رسانه مسئولیت اجتماعی: تشکلهای مردمنهاد به شکل سنتی، سابقهای دیرینه در کشور دارند، مساجد، تکایا و هیئتهای مذهبی نمونههایی از تشکلهای سنتی هستند؛ اشکال به روزتر این تشکلها شامل موسسات قرضالحسنه، خیریهها، انجمنهای اسلامی و اتحادیههاست.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ سازمانهای مردمنهاد، معمولا سازمانهایی مستقل از دولت هستند که بودجه آنها از طریق کمکهای مردمی و در مواردی نیز به کمک سازمانهای دولتی تامین میشود.
در حال حاضر بیشاز ۷۰ هزار تشکل مردمنهاد در کشور به صورت داوطلبانه شکلگرفته که مهمترین اهداف آنها اطلاع رسانی و آگاهی سازی عمومی، جلب مشارکت مردمی، ایجاد هماهنگی میان دولت و مردم، جذب سرمایههای مردمی، گسترش نظارت عمومی و مواردی از این قبیل است؛ این تشکل با توجه به نیاز اعضای خود، موضوع فعالیت مشخصی را پی میگیرند؛ موضوعاتی مانند: دین، آموزش، بهداشت، محیط زیست، اشتغال، فرهنگ، هنر، جوانان، کودکان، زنان، سالمندان یا موضوعات تخصصی و علمی.
با توجه به نقش سازمانهای مردمنهاد در بسترسازی رشد و آگاهی جمعی در جامعه، در سال ۹۳ و به درخواست سازمانهای مردمنهاد، روز ۲۲ مرداد به عنوان روز تشکلها و مشارکتهای اجتماعی نامگذاری شد.