نهادها و بنگاه های مالی و پولی که امروزه به عنوان بانک شناخته می شوند، در ایفای مسئولیت اجتماعی خود، راه و روش متفاوت و البته پیچیده تری را نسبت به دیگر بنگاه های اقتصادی طی می کنند.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، از آنجاییکه بانک ها به عنوان یکی از مهمترین نهادهای اقتصادی، دارای نقش انکارناپذیری در اجتماع بوده و عملکرد آنها بر کل جامعه تأثیر می گذارد، لذا توجه آنها به مقوله مسئولیت های اجتماعی بسیار حائز اهمیت است.
مسئولیت های اجتماعی سازمانی، روابط کلی سازمان با تمامی ذینفعان از جمله مشتریان، کارکنان، افراد جامعه، سهامداران و سرمایه گذاران، دولت و رقبا می باشد که انعکاس دهنده رفتار سازمان ها در قبال جامعه، تعهد آنها به رعایت مسئولیت های اجتماعی در کسب و کار، کمک به توسعه اقتصادی و بهبود کیفیت زندگی آحاد جامعه می باشد که بانک ایران زمین در این جنگ اقتصادی موفق عمل کرده است .
بانکها از طریق گردآوری سرمایههای خُرد و سرگردان در نظام اقتصادی و اعطای امتیاز و درکنار آن ارایه خدمات بانکی و مالی با استراتژیهای متنوع، موتور توسعه اقتصاد کشورها تلقی میشوند. فعالیتهای بانکی یا هر استراتژی مرتبط به آن، در بستر یک جامعه انجام و اجرا میشود و بانک نمیتواند نسبت به مسئولیت خود درقبال جامعهای که در آن فعالیت دارد بیتفاوت باشد.
یکی از کاربردیترین و درعین حال موثرترین استراتژیهای نوین بانکها، بکارگیری صحیح و دقیق استراتژی CSRاست.بانک از طریق استراتژی مسئولیت اجتماعی، میتواند تصویر مثبتی نسبت به برند خود ایجاد و عملکرد اقتصادی را بهبود دهد.
برهمین اساس بانک ایرانزمین با داشتن بیش از ۳۰۰شعبه در سراسر کشور بهعنوان یکی از بانکهای بزرگ خصوصی و یکی از بزرگترین سازمانهای فعال کشور از یکسو و از سویی دیگر در مقام یک بانک و سازمان مردمنهاد، نقش به سزایی در توسعه فرهنگ مسؤولیتهای اجتماعی سازمانی (Corporate Social Responsibility) در جامعه هم در ابعاد اقتصادی و هم در زمینههای اجتماعی دارد.
بنگاههای سرآمد به عنوان سازمانهایی پاسخگو، برای شفافیت و پاسخگویی به ذینفعان خود در قبال عملکردشان، روشی بسیار اخلاقی در پیش میگیرند. این بنگاهها، حساسیت و توجهی ویژه به پاسخگویی اجتماعی و حفظ ثبات زیست بوم سازمان در حال و آینده را داشته و این دیدگاه را ترویج میکنند. مسئولیت اجتماعی شرکتی، در ارزشهای این بنگاهها، بیان شده است. آنان از طریق مراوده باز با ذینفعان، انتظارات و مقررات محلی و جهانی را درک و رعایت کرده و حتی از آن نیز فراتر میروند.
همچنین اختصاص مستقیم وجوه به خیریه ها یا سمن های فعال در زمینه حمایت از دهک های پایین جامعه به دلیل حساسیت و نظارت مالی در بانکها، به سادگی مقدور نیست. با این حال، بانکها راه حل های خلاقانه و البته مثمر ثمری را برای ایفای مسئولیت اجتماعی خود یافته اند که جالب توجه است.
به عنوان مثال بانک ایران زمین با وجودی که یک بنگاه اقتصادی در گروه پولی و مالی شمرده می شود، همواره به عنوان یک نهاد اقتصادی که خود را موظف می داند به مسئولیت اجتماعی خود نگاه ویژه داشته باشد، شناخته شده است. در این راستا فعالیتهای معطوف به “بنگاه داری اخلاقی” و به جا آوردن مسئولیت اجتماعی شرکتها در بانک ایران زمین از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
در یک تعریف موجز می توان گفت :مسئولیت اجتماعی بنگاه ها یعنی برخورداری از نگرشی مسئولانه و فراتر رفتن از حداقل الزامات قانونی و پایبند بودن به اصول درستی که برای تمام کسبوکارها (با هر اندازهای) قابل اجراست. با این نگرش، بانک ایران زمین از ابتدای فعالیت خود در مسیر اجرا و ایفای مسئولیت اجتماعی خود گام برداشته است
مسئولیت های اجتماعی، آن نوع اقدامات سازمان هستند که فراسوی منافع مستقیم اقتصادی و یا فنی اتخاذ میشوند و حامل ارزشهای پایدار هستند. در این اقدامات، محدوده گستردهتری از ارزشهای انسانی مدنظر است و با هدف التیام دردهای جامعه و تحقق توسعه پایدار در سطح سازمان، کشور و جهان برنامهریزی و اجرا میشوند که بانک ایران زمین با اقتدار در جهت مسئولیت های اجتماعی کمک حال دردهای مردم جامعه است .