«رسانه مسئولیت اجتماعی»:سید رضا جمشیدی:دومین جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هیئت دولت با عنوان بررسی،مشورت و نظرسنجی از متخصصان و فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی به منظور تدوین پیش نویس آیین نامه مسئولیت اجتماعی شرکتی با حضور علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور و ابوتراب طالبی دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هئیت دولت روز یکشنبه۲۸ بهمن ماه برگزار شد.
طالبی دبیر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی هیئت دولت در این نشست گفت:پیش نویس آیین نامه مسئولیت اجتماعی شرکتی برای سال۱۴۰۴ است و ما در زمان اندکی که تا پایان سال داریم باید مهم ترین اولویت ها،مصادیق و مصارف این پیش نویس را مشخص کنیم که البته باید قابلیت اجرایی شدن داشته باشد.
اینکه چه مسائلی در این پیش نویس وجود دارد،چه مسائلی باید باشد و چه مسائلی می تواند در این پیش نویس باشد حائز اهمیت است.
این در حالی است که ممکن است مسائلی مورد نظر داشته باشد که در شرایط کنونی امکان تحقق آن وجود نداشته باشد.
به همین دلیل باید به سمت مسائلی حرکت کنیم که امکان تحقق آن در زمان فعلی وجود داشته باشد.از سوی دیگر شرکت ها در این زمینه می بایست انعطاف لازم را در خود داشته باشند.
وی ادامه داد:نکته دیگری که وجود دارد باید مشخص کرد که سازوکار تدوین و اجرای این پیش نویس به چه صورت باید باشد؟
اگر قرار است به صورت سامانه باشد این سامانه باید ذیل چه دستگاه و نهادی تعریف شود؟
از سوی دیگر سازوکار هزینه کرد نیز باید مشخص باشد. باید مشخص شود که هزینه هایی که قرار است صورت بگیرد در بخش ملی باید انجام شود یا محلی؟
این در حالی است که برخی از دوستان دغدغه دارند که هزینه هایی که در جامعه محلی صورت می گیرد با چالش هایی مواجه خواهد شد.
در ادامه نشست علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور گفت: پیش نویس مسئولیت اجتماعی شرکتی به صورت تصمیمی است که در دولت گرفته شده و به همین دلیل دولت یا آن را به صورت لایحه به مجلس ارائه خواهد داد که در مجلس به صورت مصوبه در بیاید و یا به شکل دیگری به دستگاه های اجرایی و شرکت های تابعه ابلاغ خواهد کرد.
تصمیم گیری در این زمینه نیز باید به صورت واحد و منسجم صورت بگیرد و شرایط به شکلی نیست که به عنوان مثال وزارت نفت برای خود یک آیین نامه تدوین کند وزارت کار و رفاه اجتماعی آیین نامه دیگری ارائه کند.
هدف ما این است که به صورت منسجم و آینده نگری یک پیش نویس دقیق و علمی برای استفاده و اجرای همه دستگاه های دولتی تدوین شود.
به همین دلیل نیز مهم ترین نکته ای که در این زمینه وجود دارد انسجام فکری و عملی با استفاده از دانش و تجربیات نخبگان فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی است.
وی افزود: مدت هاست در انجمن جامعه شناسی ایران به دنبال ایجاد یک گفتمان واحد در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکتی بوده ایم و در این زمینه نشست ها و جلسات متعددی را با نخبگان و فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی برگزار کرده ایم.
هدف دولت نیز این است که از این تجربیات و آموخته ها برای ایجاد یک گفتمان واحد و منسجم در زمینه مسئولیت اجتماعی شرکتی استفاده کنیم و تلاش کنیم مفهوم مسئولیت اجتماعی شرکتی بیش از گذشته مورد توجه افکار عمومی و بنگاه های اقتصادی قرار بگیرد.
در ادامه این جلسه کارشناسان و فعالان حوزه مسئولیت اجتماعی که در این جلسه حضور داشتند دیدگاه های کارشناسی خود را مطرح کردند.