رسانه مسئولیت اجتماعی: مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: دریافت هر گونه هزینهای از بیمار برای نسخه پیچی الکترونیک در داروخانهها غیرقانونی است.
مصطفی سالاری در سلسله نشست های رویای تامین اجتماعی فراگیر که با موضوع «آینده نگاری منابع مالی تامین اجتماعی» برگزار شد سیمایی از منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی را در سال جاری تبیین کرد و گفت: در سال جاری از لحاظ درآمد و منابع، ماهانه ۱۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد وصولی از محل حق بیمه داریم. به طور میانگین ۲۲۰۰ میلیارد تومان برآورد سهم سازمان از سود سهام است و انتظار داریم ماهانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان بابت تعهدات جاری از دولت بگیریم که محقق شده و در ادامه درباره جزئیاتش خواهم گفت.
وی افزود: مجموع منابع ما، ماهانه ۲۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان می شود.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره مصارف سازمان نیز گفت: بابت حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان ماهانه ۱۷ هزار میلیارد تومان می پردازیم. همچنین ماهانه ۶۰۰ میلیارد تومان بابت تعهدات کوتاه مدت و ۳۴۰۰ میلیارد تومان بابت درمان مراکز ملکی و خرید خدمت از مراکز درمانی بیرونی و ۱۱۰۰ میلیارد تومان بابت امور عمرانی و غیره می پردازیم که مجموع مصارف هم ۲۲۱۰۰ میلیارد تومان میشود و اگر دولت تعهداتش را بدهد این موازنه برقرار است.
سالاری ادامه داد: دولت سالانه تعهد دارد ۶۰ هزار میلیارد تومان بابت حق بیمه کارفرمایی برخی اقشار و صنوف به ما بپردازد. وضعیت پرداختی دولت بابت رد دیون به ما اینگونه است که طی یک و نیم سال گذشته بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به ما پرداخت قطعی داشته است. به این صورت که از ۸۹ هزار میلیارد تومان مصوب امسال، دو روز قبل واگذاری سهام ۶۹ هزار میلیارد تومان در دولت تصویب شده است که سهام خوبی است و مبنای آن مصوبه تبصره بودجه در مجلس است.
وی با بیان اینکه از آن ۸۹ هزار میلیارد تومان، ۲۰ هزار میلیارد تومان باقی مانده که امید است در نیمه دوم سال محقق شود گفت: این امکان فراهم بود اما برایمان مهم بود که سهام خوبی بگیریم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: یک مرحله نیز در سال گذشته ۳۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان گرفتیم. ۲۰۰۰ میلیارد تومان دیگر در قالب سهام ترجیحی امسال قطعی شد و تقریبا ۱۰۶ هزار میلیارد تومان سهام در کمتر از یکسال اخیر گرفته ایم.
وی درباره اینکه برای تامین منابع سال های آینده چه میکنیم گفت: به هر نسبت که حقوق کارگران افزایش یابد، وصولی از کسورات بیمه ای نیز افزایش مییابد و با همین مبنا بر میزان افزایش مستمری هم اثر می گذارد. سود سهام دریافتی نیز به نسبت تورم، افزایش دارد. غالب سهام ما در شرکت هایی است که قیمتشان تابع تغییر تورم و ارز است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: با توجه به دریافتی ها از دولت، ۷۲ هزار میلیارد تومان منابعِ کنار گذاشته شده داریم و تا سه سال آینده مشکلی در تامین منابع نخواهیم داشت. در واقع از بخش وصولی از تعهدات دولت، منابع برای امسال و سه سال آینده داریم و در پرداخت حقوق متناسب سازی شده مشکلی نداریم.
وی با اشاره به اینکه اکنون غیر از وصولی های دولت، معادل هزینه کرد حدود ۲ سال دارایی و سهام و ذخایر داریم اظهار کرد: در پرداخت میزان حقوق متناسب سازی شده مشکلی نداریم و حقوق بازنشستگان را بدون حساب و کتاب افزایش نداده ایم. میانگین حقوق فروردین ۱۴۰۰ در مقایسه با اسفند ۹۸، هزینه ماهانه ما را ۲.۵ برابر افزایش داده است. با این وجود سازمان در معرض خطر قرار نگرفته و این کار را با انجام محاسبات انجام داده ایم. اگر هم وصولی ما از دولت افزایش یابد کیفیت خدمات درمانی و بیمه ای را افزایش خواهیم داد.
به گفته سالاری بدهی دولت به تامین اجتماعی موضوع تازه ای نیست و از سال ۵۶ بدهکاریم بوده است تا به امروز. برخی سالها رد دیون انجام شده و برخی دوره ها خیر؛ در یک سال اخیر رد دیون کم سابقه ای رخ داده و حدود ۱۲۲ هزار میلیارد تومان در قالب سهام، تهاترهای بدهی بانکی و اسناد خزانه دریافت شده است.
سالاری همچنین گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه، هزینه تبدیل نسخه دستنویس به نسخه الکترونیکی توسط سازمان تأمین اجتماعی به داروخانهها پرداخت میشود و هزینهای از بیمه شدگان دریافت نخواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی افزود: مصوبه شورای عالی بیمه از طریق مجاری قانونی به داروخانهها ابلاغ شده است و از تاریخ ۹ مرداد بابت هر نسخه الکترونیک مبلغ چهار هزار تومان به داروخانهها پرداخت میشود.
وی عنوان کرد: برخی داروخانهها قبل از تصویب و ابلاغ این قانون به صورت خودسرانه مبالغی را از مردم دریافت کردهاند که قطعاً غیر قانونی است و مکلف به بازگرداندن این مبالغ هستند./ ایسنا