رسانه مسئولیت اجتماعی: استاندار خوزستان در چهارمین جشنواره ملی شکرستان با تاکیدبر اهمیت انجام مسئولیتهای اجتماعی از سوی صنایع در استان بیان کرد: زمانی این موضوع به عنوان امری حاشیهای دیده میشد اما اکنون در شرکتهای بزرگ دنیا به عنوان یک سرمایهگذاری به آن نگاه میشود و در موفقیت آنها بسیار مؤثر بوده است.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی: محمدرضا موالیزاده در این جشنواره از شرکتهای فعال استان خواست تا به مسئولیت اجتماعی نه به عنوان یک هزینه اضافی، بلکه به عنوان سرمایهگذاری برای ارتقای جایگاه شرکت و جامعه بنگرند.
وی با اشاره به نقش حیاتی نیروی انسانی و توجه به محیط زیست در توسعه صنعت نیشکر، بر لزوم ارتقای سطح کشت و اشتغالزایی در این بخش تأکید کرد.
استاندار خوزستان بر عزم خود و مسئولان برای همکاری و حمایت از صنعت نیشکر تاکید کرد و گفت: هر آنچه که بتوانیم برای پیشبرد کارها و خدمت به مردم انجام خواهیم داد.
پیشرفتهای صنعت نیشکر و چالشهای محیط زیستی
موالیزاده همچنین از پیشرفتهای صورتگرفته در زمینه کشت نیشکر و صنایع جانبی آن در استان خوزستان قدردانی کرد و افزود: کشت و صنعت نیشکر خوزستان شکر مورد نیاز حدود ۳۵ میلیون نفر را تامین میکند.
استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات زیستمحیطی به ویژه آلودگی هوا در اهوازگفت:هوای اهواز کیفیت مطلوبی ندارد و میزان آلودگی در سطح بالایی است.
هشدارهایی که از سوی سازمان هواشناسی اعلام میشود، نشاندهنده مشکلات جدی در وضعیت آب و هوایی استان است که به طور مستقیم بر سلامت مردم تأثیر میگذارد.
موالیزاده از مسئولان صنعت نیشکر خواست که در کنار پیشبرد این صنعت، به مسائل زیستمحیطی نیز توجه ویژهای داشته باشند و توضیح داد: باید با استفاده از بررسیهای علمی و از روشهای مناسب، به سمت برداشت سبز حرکت کرد اینگونه میتوان کار را بهطور مؤثر و علمی پیش برد و مشکلات زیستمحیطی را کاهش داد.
توسعه آبیاری زیرسطحی برای کاهش تبخیر و پسابها
استاندار خوزستان به پیشرفتهای صنعت نیشکر در زمینه تغییر الگوی آبیاری نیز اشاره کرد و گفت: امروزه سیستم آبیاری از حالت غرقابی به تدریج به سمت آبیاری زیرسطحی حرکت میکند این تغییر مهم میتواند به کاهش تبخیر آب کمک کند و در نتیجه مشکلات مربوط به پسابها را نیز کاهش دهد.
وی استفاده از روشهای بیولوژیک در آفتزدایی به جای مواد شیمیایی را عامل مهمی در کاهش بیماریها و اثرات زیان آور مواد شیمیایی عنوان کرد و افزود: امروزه بخشی از مشکلات و بیماریها ناشی از استفاده بیش از حد مواد شیمیایی است و از آنجایی که کشورهای پیشرفته به سمت استفاده از روشهای طبیعی روی آوردهاند و ما نیز باید به این سمت حرکت کنیم.
موالیزاده ادامه داد: زمینی به مساحت ۲۵ هزار هکتار برای گسترش کشت نیشکر در نظر گرفته شده است و باید اقدامات لازم برای مینروبی و آمادهسازی این اراضی ادامه یابد که این گام میتواند به افزایش سطح کشت نیشکر و توسعه این صنعت در استان کمک کند.
استاندار خوزستان همچنین به اهمیت استفاده از نیروی انسانی بومی در طرحهای مختلف پرداخت و گفت: یکی از اولویتهای ما استفاده از جوانان بومی در مناطق مختلف و اشتغال یکی از چالشهای اساسی استان است و تلاش خواهیم کرد که در راستای ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان عزیز، قدمهای بیشتری برداریم.
وی با اشاره به اینکه توجه به محیط پیرامون و افزایش رضایت اجتماعی از دیگر اصولی است که باید در همه طرحها مدنظر قرار گیرد افزود: همه فعالیتها باید به گونهای طراحی شوند که منجر به افزایش رضایتمندی مردم شود، زیرا این رضایت در نهایت موفقیت برنامهها و مأموریتهای ما را تضمین خواهدکرد.
استاندار خوزستان با تأکید بر اهمیت برنامهریزی دقیق و تلاش مستمر برای ارتقای سطح کشت نیشکر و ایجاد اشتغال برای جوانان، ابراز امیدواری کرد که با همافزایی مسئولان و مردم، پروژههای استان به بهترین شکل ممکن اجرا شوند.
موالی زاده با اشاره به روستاهای علوه و صرافیه در شادگان، ظرفیتهای گردشگری استان را برجسته کرد و افزود: موضوع بومگردی و گردشگری فقرزدا یکی از اولویتها است و میتواند به توسعه استان و اشتغالزایی در مناطق روستایی کمک کند.
استاندار خوزستان به ظرفیتهای علمی استان اشاره و تاکید کرد: پیوند میان دانشگاه با صنعت، کشاورزی و اقتصاد میتواند خلا موجود در توسعه را برطرف کند و این پیوند فرصتی است تا نیروهای علمی و مدیران اجرایی در کنار یکدیگر برای رشد استان تلاش کنند.
موالیزاده با بیان اینکه استان آماده جهش و حرکت است خاطرنشان کرد: باید از ظرفیتهای علمی، اجرایی و پیشکسوتان در تمامی بخشها استفاده کنیم تا به رفع محرومیتها و خدمت به مردم استان کمک شود./ایرنا