جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: متاسفانه عده بسیاری از مردم کشور ما علیرغم داشتن آگاهی، باور ایمنی ندارند و آن را لازم نمی دانند.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: در دهههای گذشته، تعداد افرادی که در جامعه تحصیلات داشته باشند، انگشت شمار بود، اما امروزه میزان سواد و تحصیلات عالیه در کشور ما نسبت به سالهای گذشته بسیار افزایش یافته است.
وی افزود: اما در جامعه ما، افرادی زندگی میکنند که اصلا به ایمنی اهمیت نمیدهند، این افراد دانش، آگاهی و حتی درآمد کافی دارند، اما «باور ایمنی» ندارند.
ملکی اظهار کرد: به عنوان مثال بسیاری از ماشینهای گران قیمتی که در خیابانها تردد دارند، حتی یک کپسول خاموش کننده کوچک نیز در صندوق عقب خودروی خود ندارد. این افراد پول و آگاهی دارند، اما هنوز فرهنگ ایمنی را جدی نمیگیرند و تصور نمیکنند که این خودرو در صورت بروز حریق، نیاز به خاموش کننده دارند.
این کارشناس حوزه ایمنی ادامه داد: همچنین عدهای خانههای گران قیمتی دارند که برای همه چیز آن هزینه های گزافی کرده اند به جز ایمنی. به عنوان مثال شومینههای چند صد میلیونی در خانهها ساخته شده، اما وقتی به پشت بام میرویم میبینیم کلاهک اچ مانند ندارد و ممکن است خفگی با گاز صورت بگیرد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: در بیشتر مواقع، این خانههای گران قیمت و خودروهای لوکس در اختیار افراد تحصیلکرده جامعه قرار دارند، اما همین افراد باسواد جامعه دانش ایمنی دارند، اما از آن استفاده نمیکنند و هنوز به این باور نرسیده اند که در مواقع ضروری باید چه وسایلی در اختیار داشته باشند تا از حوادث جلوگیری کنند.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون چه اقداماتی برای افزایش باور ایمنی در جامعه انجام شده است، افزود: در سالهای اخیر دستگاههای مختلف با همکاری سازمان آتش نشانی توانستند از طریق آموزش از راههای متفاوت، اقداماتی موثر در این زمینه انجام دهند که شاهد ارتقا آگاهی ایمنی هستیم، اما متاسفانه هنوز تعداد افرادی که به ایمنی اهمیت نمیدهند، کم نیست./ میزان