسلامی داشت. سفالهای بازمانده با نقشهای گوناگون، پارچهها و زیورآلات، معماریهای گچی و اتاقهای آذین شده به آثار هنری و ساختمانهای دو سه طبقه بخشی از میراث بجا مانده از آن تمدن است. اما زمین لرزه مرگبار هفت روزه سال سیصد و شصت و هفت هجری قمری مدفون شدن کامل این بندر را در پی داشت. از این روست که سیراف پمپئی ایران نامیده شده است.
به همین دلیل روز هفتم دی ماه به عنوان روز سیراف و هفته اول اولین ماه زمستان به نام هفته فرهنگی بندر تاریخی سیراف به تصویب شورای فرهنگ عمومی رسیده است. مبنای آن هم روزی است که در سال ۱۳۸۷، نام «بندر طاهری» به «بندر سیراف» تغییر یافت.
هدیه بزرگ شرکت پالایش گاز فجر جم به مناسب روز سیراف
در همین راستا سید محمد هاشمی مدیر عامل شرکت پالایش گازفجرجم با اشاره به ۷ دی ماه، روز سیراف و تبریک این روز به مردم شهر سیراف گفت: اسکله جدید این شهر با اعتبار ۱۰۰ میلیارد تومان آماده بهره برداری است.
وی افزود: این پروژه که از سال ۱۳۹۷ مراحل ساخت آن با اعتبار مالی شرکت پالایش گازفجرجم آغاز شده بود، طی سالهای گذشته شتاب گرفت و انشالله در بهمن ماه سال جاری تقدیم مردم شریف سیراف و هم جوار آن می شود.این پروژه بدون شک تحولی در رونق کسب و کار مردم محلی و رونق دریا نوردی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم تصریح کرد: اسکله جدید این ظرفیت را دارد که شناورها و لنج های صیادی و باری بزرگ در بندر سیراف پهلو بگیرند و تردد به کشور های همسایه با استفاده از ظرفیت اسکله خدماتی امکان پذیر می باشد.
از آنجایی که لازمه استقرار گمرک ،مرزبانی و اداره بنادر و دریا نوردی درجهت رونق و جابه جایی کالا از کشورهای همجوار احداث چنین اسکله ای است، امیدوار هستیم با بهره برداری و راه اندازی این اسکله شهروندان سیرافی از مواهب آن بهره مند شوند و شاهد رونق اقتصادی، درامد زایی پایدار و کسب کار مناسب در منطقه برای اهالی سیراف باشیم.
گفتنی است اسکله جدید بندر سیراف از نوع بتنی به طول ۱۲۰ متر و عرض ۲۴ متر است که تسهیل گر بارگیری میعانات گازی شرکت پالایش گازفجرجم نیز خواهد بود.
شرکت پالایش گازفجرجم در قالب مسولیت های اجتماعی و توجه به محیط پیرامونی، ساخت اسکله را آن چنان توسعه داده است که بخش عظیمی از پروژه در اختیار مردم سیراف قرار خواهد گرفت.
مسئولیت اجتماعی استراتژی محوری شرکت پالایش گاز فجر جم
شرکت پالایش گاز فجر جم از سال ۱۳۶۷ برای تصفیه گاز میدان های گازی نار و کنگان واقع در منطقه جم و ریز در شرق استان بوشهر مورد بهره برداری قرار گرفته است. این شرکت ابتدا برای تصفیه گاز طبیعی با ظرفیت روزانه ۸۵ میلیون استاندارد متر مکعب طراحی شده بود که در سال ۱۳۷۹ با اجرای طرح افزایش ظرفیت تولید گاز پالایشگاه به ۱۱۰ میلیون استاندارد متر مکعب در روز رسید و در سال ۱۳۸۹ با انتقال گاز پارس جنوبی به پالایشگاه ظرفیت گاز تولیدی این شرکت به ۱۲۵ میلیون استاندارد متر مکعب در روز افزایش یافت.
حضور صنایع نفت و گاز در استان بوشهر با توجه به پتانسیلهای بالای اقتصادی که در بردارد از سویی میتواند فرصتی مناسب برای ایجاد توسعه پایدار باشد و از سوی دیگر درصورت بیتوجهی در برنامهریزی صحیح و جامع در ابعاد گوناگون اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، زمینهساز، برهمخوردن پایداری اجتماعی، اختلال در نظام اجتماعی و افزایش مشکلات و آسیبهای اجتماعی در سطح منطقه خواهد بود.
به همین دلیل شرکت پالایش گاز فجر جم به عنوان بزرگترین پالایشگاه گاز خاورمیانه، به واسطه حضور چندین ساله در محدوده شهرستان جم تلاش داشته تا مسائل و مشکلات فرهنگی، اجتماعی متعددی را که شهروندان شهرستان جم و ریز، کارکنان خود، ساکنین منازل سازمانی در این سال ها متصور بود به حداقل ممکن کاهش دهد.
در این راستا مدیران پالایشگاه مصمم به تحول رفتار سازمانی و بهبود شاخص های فرهنگ سازمانی درمحیط داخلی پالایشگاه، ارتقاء وضعیت اجتماعی و فرهنگی و بهبود تعامل با محیط پیرامون شده اند.