رسانه مسئولیت اجتماعی:سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، شعار روز جهانی گردشگری سال ۲۰۲۳ را شعار گردشگری سبز و فرصتهای سرمایهگذاری نام گذاری کرده است.
رسانه مسئولیت اجتماعی:معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی تهران با اشاره به شعار روز گردشگری گفت: این مفهوم به معنی خدمات گردشگری پایدار، سازگار با محیط زیست و مسئولیت اجتماعی است.
رضا همتی افزود: با معرفی گردشگری سبز، توجه به مسائل محیط زیستی و اجتماعی در صنعت گردشگری افزایش مییابد و تلاش میشود تا تعادل بین توسعه گردشگری و حفظ منابع طبیعی و فرهنگ محلی برقرار شود.
سرمایهگذاری سبز در نظام گردشگری، به توسعه گردشگری با رعایت مسئولیتهای اجتماعی و حفظ محیط زیست میپردازد.
این سرمایهگذاری، همراه با رشد گردشگری انبوه، به کاهش مضرات محیطی و افزایش رفاه و رضایت گردشگران و جامعه محلی منجر میشود .
معاون گردشگری در موردهمکاری با ارگانهای وابسته بخصوص شهرداری اعلام رضایت کرد و گفت: خدا رو شکر تعامل خیلی خوبی میان ستاد گردشگری شهرداری و اراضی عباسآباد با معاونت گردشگری صورت گرفته و چند پروژه و تفاهمنامه هم در جهت توسعه گردشگری تهران صورت گرفته است.
گردشگری سبز به معنی یک گردشگر دوستدار محیط زیست است.
مانند شاتل تاکسی گردشگری که در هفته گذشته در نمایشگاه بینالمللی گردشگری رونمایی شد.
وی در خصوص نقش گردشگری سبز در مدیریت مصرف انرژی بیان کرد: گردشگری سبز درواقع خدمات گردشگری پایدار، سازگاربامحیط زیست و مسئولیت اجتماعی را ارائه میدهد.
گردشگری سبز بهعنوان فعالیتهای گردشگری دوستدار محیط زیست با محورها و معانی مختلف تعریف میشود.
در یک اصطلاح کلی، گردشگری سبز به معنی یک گردشگر دوستدار محیط زیست است.
مفهوم گردشگری سبز به دلیل تأکید دولتها برای بهبود عملکرد زیستمحیطی با اتخاذ تکنیکهای مدیریت زیستمحیطی مؤثر و در جهت کاهش و مدیریت انرژی است.
ازجمله اقدامات و راهکارهای مناسب در این حوزهی گردشگری، انتخاب انرژیهای تجدید پذیر در تأسیسات که سازگاربامحیط زیست است،همچنین حمایت از جوامع محلی با اشتغال آفرینی و حفظ مناطق طبیعی و فرهنگی همگام با توسعه گردشگری را شامل میشود.
وی در ادامه توضیح داد: معاونت سرمایهگذاری و طرحهای این اداره کل تسهیلات و مشوقهایی برای هتلها و بومگردی ها میپردازد تا از این طرح استقبال کنند.
بنابراین افراد واجد شرایط میتوانند درخواست و طرح توجهی خود را جهت بررسی به این معاونت ارسال نمایند.
همچنین همتی در خصوص دستاوردهای اقتصادی این طرح اظهار داشت: طرح مذکور به عنوان یک طرح پایه در استان معرفی شده و چه بسا خیلی از پروژه های در حال ساخت دارای ماهیت سبز بوده و موضوع بدلیل مزیت های زیست محیطی قطعا سود اقتصادی نیز دارد.
گسترش آن نیازمند فرهنگ سازی و بومی شدن محصول خواهد بود که این موضوع در برنامه های اداره کل جهت برگزاری نشست ها و جلسات با مشاورین گردشگری سبز بوده که نتایج آن قطعا در عرصه اجرا و اعلام به بخش خصوصی انجام می گردد.
گفتنی است:گردشگری سبز یا بهعبارتدیگر “گردشگری_پایدار” یک رویکرد به گردشگری است که تلاش میکند تا تأثیرات مثبت اقتصادی، اجتماعی و محیطی را در مقاصد گردشگری به حداکثر برساند.
در واقع، هدف گردشگری سبز این است که در حین ارائه تجربههای گردشگری برای بازدیدکنندگان، به حفظ محیط زیست، حفظ و توسعه فرهنگهای محلی، ارزشهای اجتماعی و اقتصادی منطقه میپردازد.
درگردشگری سبز به مدیریت منابع طبیعی، کاهش آلودگی و تأثیرات محیطی منفی، استفاده مؤثر از انرژی، ترویج فرهنگ محلی و اجتماعی، حفظ تنوع زیستی و پشتیبانی از جوامع محلی توجه میشود.
این نوع گردشگری بهمنظور حفظ منابع طبیعی، بهینهسازی اقتصاد محلی و ارتقای کیفیت زندگی جامعههای محلی، همکاری بین حوزههای مختلف و تعامل بین گردشگران و مردم محلی است./گسترش نیوز