به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛نشست انجمن های مسئولیت اجتماعی با دکتر محسن ولیئی معاون مشارکتهای اجتماعی وزارت کشور روز یکشنبه سوم تیرماه با حضور مدیران انجمن ها و صاحب نظران حوزه مسئولیت اجتماعی در سالن جلسات سازمان امور اجتماعی وزارت کشور برگزار شد.
ولیئی در این نشست گفت:طبق آمارهای موجود انجمن های به ثبت رسیده در وزارت کشور حدود ۱۱۰۰۰ انجمن هستند که در این میان انجمن های مسئولیت اجتماعی از لحاظ تعداد در حداقل هستند (۷ مورد) که اگر به ۹ مورد افزایش یابند آنها را تبدیل به شبکه خواهیم کرد تا به تبادل تجربه و همکاری بپردازند.ضمن اینکه غربالگری و به روزرسانی انجمن های ثبت شده فعال در راستای امر شفافیت سازمانی و دادن دسترسی به انجمن ها جهت برقراری ارتباط با یکدیگر و همکاری و هم افزایی در رفع چالشها و مشکلات کشور حائز اهمیت است.
کمالی، مدیرعامل انجمن ترویج مسئولیت اجتماعی نیز در این نشست گفت:ارائه گزارش عملکرد انجمن از جمله در زمینه تکمیل ساختار و سازوکارهای اجرایی انجمن، ایجاد نمایندگی های استانی، برگزاری میزگردهایی با موضوع مسئولیت اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.
از سوی دیگر پیشنهاد می شود مرکزی برای ارائه مشاوره حقوقی به انجمنهای فعال در حوزه مسئولیت اجتماعی به وجود بیاید.
فضلی، نماینده انجمن توسعه و ترویج مسئولیت اجتماعی پویا دیگر سخنران این نشست بود. وی تصریح کرد:ارائه گزارش عملکرد انجمن در ابعاد آموزشی و کارگاهی، همکاری با نهادها (نظیر اتاقهای بازرگانی، انجمن روابط عمومی، شرکت صنایع پتروشیمی، وزارت اقتصاد و دارایی و بانکها)، همکاری در تهیه اسناد بالادستی مرتبط با مسئولیت اجتماعی (قانون مسئولیت اجتماعی، آیین نامه مسئولیت اجتماعی، مرکز پژوهشهای مجلس و…)، مشارکت در برگزاری همایش ها و رویدادها (همایش مسئولیت اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی)، انتشار محتوا و اطلاع رسانی از طریق سایت رسانه مسئولیت اجتماعی و…
اشاره به برخی چالشها و راهکارها در زمینه مسئولیت اجتماعی و کارکرد انجمنها از جمله چالش عدم توجه به مسئولیت اجتماعی نهادهای حاکمیتی و سربار شدن آنها به شرکتهایی که در زمینه مسئولیت اجتماعی برنامه اجرا کرده و هزینه می کنند باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: وزارت کشور می تواند به عنوان یک نهاد دولتی وظیفه بسترسازی بخصوص از طریق پیگیری وضع و اصلاح برخی قوانین مرتبط برای انجام بهتر مسئولیت اجتماعی سازمانها و شرکتها را ایفا کند و انجمن های مرتبط را نیز حمایت و تقویت نماید. از سوی دیگر این وزارتخانه در زمینه تعامل با نهادهای بین المللی پیشرو حلقه های ارتباطی میان انجمنهای مسئولیت اجتماعی و آن نهادها برقرار سازد و در ابعاد آموزشهای تخصصی و تجربه های موفق زمینه همکاری و تبادل تجربه ایجاد کند.
نورزاد مدیرعامل موسسه امید حقوق شهروندی نیز در این نشست به ارائه گزارش عملکرد انجمن بخصوص ایجاد کانال مجازی جهت ارتباط و تعامل با ذینفعان و مردم اشاره کرد.
شهرابی فراهانی، مشاور موسسه طاهره رضا (هلدینگ ام. ال. کا. تی) نیز با اشاره به وجود ظرفیت بالا در شرکتهای خصوصی جهت پرداختن به مسئولیت اجتماعی گفت: با این وجود به دلیل نداشتن شناخت کافی صرفا به یکسری اقدامات خیریه و ایجاد خیریه ها دلخوش هستند. این در حالی است که با تسهیل گری و ایجاد ارتباط با برخی نهادهای متولی نظیر کمیته امداد و بهزیستی و تخصصی نتایج اقداماتشان مفیدتر بوده است.
وی ادامه داد:برای پرداختن به مسئولیت اجتماعی در کشور نیاز به یک نقشه راه کلان است و وزارت کشور می تواند به عنوان متولی راهبری کند تا انجمنها در مسیر مشخصی فعالیت کنند.
معراجی، مدیرعامل انجمن رهاورد نوین مسئولیت اجتماعی نیز در این نشست گفت: ما فعالیت خود را به تازگی آغاز کرده ایم. ولی تیم ما از سالها قبل فعالیت داشته از جمله در سال ۱۳۹۰ پیشنهاد تشکیل شورای راهبری مسئولیت اجتماعی را در کشور دادیم که وظایفی نظیرارائه تعریف دقیق از مسئولیت اجتماعی، تعیین نیازهای اساسی جامعه، تعیین سیاست ها و راهبردها در زمینه حمایت و نظارت، تهیه دستورالعملهای لازم در حایت از نهادهای مرتبط و… را عهده دار شود.
مظفری،معاون مشارکت مردمی سازمان مدیریت بحران در این نشست گفت:ارائه گزارش عملکرد از جمله ایجاد کمیته خیرین جهت مدیریت کمکهای خیرین و بهبود برنامه ریزی و بهبود توزیع آنها در مواقع بروز بحران برای آسیب دیدگان حائز اهمیت است. از سوی دیگر ضرورت سوق دادن ظرفیت کمکها به سمت مرحله پیشگیری از بروز بحران بجای مرحله بعد از بروز بحران باید مورد توجه قرار بگیرد.همچنین ضرورت گفتگو و تعامل با ساختارها و نهادهایی مانند اتحادیه ها و اصناف جهت تهیه و توزیع برنامه ریزی شده کمکهای کالایی می بایست در دستور کار قرار داشته باشد.
آقای موذن تبار، معاون جذب و سازماندهی جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به سامانه های جمعیت هلال احمر جهت مدیریت مشارکت مردم و سازمان ها شامل سامانه سیما و سامانه یکپارچه مشارکتهای اجتماعی و نیز سامانه مسئولیت اجتماعی هلال احمر گفت: ما در ماه های گذشته تفاهمنامه با آگاپه، همکاری با برخی سلبریتیها و دادن مجوز و نظارت بر فعالیت آنها جهت کمک رسانی به آسیب دیدگان بحرانها را انجام داده ایم. این در حالی است که در شرایط کنونی ضرورت و تلاش به رسمیت شناختن حامیان هلال احمر و شبکه سازی از آنها،ضرورت همکاری انجمن های مسئولیت اجتماعی در موضوعات فعالیت داوطلبانه جمعیت هلال احمر وتاکید بر تدوین و اجرای یک قانون جامع اقدامات و خدمات داوطلبانه در این حوزه وجود دارد.
ساور، رئیس اداره مردمی سازی داوطلبان و گروههای جهادی سازمان بهزیستی کشور در این نشست گفت:بهزیستی در کشور حدود ۸ میلیون نفر تحت پوشش دارد که بخشی از آنها مستمری بگیر هستند.از سوی دیگ موسسه و مرکز خیریه تحت پوشش در زمینه۱۸۰۰۰ فرزندان بی سرپرست، بد سرپرست و سالمندان، درمان اعتیاد، کودکان کار، خانه های امن زنان و زنان ویژه فعالیت می کند.این در حالی است که در دوره رئیس جمهور شهید یک رویداد ملی ظرفیت سازی اجتماعی اتفاق افتاد که طی آن ۱۰۰ محله کم برخوردار در کشور را تعیین و به آنها خدمت رسانی کردیم.
بابازاده، معاون دفتر مشارکت سازمان حفاظت محیط زیست در این نشست گفت:تمرکز سازمان بر اقدامات آموزشی در حوزه حفاظت از محیط زیست برای سازمانهای اقتصادی است. از سوی دیگرتدوین نظامنامه ای در این زمینه جهت ابلاغ به زیرمجموعه های سازمان حفاظت محیط زیست،ترویج انجمن خیرین محیط زیست و تشکیل آن در برخی از استان ها،برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره ملی مسئولیت اجتماعی محیط زیستی در سال جاری ومعرفی نیکوکاران محیط زیست و اقدامات آنها در قالب ۱۸۰ اثر و انتشار آن به صورت کتاب از جمله فعالیت های بوده که در این زمینه انجام شده است.
فتوره چی، رئیس هیئت مدیره انجمن ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی نیز در این جلسه گفت:برنامه ریزی برای برگزاری همایش اعطای نشان مسئولیت اجتماعی با همکاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، برگزاری نشستهای مختلف با دعوت از صاحب نظران حوره های مختلف و تمرکز بر عضوگیری در مدت یک سال ثبت انجمن از جمله فعالیت های ما در این زمینه بوده است.
وی ادامه داد: ما پیشنهاداتی مانند ایجاد دفتری مشترک در سازمان امور اجتماعی وزارت کشور برای انجمنهای مسئولیت اجتماعی،انتشار یک خبرنامه به صورت مجازی یا تولید پادکست وپیگیری برخی مطالبات انجمنها از جمله وضع و اصلاح برخی قوانین مرتبط با نحوه فعالیت آنها را نیز برای جمع حاضر مطرح می کنیم.