«رسانه مسئولیت اجتماعی»- منیژه بازیار:مراسم تنفیذ و تحلیف مسعود پزشکیان در حالی برگزار شد که در شرایط کنونی انتخاب مدیران کارآمد و توانمند در زمینه های مختلف به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و انتظار می رود پزشکیان با توجه به شرایط خطیر کنونی بهترین افراد ممکن را برای کابینه چهاردهم انتخاب کند.«رسانه مسئولیت اجتماعی» برای تحلیل و بررسی مهم ترین مولفه های انتخاب مدیران دولت چهاردهم با اسماعیل بیک محمدی فعال سیاسی و رئیس شورای ائتلاف ایثارگران در انتخابات مجلس دوازدهم گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید.
بیک محمدی در این زمینه معتقد است: پزشکیان بیش از همه به شرایط و چالش های پیش روی کشور آگاهی دارد و به همین دلیل نیز از دادن وعده های غیرواقعی در رقابت های انتخاباتی خودداری کرد تا مطالبات مردم از دولت آینده واقعی و براساس شناخت کافی باشد.در چنین شرایطی مهم ترین مولفه ای که پزشکیان باید در انتخاب مدیران مورد توجه قرار بدهد شایسته سالاری است. در سال های اخیر شایسته سالاری در انتخاب مدیران حلقه مفقوده مدیریت کشور بوده و به همین دلیل نیز با چالش های مختلفی مواجه بوده ایم.
وی ادامه داد: تاکنون هر کسی در ایران به ریاست جمهوری رسیده بیش از آنکه به شایسته سالاری و کارآمدی مدیران توجه کند تلاش کرده اعضای کابینه خود را از ستاد انتخاباتی و نزدیکانش انتخاب کند و به همین دلیل باندها و گروه های سیاسی بوده اند که به صورت شرکت سهامی در دولت حضور داشته اند. به صورت طبیعی نیز دولتی که با چنین ویزگی هایی روی کار بیاید با چالش های جدی در تحقق وعده هایی که به مردم داده مواجه خواهد بود.
رئیس موسسه طنین ایثارگران کشور تصریح کرد: نکته مهم دیگری که در انتخاب مدیران دولت آینده حائز اهمیت است تخصص و تجربه کافی است. ممکن است فردی از نظر اخلاقی خوب باشد اما قرار نیست هر فردی که اخلاقی خوبی دارد مدیر خوبی هم باشد. مدیریت آن در سطح کلان نیازمند دانش بالا و تجربه است. به همین دلیل نیز آقای پزشکیان باید از افراد متخصص و با دانش در جایگاه های مدیریتی دولت استفاده کند. تنها در چنین شرایطی است که رئیس جمهور می تواند به وعده هایی که به مردم داده عمل کند.
بیک محمدی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مهم ترین مولفه های انتخاب مدیران آینده کشور پاسخگو بودن آنهاست. متأسفانه هنوز این فرهنگ در فضای سیاسی ایران وجود ندارد که مدیران نسبت به عملکرد خود به رسانه ها و افکار عمومی پاسخگو باشند و اغلب مدیران در صورتی که در عمل به وظایف خود ناتوان هستند به شکل های مختلف از پاسخگویی طفره می روند. به همین دلیل این وضعیت در دولت چهاردهم باید از بین برود و به جای آن مدیرانی بر مسند کار قرار بگیرند که نسبت به عملکرد و پیامدهای عملکرد خود پاسخگو باشند. نظارت آقای پزشکیان بر بخش های مختلف دولت و مطالبه گری از مدیران می تواند تا حدود زیادی مدیران دولت آینده را به پاسخگویی ملزم کند.