رسانه مسئولیت اجتماعی: رئیس توسعه پایدار و تغییر اقلیم وزارت نفت در نقدی بر تصویب ماده ۲۲ برنامه هفتم توسعه، گفت: تصویب ماده ۲۲ این برنامه مرگ ارزیابی در کشور است.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ مصطفی تسبندی در پنل تخصصی همجواری مسئولانه صنایع بخش انرژی با جوامع محلی و پایداری، همایش مسئولیت اجتماعی اظهار داشت: اگر خواهان تحقق مسئولیت اجتماعی هستیم باید به EIA نیز توجه کنیم.
وی با بیان اینکه اگر ارزیابی زیست محیطی کارآمدی انجام شود میتوان بسیاری از مشکلات پیش از شروع یک پروژه شناسایی و اقدامات به موقع انجام داد، افزود: علاوه بر انجام اعمال پیشگیرانه میتوان به واسطه اینکه نشان دهید یک صنعت به قوانین و مقررات احترام می گذارد اعتماد جامعه را به خود جلب کنید.
رئیس توسعه پایدار و تغییر اقلیم وزارت نفت بیان کرد: با انجام EIA همچنین به کارفرما نشان میدهید که صنعت بدنبال شناسایی فرصت ها است.
تسبندی خاطرنشان کرد: اگر ارزیابی کارآمد باشد و طبق اصول و ارزش ها انجام شود میتواند به تحقق مسئولیت اجتماعی نیز کمک کند، EIA دارای سه اصل مهم است که شامل شفافیت، پاسخگویی و مشارکت می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هیچ یک از اصول EIAدر ایران انجام نمی شود، گفت: من بعنوان بررسی کننده تمام گزارشات ارزیابی نفت، گاز و پتروشیمی باید بگویم تمام این گزارشات جعلی است.
رئیس توسعه پایدار و تغییر اقلیم وزارت نفت عنوان کرد: ۲۹ سال است EIA در ایران انجام می شود اما به جایی نرسیدیم زیرا نظام آن کارآمد نیست، هدف ارزیابی کمک به تصمیم گیری است اما این روش تا کنون کمکی به ما نکرده است.
تسبندی با اشاره به اینکه ما در خصوص ارزیابی جلسات متعدد برگزار و درباره آن صحبت می کنیم، افزود: اما اکنون در بهارستان در حال تصمیم گیری راجع به آن هستند، ماده ۲۲ برنامه هفتم توسعه مربوط به محیط زیست بوده، زمانی که این ماده از دولت به مجلس رفت تنها سه پاراگراف داشت و در حال حاضر بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه تصویب این ماده سبب مرگ ارزیابی در کشور می شود، خاطرنشان کرد: ماده ۲۲ برنامه هفتم توسعه مخالف شفافیت، مشارکت و پاسخگویی است.
رئیس توسعه پایدار و تغییر اقلیم وزارت نفت به تاکید بر راه اندازی سامانه هوشمند ارزیابی اثرات زیست محیطی در یکی از بند های این ماده اشاره کرد و گفت: این سامانه به هیچ عنوان سبب شفافیت نمی شود بلکه تنها نمایشی از شفافیت است.
تسبندی خاطرنشان کرد: در بند دیگر آورده است محیط زیست مکلف است در خصوص طرح های بارگذاری شده در سامانه ظرف مدت سه ماه تعیین تکلیف قطعی نماید، در هیچ کجای دنیا زیر یکسال برنامه ریزی نمی کنند.
وی همچنین به محیط زیست تنها متولی این ارزیابی ها اشاره کرد و گفت: اینکه تنها یک سازمان بعنوان تصمیم گیرنده باشد یک فاجعه بوده و در هیچ کجا به این صورت نیست؛ ما حجم عظیمی از پروژه ها را وارد فهرست ارزیابی کرده ایم و می گوییم تنها یک سازمان باید به آن رسیدگی کند.