رسانه مسئولیت اجتماعی: در سالهای اخیر پروژههای مسئولیت اجتماعی نشاندهنده تعهدات شرکتها به مسائل اجتماعی و زیستمحیطی اطرافشان بوده است. این ابتکارها دیگر فقط شامل کارهای خیریهای نمیشود، بلکه معمولا در راه و روش خلاقانهتر هستند و در کنارش دستاورد آموزشی هم دارند.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، همانطور که پیش از این گفته بودیم قرار است هر ازچندگاهی پروژههای مسئولیت اجتماعی شرکتهای ایرانی را معرفی کنیم. پروژههایی که هم دستاوردهای آنها را نشان میدهد و هم میتواند مبنایی برای قضاوت آنها باشد. اینبار که شرکت مایلیدی از گروه زرین رویا نشست خبریای درباره همین موضوع برگزار کرده، نگاهی به چند پروژه جالب این شرکت انداختیم.
ماجرای یک دیوار سفید برای روایتگری
دو هفته گذشته یک دیوار سفید در مجموعه باملند با برند مایلیدی توجهات زیادی را بهخودش جلب کرد. همزمان با روز جهانی بهداشت قاعدگی روی این دیوار سفید افراد به روایتگری از نیازهای خاص در دوران قاعدگی خود پرداخته بودند.
روایتهایی که احتمالا برای اولینبار بود در سطح فضای عمومی به بحث و گفتوگو گذاشته میشد. بعد از آنهم کارشناسان مایلیدی با زنان بهصورت رودررو وارد گفتوگو میشدند و درباره آن لابهلای گپ و گفت دوستانه نکاتی را آموزش میدادند. چه آموزشی؟
از اینجا به بعد را مدیر مسئولیتهای اجتماعی مایلیدی در نشست خبری خود که ۲۲ خرداد برگزار شد، توضیح داده است:
«مایلیدی حدود ۱۱ هزار نفر را با موضوع بهداشت قاعدگی و سرطان پستان تحت آموزش قرار داده و تلاش میکند تا سه سال آینده ۱۵ هزار نفر دیگر را با موضوعات مرتبط مورد آموزش قرار دهد.»
اینطور که ارغوان اوجانی توضیح داده روش کار آنها فقط همین گفتوگوی رودررو نیست. بلکه مثلا در ۵ سال گذشته بهطور مستقل یا با همکاری موسسات خیریه مانند بهنام دهشپور و مراجع علمی معتبر مانند دانشگاه علوم پزشکی تهران پویشهایی در زمینه آگاهی و پیشگیری از سرطان پستان اجرا کردهاند.
منبع جالب برای ایده محصولات جدید
تولیدکنندگان محصولات مایلیدی میگویند که محصولاتشان روزانه توسط ۳ میلیون زن ایرانی استفاده میشود. حالا نیازهای این سه میلیون نفر را از کجا میشود تشخیص داد؟ آنها گزارش دادهاند که مایلیدی سالانه ۲۰۰۰ مصاحبه عمیق با مصرفکنندهها میگیرد تا نیازهای مصرفکننده را بشناسد. اینها موضوعاتی بوده که ۲۲ خرداد به مناسبت ۲۲ساله شدن برند مایلیدی اطلاعرسانی شد.
چرا باید درباره نیازهای قاعدگی بیشتر بدانیم؟
در نشست خبری مایلیدی، نگار شرفالدین، مدیرکل بازاریابی گروه زرین رویا نیز از چالشهای پیشروی این برند گفت. وی اظهار کرد:
«با وجود محدودیتهای قانونی و چارچوبهایی که باید در جامعه ایرانی در نظر گرفته شود، مایلیدی توانست دوران قاعدگی را در زندگی زنان نه بهعنوان یک محدودیت فرهنگی و اجتماعی(تابو) بلکه بهعنوان اتفاقی طبیعی با مخاطبانش در میان بگذارد. در این راه افزایش آگاهی، بخش جدانشدنی فعالیتهای ما بوده است.»
اینطور که مایلیدی گزارش داده ۸۱۵ هزار نوار بهداشتی را در یکسال گذشته بهصورت رایگان در فضاهایی کلیدی و خلاقانه مانند هتلها، فضاهای کاری و اماکن عمومی در اختیار زنان قرار داده است. یک کار جالب دیگری هم در این راستا داشتهاند که نصب دستگاه دریافت نوار بهداشتی رایگان در ۲۰ نقطه ایران بوده تا دسترسی به نوار بهداشتی در اماکن عمومی آسانتر شود.
در ادامه جعبههای مایلیدی باکس را هم برای دسترسی آسان زنان شاغل در ۵۰ سازمان نصب کردهاند که دو هزار و ۸۰۰ زن از آن استفاده میکنند.
در شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله نیز مایلیدی همراه زنان بوده و محصولات بهداشت قاعدگی را در سریعترین زمان ممکن از طریق نهادهای کمکرسان و موسسات مردم نهاد مورد تایید سازمان بهزیستی بهدست آنان رسانده است.
مایلیدی سال ۹۸ ذر بازی فوتبال ایران مقابل کامبوج به اطلاعرسانی درباره سلامت بانوان در تبلیغات دور زمین پرداخت. اتفاقی که کاملا جدید بود و تا پیش از این در زمین چمن آزادی که هیچ، زمینهای کوچکتر هم دیده نشده بود.
اجرای ۵ پویش آگاهیرسانی درباره سرطان پستان و آموزش به ۱۰۷۷۷ نفر در این زمینه.
سال ۱۳۹۸ مایلیدی به یک بیمارستان در اهواز یک دستگاه سونوگرافی پیشرفته غربالگری اهدا کرد که قیمت آن حدودا یک میلیارد تومان برآورد میشود.
از سال ۱۳۹۶ همکاری مستمر با موسسه خیریه بهنام دهشپور شروع شد. اولا بخشی از کمک مادی و با پرداخت اهدای مبلغی از خرید هر محصول به این موسسه بود که بتوانند به هزینه درمان مبتلایان به سرطان پستان کمک کنند. دوما همکاریهای دیگری برای اطلاعرسانی و آگاهیرسانی با عنوان کمپین «همه با هم به پیش برای پیشگیری از سرطان پستان» اجرا کردهاند.
این برند بهجز این با دانشگاه علوم پزشکی تهران هم برای حمایت از پژوهشهای در حوزه سلامت زنان همکاری داشته که مثلا یکی از آنها سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد. بهمن ماه سال قبل به مناسبت هفته جهانی سرطان، کمپین ما یکرنگیم را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا کردند که به این شکل بود: افراد وارد یک لینک میشدند و تست آنلاینی را انجام میدادند که آگاهی آنها را درباره سرطان پستان میسنجید. آنوقت با توجه به پاسخها و میزان اطلاعاتی که آمده بود، ویدئوی آموزشی مرتبط برای مخاطب نمایش داده میشود. از طرف دیگر هم مایلیدی به ازای مشارکت هر نفر، مبلغ ۵۰۰۰ تومان به دانشگاه علوم پزشکی تهران، جهت پژوهش در حوزه سلامت زنان اهدا میکرد.
مسئولیت اجتماعی به سبک مایلیدی
حرف زدن از قاعدگی در سطح فضای عمومی کاری بود که بهصورت ایما و اشاره از چند سال پیش شروع شد. سه سال پیش مایلیدی بدون اینکه اسم پد قاعدگی را بیاورد، بیلبوردهایی در کلانشهرها درست کرد که در آن جملات انگیزشی نوشته بود. جملاتی مانند «برای آنکه با هم قویتریم» یا «برای آنکه میخواهیم رویاهایت را زندگی کنی» و… بعد از آن سال ۱۴۰۰ پروژه دیگری را شروع کرد که با بیلبوردهای بزرگ در تهران تبلیغ شد. این یکی چه تبلیغی بود؟
سال ۱۴۰۰ ورزشکاری بهنام نگار سماکنژاد قرار بود در چالشی خودخواسته از چهار جهت به سمت دماوند صعود کند. نکته جالب اینکه مایلیدی اصلا اسم برند خود را در این بیلبورد نشان نداده و فقط این جمله روی عکس آمده بود: «مسیرو تو تعریف کن».
پروژه حمایت از سماک در واقع جزئیات دیگری داشت. اسم کمپین پیدا شو بود و در آن با یک پلتفرم دیگر بهنام روستاتیش همکاری کرده بودند تا کسبوکار زنان روستایی ۴ استان را تبلیغ کند و از طریق آن فروش محصولات بومی و تولیدات این زنان را افزایش دهند.
یک کار جالب دیگر همکاری با فیدیبو (وبسایت و اپلیکیشن کتاب آنلاین و صوتی) است که سال پیش اتفاق افتاده. آنها در روز جهانی زن هفت هزار و ۵۰۰ نسخه از ۵ عنوان کتاب الکترونیک رایگان را به زنان ایرانی اهدا کردند.