«رسانه مسئولیت اجتماعی»: نشست نقد و بررسی پیش نویس قانون مسئولیت اجتماعی شرکت ها با حضور دکتر علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور و رئیس کارگروه مسئولیت اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران درمحل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این نشست علی ربیعی گفت:ما باید نگاهی فراتر از مسئولیت اجتماعی شرکتی به مفهوم مسئولیت اجتماعی داشته باشیم که شامل مسئولیت اجتماهی فردی و مسئولیت اجتماعی نهادهای قدرت می شود.
ما در انجمن جامعه شناسی ایران نیز از ابتدا روی این موضوع کار کردیم که باید به مفهوم مسئولیت اجتماعی به صورت فراگیر توجه شود که مسئولیت اجتماعی شرکتی نیز بخشی از این پروسه خواهد بود.اتفاقی که در حال رخ داده است این است که ما در حال عبور از سو استفاده از مفهوم مسئولیت اجتماعی در ساحت های مختلف هستیم.مسئولیت اجتماعی نباید جایی برای باج دادن به ذینفعان غیرحق باشد.
رئیس کارگروه مسئولیت اجتماعی انجمن جامعه شناسی ایران ادامه داد: ساده ترین تعریفی که می توان از مسئولیت اجتماعی ارائه داد این است که هر فرد و نهاد این موضوع را در نظر داشته باشد که کنشی که انجام می دهد چه سود و زیانی برای دیگران دارد.این وضعیت درباره آینده جامعه نیز وجود دارد و کنشی که ما امروز انجام می دهیم به نسل های آینده نیز ارتباط دارد. به همین دلیل است که تاکنون تصمیماتی که در زمینه های سیاسی،اقتصادی و اجتماعی براساس عقاید و منافع شخصی و گروهی گرفته شده تأثیر منفی بر زندگی مردم گذاشته است.ما باید به سمت به وجود آوردن یک جامعه مسئول حرکت کنیم.
دستیار اجتماعی رئیس جمهور تصریح کرد: در روزهای اخیر در انتصابات استانداران شاهد تصمیمات مسئولانه بودیم که دولت از استانداران اهل سنت و کرد و بلوچ استفاده کرد. بدون تردید این تصمیم مسئولانه می تواند تأثیر مثبتی در زندگی بخشی از جامعه داشته باشد.این در حالی است که تصمیمات غیر مسئولانه درباره اف ای تی اف و فیلترینگ هزینه های جامعه را افزایش داده و و مردم را درگیر خود کرده است.من هنوز متوجه نشده ام که فیلترینگ چه فایده ای برای کشور دارد؟
وی افزود: جامعه امروز ایران بیش از همیشه به این نیاز دارد که درباره رفتار مسئولانه بحث کنیم و به عنوان یک نیاز جدی مورد توجه قرار بدهیم.تا زمانی که در زمینه مسئولیت فردی و اجتماعی توسعه پیدا نکنیم نمی توان انتظار به وجود آمدن یک جامعه با نشاط و پویا را داشته باشیم.اگر ما بتوانیم مسئولیت اجتماعی را به عنوان یک فرهنگ غالب در زندگی روزمره خود مورد توجه قرار بدهیم به دستآوردهای مهمی در عرصه اجتماعی دست پیدا خواهیم کرد.
ربیعی خاطرنشان کرد: اولین مفهوم مسیولیت اجتماعی در بخش های مختلف و نقطه اشتراک آن در همه بخش ها تولید اعتماد است. مسئولیت اجتماعی در ذات خود تولید امید و اعتماد می کند. یکی از دلایل بدحالی جامعه ما فقدان امید و اعتماد است و برای ایران امروز هیچ چیز مطلوب تر از حصول این دو امر نیست و این دو خروجی مهم مسئولیت اجتماعی است و متاسفانه امروز در هر دو مشکل داریم. اعتماد به نهادها کم شده و اندکی اعتماد به خانواده و دوستان باقی مانده است. بنابراین هدف اصلی مسئولیت اجتماعی می تواند بررسی چگونگی افزایش اعتماد باشد.
وی با بیان اینکه دولتها نباید محل تأمین کسری بودجه را از طریق مسئولیت اجتماعی شرکتها ببینید به پیشنویس قانون مسئولیت اجتماعی شرکتها که در مرکز پژوهشهای مجلس تهیه شده است اشاره و تصریح کرد: هر نوع پیشنویسی بدون حمایت دولت تهیه شود شکست میخورد و درباره این باید یک طرح با لایحه ترکیب شود و در آن همه نگاهها دیده شود. در این طرح هم باید همه جوانب دیده و سنجیده شود.