«رسانه مسئولیت اجتماعی»-احسان انصاری:خانم فریده بستان بان رئیس هئیت مدیره کانون زنان بازرگان استان گلستان است که در سال های گذشته در این استان گام های مهمی در زمینه توانمندسازی کسب کار بانوان و تقویت جایگاه اقتصادی زنان برداشته و به همین دلیل یکی از فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی تأثیرگذار در استان گلستان به شمار می رود.به همین دلیل« رسانه مسئولیت اجتماعی» برای بررسی مهم ترین چالش ها و فرصت های پیش روی زنان در حوزه کسب و کار با ایشان گفت وگو کرده که در ادامه ماحصل این گفت وگو را می خوانید.
خانم بستان بان در این زمینه گفت:در سال های اخیر به دلیل اینکه محدودیت هایی برای فعالیت اقتصادی زنان وجود داشت کانونی را به عنوان کانون زنان بازرگان ایران در اتاق بازرگانی ایران به وجود آورده ایم.در شرایط کنونی نیز در استان های مختلفی این کانون در حال فعالیت است.هدف اصلی ما نیز در این زمینه کمک به کسب و کار بانوان است.این در حالی است که در شرایط کنونی قوانین کسب و کار برای زنان و مردان تفاوتی ندارد و به صورت فراجنسیتی عمل می کند.
وی ادامه داد: برخی موانع در زمینه کسب و کار زنان وجود دارد که باید آن را بپذیریم و برای آنها راه حل پیدا کنیم. یکی از آنها قوانین سنتی نانوشته درباره اشتغال زنان است. این نوع نگاه به صورت کلی در جامعه نیز نسبت به زنان وجود دارد. مانع دیگر در این زمینه عدم خود باوری زنان است و برخی از زنان هنوز حاضر نیستند از شرایط نامناسبی که برای آنها ایجاد شده و آنها در آن نقش نداشته اند خود را خارج کنند.این در حالی است که توانایی های زنان و مردان هیچ تفاوتی ندارد و به همین دلیل نیز زنان جامعه باید توانایی های خود را باور کنند.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد:در شرایط کنونی کانون زنان بازرگان مورد حمایت اتاق بازرگانی است و در زمینه های مختلف پشتیبانی می شود که می تواند شرایط بهتری را در آینده برای وضعیت اشتغال زنان به وجود بیاورد.در این زمینه ما جلسات و نشست های مختلفی را با حضور زنان کارآفرین برگزار می کنیم که که در این جلسات تجربیات مختلف در اختیار دیگران قرار می گیرد. از سوی دیگر در این جلسات نسبت به مسائل مختلف هم اندیشی و هم افزایی صورت می گیرد.یکی از اهداف ما این است که مشکلات در زمینه کسب و کار زنان در بین مسئولان مطرح شود تا پس از این مرحله با تلاش هایی که صورت می گیرد این مشکلات در نهایت حل شود.
رئیس هئیت مدیره کانون زنان استان گلستان افزود:یکی از مهم ترین مسائلی که در اولویت های ما قرار دارد آموزش است. به همین دلیل نیز ما تلاش می کنیم آموزش های لازم را درباره کسب و کارهای مختلف به زنان ارائه بدهیم.از سوی دیگر ما مشورت های لازم را به زنانی که به دنبال ایجاد کسب و کار هستند ارائه می دهیم که این مشورت ها در حین انجام کار نیز ادامه دارد و هنگامی که آنها با مشکلاتی مواجه می شوند از این مشورت ها بهره مند می شوند.در این زمینه کمیسیون های تخصصی تشکیل شده است که از کسب و کارهای زنان حمایت های لازم را در زمینه دانش و تخصص وحل مشکلات انجام می دهد.
خانم بستان بان خاطرنشان کرد:زنان نیمی از جمعیت استان گلستان را تشکیل می دهند در حالی که بخشی بیشتر از آنها در زمینه اقتصادی فعالیت نمی کنند.این در حالی است که مشارکت زنان در عرصههای اقتصادی منجر به رفاه اجتماعی و کاهش فقر در جامعه میشوند. امروز جامعه ما به زنان توانمندی نیاز دارد که علاوه بر نقش مادری و خانه داری در مسائل اقتصادی هم باید ورود کنند. زنان موفقی که امروز در عرصههای مختلف اقتصادی موفق به کسب رتبههای بالاتر شدهاند نشان دهنده این مسئله است که زنان علاوه بر نقش مادری و همسری و خانه داری توان رسیدن به درجات بالاتر اقتصادی را هم دارند. زنان کارآفرین قلب تپنده جامعه هستند و نباید ظرفیتهای این قشر را در ورود به مباحث اقتصادی جامعه دست کم گرفت.