شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

زنگ خطر آسیب های اجتماعی به صدا در آمد/ تعیین ضرب الاجل برای جبران کم کاری ها

شورای اجتماعی کشور باید برای جبران تکالیف انجام نشده دستگاه ها در بحث آسیب های اجتماعی، زمان مشخصی تعیین کند. جبران کم کاری ها به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، شورای اجتماعی کشور باید برای جبران تکالیف انجام نشده دستگاه ها در بحث آسیب های اجتماعی، زمان مشخصی تعیین کند.  آمار عملکرد دستگاه های مسئول در […]

تاریخ انتشار: 25 آبان 1400 - 9:57 ق.ظ
کد خبر: 82444

شورای اجتماعی کشور باید برای جبران تکالیف انجام نشده دستگاه ها در بحث آسیب های اجتماعی، زمان مشخصی تعیین کند.

  • جبران کم کاری ها

به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، شورای اجتماعی کشور باید برای جبران تکالیف انجام نشده دستگاه ها در بحث آسیب های اجتماعی، زمان مشخصی تعیین کند.

 آمار عملکرد دستگاه های مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی خوب است، اما وضع جامعه ،جور دیگری است واین نگران کننده است.

قوانینی که نقش و وظایف دستگاه های مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی را مشخص می کند،ضمانت اجرایی ندارد.

 این عبارات ،بخش هایی از سخنان روز گذشته عالی ترین مقام اجرایی کشور یعنی ریاست محترم جمهور در جلسه شورای اجتماعی کشور وخطاب به اعضای این شوراست،شورائی که همه دستگاه های اجرایی مسئول در آسیب های اجتماعی، در بالاترین سطح خود درآن نماینده دارند

موضوع آسیب های اجتماعی، گسترش آن و کم کاری برخی دستگاه های مسئول در این زمینه،صدای ریاست محترم جمهوری را هم درآورد.چند سال پیش بود که بدنبال تشکیل جلساتی در محضر مقام معظم رهبری در موضوع آسیب های اجتماعی، اخباری از نارضایتی ،گلایه مندی ایشان از کم کاری ها و و ضرورت توجه بیشتر و عمیق تر همه نهادها ودستگاه های مسئول به این موضوع به جامعه درز کرد و پس از آن اقداماتی در این خصوص ،بویژه در شهر تهران وبخصوص توسط شهرداری تهران با شتاب بیشتر آغاز شد،شهردار محترم وقت تهران ،شخصا پای کار آمد و….

  •  زنگ خطر آسیب های اجتماعی به صدا در آمد 

 با سخت تر شدن شرایط اقتصادی ومعیشتی جامعه در دو سه ساله اخیر،کرونا وعوارض ناشی از آن،فقر،شکاف طبقاتی و سهل انگاری وکم کاری برخی دستگاه ها،متاسفانه زنگ خطر آسیب های اجتماعی مجدد به صدا درآمده است ،هرچند اقدامات نصف ونیمه ومقطعی در مقابله با این آسیب ها صورت گرفته،اما به قول ریاست محترم جمهوری، این عملکرد ها با واقعیت ها جامعه دراین زمینه همخوانی نداردو سرعت ومیزان تولید کارخانه آسیب های اجتماعی بسیار بیشتر از سرعت، کمیت و کیفیت عملکرد نهادها ودستگاه های مسئول است ،چرا؟

❓آیا با نقص وناکافی بودن قوانین ومقررات در حوزه آسیب های اجتماعی از جمله عدم شفافیت وعدم ضمانت اجرایی کافی قوانین مواجه هستیم؟

❓آیا دستگاه های اجرایی مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی، ضعیف،جزیره ای ،ناهماهنگ،غیر کارآمد وغیر اثربخش عمل می کنند؟

❓آیا موضوع آسیب های اجتماعی در اولویت سیاستگذاری ها،برنامه ریزی ها و تخصیص منابع وامکانات مدیران نیست؟

❓آیا به مانند برخی ها ،باید موضوع آسیب های اجتماعی را یک امر طبیعی ،عادی وزائده وعارضه ای اجتناب ناپذیر از فرایند تجدد،توسعه یافتگی وشهرنشینی دانست؟

❓آیا اشتباه این بوده که بیشتر بجای پرداختن به علت های اصلی افزایش آسیب های اجتماعی واز جمله علت های اقتصادی آن،به مبارزه با معلول و اکتفا به راه حل های مسکن ومقطعی و ضربتی، پرداخته ایم؟

❓آیا مدیران ضعیف، ترسو،ناشایسته،غیر متخصص ونابلد را در مسئولیت های مرتبط با آسیب های اجتماعی ،به کار گمارده ایم؟

❓آیا به مردم ونهادهای مردمی و ظرفیت‌های عظیم مشارکت های مردمی در پیشگیری، فرهنگ سازی ومقابله با آسیب های اجتماعی، میدان کافی نداده ایم؟

❓آیا در این حوزه هم مانند برخی مسائل دیگر ،شعار،وعده وحرف های قشنگ دهان پر کن بدون عمل وبدون پشتوانه کارشناسی و تجربی داده ایم؟

❓آیا مدل ها وطرحهای مداخله ای اشتباه بوده است؟

❓یا ترکیبی از همه این دلایل با ضریب شدت وضعف متفاوت در بروز وضعیت فعلی آسیبهای اجتماعی دخیل بوده‌اند؟

  •  آسیب های اجتماعی دیگر حاشیه نیست

علت‌،هرچه که باشد در جای خود مهم و قابل تامل وتوجه ودقت است،اما جدای از فلسفه بافی ونظریه پردازی در این زمینه،اکنون وقت عمل بیشتر،دقیق تر،هماهنگ تر و عمیق تر همه دستگاه ها ونهادهای مسئول در حوزه آسیب های اجتماعی، اولویت دادن به برنامه های این حوزه،تخصیص بیشتر بودجه وامکانات و خیس شدن بیشتر پای مدیران ودستگاه های مسئول در دریای مواج آسیب های اجتماعی ومیدان عمل است .
شاید به طریقی که ریاست محترم جمهوری فرمودند”تعیین زمان برای جبران کم کاری ها” لازم باشد که اینگونه نباشد که یکی بگوید به من ربطی ندارد،دیگری بگوید بودجه ندارم،دیگری به بهانه های دیگری از خود سلب اختیار کند و ودیگری قانون را بهانه کند و….

 موضوع آسیب های اجتماعی، امروز دیگر موضوعی حاشیه ای وجانبی نیست،اگر تدبیری به موقع نشود ،متن را بیشتر از آنکه فکر کنیم، درگیر خود خواهد کرد.

محمدرضا طالبی نژاد – دکترای جامعه شناسی، گرایش مسائل اجتماعی ایران

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۰ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۰

ارسال دیدگاه





برندهای مسئولیت اجتماعی
شبکه های اجتماعی
صفحه نخست درباره ما تماس با ما ارسال گزارش RSS

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کیلومتر 14، جنب بانک ملت،ساختمان اداری و تجاری چیتگر، طبقه اول، واحد 12

شماره تماس: 02144182504

09907007190

از این که با استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع، در گسترش مسئولیت اجتماعی ما را یاری میدهید، از شما سپاسگذاریم