شنبه ۶ بهمن ۱۴۰۳

مهسا امینی قربانی چه شد؟

«رسانه مسئولیت اجتماعی»:درگذشت مهسا امینی دختر جوان اهل سقز در تهران و اتفاقاتی که برای وی در گشت ارشاد رخ داده با واکنش های گسترده اجتماعی در داخل و خارج از کشور مواجه شده به شکلی که اخبار مربوط به درگذشت این دختر جوان به خبر یک رسانه ها تبدیل شده است. بسیاری از فعالان […]

تاریخ انتشار: 26 شهریور 1401 - 6:21 ب.ظ
کد خبر: 89592

«رسانه مسئولیت اجتماعی»:درگذشت مهسا امینی دختر جوان اهل سقز در تهران و اتفاقاتی که برای وی در گشت ارشاد رخ داده با واکنش های گسترده اجتماعی در داخل و خارج از کشور مواجه شده به شکلی که اخبار مربوط به درگذشت این دختر جوان به خبر یک رسانه ها تبدیل شده است.

بسیاری از فعالان زن و حقوق بشر با محکوم کردن نوع برخوردی که با مهسا امینی شده خواستار برخورد قانونی و قاطع با مسببان این اتفاق ناگوار شده اند.

آنچه از جزئیات این ماجرا مشخص شده این است که بی مسئولیت هایی که به نام گشت ارشاد صورت می گیرد تاکنون برای جامعه هزینه های زیادی داشته و برخی به جای اینکه رویکرد اشتباه گذشته را متوقف کنند همچنان اصرار به ادامه این مسیر دارند. مسیری که با هزینه های زیادی برای جامعه همراه بوده است.

مهسا امینی که بود و چگونه درگذشت؟

مهسا امینی که مادرش او را ژینا امینی می‌خواند اصالتی کرد دارد. و سال ۱۳۷۹ در سقز زاده شد. او یک برادر به‌نام کیارش دارد و به تازگی در دانشگاه پذیرفته شده بود.

مهسا امینی در ۲۲ شهریور ۱۴۰۱، در فاصله کوتاهی پس از دستگیری توسط گشت ارشاد در تهران به دلایل مبهم به کما رفت و در نهایت در بیمارستان کسری تهران درگذشت. خبر قتل مهسا امینی بر سر حجاب اجباری، جامعه ایران و فضای مجازی فارسی‌زبان را در شوک فرو برده است.

امینی در شهریور ۱۴۰۱ همراه خانواده‌اش برای دیدن فامیل از سقز به تهران سفر کرده‌بود. او حدود ساعت ۶ عصر سه‌شنبه ۲۲ شهریور در نزدیکی ایستگاه مترو شهید حقانی واقع در بزرگراه شهید حقانی در حالی که همراه برادرش بود توسط مأموران گشت ارشاد دستگیر شد.

پس از اعتراض کیارش امینی، برادر او، به کیارش گفته می‌شود که وی برای گذراندن «کلاس توجیهی» به بازداشتگاه منتقل شده و تا یک ساعت دیگر آزاد خواهد شد.

خانواده امینی اعلام کردند که در حین بازداشت او درگیری رخ داده است. از جمله دایی او گفت: «برادر مهسا آنجا بوده و وقتی خواسته مقاومت کند و اجازه ندهد مهسا را بازداشت کنند برخورد فیزیکی رخ داده است».

دو ساعت بعد از دستگیری و انتقال امینی به ساختمان پلیس امنیت اخلاقی تهران در خیابان وزراء، او به کما می‌رود و در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان کسری بستری شد.

زمانی که برادرش مقابل ساختمان منتظر خواهرش بود، دیده که یک آمبولانس از ساختمان خارج شد. از نگهبان علت را می‌پرسد، او می‌گوید: «یکی از سربازانمان زخمی شده‌است».

نیم ساعت بعد، برادرش با نشان دادن عکس مهسا به سایر دختران آزادشده از بازداشتگاه ساختمان، متوجه می‌شود که آمبولانس حامل پیکر نیمه‌جان مهسا بوده‌است.

مژگان امینی، مادر او، اندکی پیش از خبر درگذشتش، گفته بود که پزشکان در حال دیالیز دخترش هستند و اطلاع داد که او پیش از بازداشت «کاملاً سالم و سر حال» بوده‌است.

واکنش ها به درگذشت مهسا امینی

رئیس جمهور که در ازبکستان به سر می برد به وزیر کشور برای بررسی حادثه پیش آمده برای دختر سنندجی دستور پی گیری صادر کرد.

در پی این دستور احمد وحیدی وزیر کشور خطاب به معاون امنیتی خود نوشت:  علت حادثه را با فوریت و دقت به صورت ویژه بررسی و نتیجه را به اینجانب گزارش کنید.

علی دایی، اسطوره فوتبال ایران و جهان، در واکنشی دربارهٔ درگذشت مهسا امینی نوشت: «چه به روزگار این سرزمین آوردید؟ دخترم می‌پرسد چه اتفاقی افتاده. چه پاسخی دارم. به کدامین گناه؟».

جلیل رحیمی جهان آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی در توئیتر خود اینگونه واکنش نشان داد:مجلس باید موضوع مهسا امینی را پیگیری کند.

رضا کیانیان نوشت:مهسا امینی هم رفت…آه ای فرشتگان مغضوب!رفتن به استادیوم برایتان ممنوع است. دوچرخه سواری و موتور سواری ممنوع است. خروج از کشور بدون اجازه مَردتان ممنوع است. تار موهایتان ممنوع است. آرایش تان ممنوع است. لباس انتخابی ممنوع است. زیبایی ممنوع است. صدایتان ممنوع است ، و شاید بهتر بود کلا زن را ممنوع می کردند.

حالا می خواهم از وزارت کشور  خواهش کنم توضیح دهد؟ آیا گشت ارشاد، از آغاز تا کنون چقدر هزینه روی دست دولت ها گذاشته است؟ و آمار با حجاب کردن خانم ها ، با این خرج هنگفت چند نفر بوده است؟

آیا هنوز هم روی این نوع امر به معروف و نهی از منکر پافشاری می کنید؟ هنوز هم اصرار دارید ، بخشی از مردم را در برابر بخش دیگری از مردم قرار دهید؟

سخنگوی دولت در پیامی نسبت به مرگ مهسا امینی واکنش نشان داد و نوشت: تلخی برخی اتفاق‌ها به راحتی فراموش نمی‌شود…

رییس کل دادگستری تهران درخصوص پرونده مهسا امینی از نماینده ویژه وزیر کشور و پزشکی قانونی خواست هرچه سریعتر گزارش های خود را به قوه قضاییه ارسال کنند.

بر اساس این گزارش رئیس کل دادگستری تهران تاکید کرده روند بررسی‌های دقیق قضائی از همان ساعات اولیه وقوع این اتفاق آغاز شده است.

القاصی مهر همچنین تصریح کرد: نتیجه بررسی‌ها در مراحل مختلف اطلاع‌رسانی خواهد شد و مردم شریف مطمئن باشند قوه قضائیه و مدعی‌العموم پیگیر این موضوع هستند و این پرونده به صورت ویژه، سریع و دقیق مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

مهسا امینی قربانی چه شد؟

آنچه از اتفاق تلخ رخ داده به نظر می رسد این است که رویکردی که عده ای به نام گشت ارشاد به راه انداخته اند نه تنها احساس مسئولیت نسبت به جامعه و زنان آن نیست و بلکه سبب بی مسئولیت های زیادی شده و هزینه های زیادی روی دست جامعه گذاشته است.

احساس مسئولیت درباره موضوع حجاب باید درونی و فردی باشد و هر گونه فشار از بیرون و برخورد سلبی نه تنها به کاهش بی حجابی در جامعه منجر نمی شود و بلکه جان و حیثیت زنان جامعه نیز به خطر می افتد.

به همین دلیل مسئولان باید یک بار برای همیشه به صوره ریشه ای با این موضوع برخورد کنند تا دیگر شاهد اتفاقات غم انگیزی برای زنان و دختران جامعه مانند آنچه درباره مهسا امینی رخ داد نباشیم.

مهسا امینی قربانی بی مسئولیتی وکج اندیشی عده ای شد که بدون درک شرایط جامعه اقداماتی انجام می دهند که به جز هزینه برای جامعه و ایجاد ناامنی روانی در بین زنان دستآورد دیگری ندارد.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۴ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۲۱

دیدگاه کاربران

نظرات در انتظار تایید: 1388

کل نظرات :2

  • منیژه

    تاریخ : ۱۴ - مهر - ۱۴۰۱

    با پرکشیدن مهسا امینی زن بودن و مادر بودن دختر بودن همه همه پرکشید. واقعا به کدامین گناه باید تاوان تارمویی را بدهیم که بنا بر تصور غلط و فرهنگ تحمیلی کشورهای عربی باعث تحریک مردان ما میشود. براستی مردان ما از خود اراده و هویتی ندارند و اینقدر نفس ضعیفی دارند که با تارمویی به فساد کشیده میشوند. کاش اندکی تامل کنیم چه آموزه هایی برای فرزندان این سرزمین داریم……


    پاسخ

  • سیدعلی

    تاریخ : ۱۴ - مهر - ۱۴۰۱

    جایگاه زن در فرهنگ اصیل ایرانی جایگاه بس بزرگ و قابل احترامی بوده است. برعکس اعراب که دخترانشان را زنده بگور میکردند و از آنها به اعراب جاهیلیت نام برده میشود.اما در نیای امروز زنهای کشرهای عربی هم در انتخاب پوشش خود آزادی دارندولی دخترکان ایران زمین به خاطر تارمویی به گور کشانده میشوند. آیا این به معنی انحطاط فرهنگ و عقب افتادگی فرهنگی نیست که در کشورمان با زنان و دخترانمان گونه ای که هزارو چهارصدواندی سال پیش اعراب با دخترانشان رفتار میکردند رفتار میشود؟!!


    پاسخ

ارسال دیدگاه

صفحه نخست درباره ما تماس با ما ارسال گزارش RSS

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کیلومتر 14، جنب بانک ملت،ساختمان اداری و تجاری چیتگر، طبقه اول، واحد 12

شماره تماس: 02144182504

09907007190

از این که با استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع، در گسترش مسئولیت اجتماعی ما را یاری میدهید، از شما سپاسگذاریم