«رسانه مسئولیت اجتماعی»- ترانه مقدم:مسئولیت پذیری اجتماعی باعث سود آوری بیشتر مراکز تجاری و کسب و کار می شود. به دلیل اینکه با شرکت در مسئولیتهای اجتماعی اعتماد مردم به آن بنگاه بیشتر شده و حسن نیت اجتماعی و انگیزه نیروی انسانی افزایش می یابد بنابر این سودآوری شرکتها بیشتر می شود.
با توجه به اینکه افراد با قومیتها ، مذاهب و ملیتهای مختلف مشتری بنگاه کسب و کار هستند و از طرفی اقدامات و فعالیتهای اخلاقی مورد قبول و توجه کلیه اقوام، مذاهب و ملیتها می باشند و مسئولیت پذیری اجتماعی نیز از نمونه های بارز اخلاقیات محسوب می شود این امر که بنگاه های کسب و کاری که مسئولیت اجتماعی را پذیرفتند مورد تائید و قبول و پسند مشتریان قرار می گیرند و این تائید به منزله ارتباط بیشتر با بنگاه وخرید بیشتر مشتریان و سودآوری و پایداری کسب و کار خواهد بود.
با مسئولیت پذیری اجتماعی بنگاه کسب وکار و شرکت در امور خیر خواهانه هزینه های کنترل در این بنگاه ها کاهش خواهد یافت بدین صورت که وقتی کارکنان یک بنگاه کسب وکار بدانند و لمس کنند که بنگاه مسئولیت اجتماعی را پذیرفته و در امور خیر خواهانه هزینه می کند کارکنان نیز مبتنی بر اخلاق و اعتماد و ارزشها نقش خود کنترلی داشته و هزینه های کنترل کاهش یافته ودر نتیجه سود آوری افزایش می یابد.
خلق ثروت چیست؟
افراد مختلف تعاریف متفاوتی از ثروت دارند. باید به این نکته توجه کرد که ثروت فقط به معنی پول نیست. بلکه ثروت خیلی فراتر و مهمتر از پول است. پول تنها بخشی از ثروت را تشکیل میدهد. عدهای بر این باورند که زمانی ثروتمند هستند که ماشین، ویلا، سفرهای زیاد و یا .. داشته باشند.
در تعریف علمی ثروت چنین تعریف می شود:فراوانی داراییهایی مالی و منابع سودمند، به عبارتی دیگر ثروت یعنی اگر کار نکنید تا کی میتوانید دوام بیاورید. یکی از افراد میلیاردر جهان به نام رابرت کیوساکی میگوید: « ثروت و قدرت رابطهی مستقیمی با یکدیگر دارند، اگر امروز از کارکردن دست بکشید، تا چند وقت دیگر میتوانید با همین روالی که دارید زندگی را ادامه دهید؟»
مسئولیت اجتماعی و خلق ثروت
در دنیای امروز تمرکز یک شرکت بر کسب سود و رشد درآمد به خصوص در صورت بی توجهی به مسایل زیست محیطی و مشکلات اجتماعی، نمی تواند تضمین کننده بقای آنها باشد. آنها باید نشان دهند در مقابل جامعه ای که در آن کار می کنند مسئول هستند و تلاش کنند تا کمترین آسیب را به محیط زیست وارد کنند یا برای بهتر شدن اوضاع زندگی مردم سرمایه گذاری کنند.
از طرف دیگر ارتباط مثبت و سازنده با مشتریان از طریق نشان دادن حسن نیت درعرصه مسئولیتهای اجتماعی سبب می شود تا مشتریان تمایل بیشتری برای پرداخت هزینه برای خرید محصولات شرکت داشته باشند.همین مساله رشد درآمد و سودآوری شرکت را به همراه می آورد.
شرکتهای فعال در حوزه مسئولیتهای اجتماعی محبوبیت بیشتری در جامعه به دست می آورند و افراد توانمند و ماهر تمایل بیشتری برای همکاری با آنها خواهند داشت. در این شرایط است که امکان استخدام بهترین و توانمندترین نیروهای کاری را خواهند داشت. به کار گیری این نیروها به معنای افزایش راندمان کاری شرکت و افزایش میزان تولید به ازای هر واحد زمان و انرژی صرف شده در شرکت است که معیار مهمی در موفقیتهای آتی شرکت محسوب می شود.
تاثیر انجام مسئولیتهای اجتماعی در جذب سرمایه هم غیر قابل اغماض است. مطالعات انجام شده توسط نشریه سی اس آر نشان میدهد ۶۱ درصد از سرمایه گذاران بزرگ برای سرمایه گذاری، شرکتهایی را انتخاب می کنند که بیشترین فعالیت را در حوزه مسئولیتهای اجتماعی دارند و تصویر بهتری از آنها در میان مردم وجود دارند.
در واقع عملکرد مثبت و زیاد شرکتها در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نمادی از آینده اقتصادی شرکت، میزان تقاضا برای محصولات شرکت و حتی میزان تمایل برای خرید سهام شرکت در صورت عرضه به بازار است و همه این فاکتورها می تواند نقش بهسزایی در آینده اقتصادی شرکت بر جای بگذارد.
انجام فعالانه مسئولیت های اجتماعی را می توان یک فعالیت داوطلبانه توسط شرکت برای رشد اقتصادی بیشتر و کسب سود بالاتر در آینده دانست. به همین دلیل است که در سالهای اخیر ما شاهد افزایش حضور شرکتها در این عرصه هستیم و اخبار مربوط به فعالیت های آنها نه تنها توسط رسانه های عمومی که توسط وب سایتهای شرکتها هم منتشر می شود.باید در نظر داشت انجام مسئولیتهای اجتماعی توسط شرکتها یک بازی «برد-برد» برای شرکت و جامعه است و ضمن اینکه منافع مالی زیادی برای شرکت دارد، می تواند کل جامعه را نیز منتفع کند.
مسئولیت اجتماعی گامی بلند برای سودآوری بیشتر شرکت ها
در هر کسب و کاری و از جمله شرکتهایی که برای تولید ثروت و کسب و کار ایجاد شدهاند باید صد در صد مسئولیت تمام کارهای خود که جنبه اجتماعی دارند را به عهده بگیرند.
این مسئولیت در کسب و کار معمولی بر عهده صاحب آن و در شرکتها بر عهده هیئت مدیره و مدیر عامل آن شرکت است. همچنین مسئولیت اجتماعی یا تعهدات اجتماعی شرکت را به چهار جنبهٔ مسئولیت اجتماعی زیستمحیطی، سرمایه انسانی، خیرخواهانه و اخلاقی تقسیم کردهاند که مهمترین آنها مسئولیت اجتماعی زیستمحیطی است.
مقایسه ارزش شرکت ها یکی از روش های بهبود فرایند سرمایه گذاری است. نتیجه نهایی برنامه ها و فعالیت ها و تصمیمات مالی و تولیدی در فعالیت سودآوری شرکت انعکاس می یابد و بیشتر داده های مورد نیاز برای ارزیابی عملیات اجرایی شرکت، از صورتحساب سود و زیان فراهم می شود.اکثر اشخاصی که در امور شرکت از لحاظ سرمایه گذاری، اعطای اعتبار یا بازده فعالیت، ذینفع هستند بیشتر به میزان سود و سودآوری شرکت توجه دارند.
سودآوری به توانایی شرکت در به دست آوردن درآمد و سود اشاره دارد. درآمد یا سود خالص تنها معیار اندازه گیری سودآوری است. دوام و بقاء یک شرکت در بلندمدت به توانایی آن در کسب درآمد برای انجام کلیه تعهدات و تأمین بازده مناسب برای سهامداران اصلی، بستگی دارد.
برای سنجش کفایت سود شرکت از نسبت های سودآوری استفاده می شود. نسبتهای سودآوری عملکرد کلی شرکت و کارایی مدیریت را در تحصیل سود مناسب، مورد سنجش قرار می دهند. تعیین ارزش شرکت مبنایی باید در تصمیمگیرىها، ، برای تعیین ارزش سهام است.
اگر شرکتى درصدد برآید که ثروت سهامداران را به حداکثر برساند اهداف خود را به گونهاى تعیین کند که باعث افزایش تقاضاى سرمایه گذاران به منظور خرید سهام و سایر اوراق بهاءدار شرکت گردد.