رسانه مسئولیت اجتماعی: چندی است در فضای مجازی کاربران زیادی از به حراج گذاشتن خاک هرمز سخن می گویند:
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی : با چند کلیک ساده به آگهی های دردناک فروش خاک هرمز می رسیم.
حال این سئوال مطرح میشود مگر فروش خاک هرمز ممنوع نیست؟ بروی کاغذ و براساس مصوبه سال ۱۳۹۷ ممنوعیت فروش خاک و بهویژه برداشت خاک از جزایر خلیج فارس تصویب و به همه ارگانها و نهادها ابلاغ شده است.
این مصوبه در پی جنجالهای فراوان رسانهای و تلاشهای فعالان محیط زیست که پیگیر فروش گسترده و معدنکاری در جزیره هرمز، این جزیره زیبای هزار رنگ خلیج فارس و صادرات این خاک ارزشمندبه خارج از کشور خصوصا کشورهای حوزه خلیج فارس بودند، تصویب شد.
برداشت بی رویه از خاک هرمز بلای جبران ناپذیری برسر این جزیره می آورد:
بهگفته کارشناسان فروش خاک در این جزیره درحال حاضر نیز آسیبهای جدی به آن زده است.
فروش خاک جزیره اگر ادامه پیدا کند این یاقوت خلیجفارس دچار آسیبهای جدی زیستمحیطی مثل فرسایش خاک و تخریب پوشش گیاهی خواهد شد و در سالهای آینده دیگر چیزی از این جزیره باقی نخواهد ماند.
به گفته اسماعیل کهرم، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هرگونه برداشت خاک هرمز خلاف قوانین برداشت خاک از جزایر خلیج فارس است و علاوه بر آسیب رساندن جدی به محیط زیست دریایی، باید برای تولید هر یک سانتی متر آن ۴۰۰ سال انتظار کشید.
همانطور که درتعریف مسئولیت اجتماعی شرکتی آمده است مسئولیت شرکت ها و بنگاهها در کنار سودآوری، شامل تعهدات اجتماعی و زیست محیطی به ذینفعان مختلف می شود.
ویکی از جنبه های CSR ، مسئولیت های محیطی می باشد که در این نوع از مسئولیت های اجتماعی، شرکت ،سازمان ،نهادهای مسئول باید بخش بزرگی از تمرکز خود را بر روی حفظ محیط زیست و منابع طبیعی بگذارند.
حال این سئوال پیش می آید کدام نهاد و ارگان مسئول به مسئولیت اجتماعی خود دربرابر خاک فروشی هرمز به درستی عمل کرده است؟!