مدیرعامل سازمان نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسانرضوی در گفتگو اختصاصی با رسانه مسئولیت اجتماعی تاثیرات مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی بر جامعه را تشریح کردند.
- آشنایی با مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، علی اکبر لبافی مدیر عامل سازمان نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسانرضوی در گفتگو اختصاصی با خبرنگار این رسانه پیرامون مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی، اظهار داشت:
مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی در سال ۹۳ آغاز و منجر به توسعه شهرستان قلعه گنج شد که حتی مقاممعظم رهبری در فرمایشات خود تاکید داشتند: مسئولان قلعه گنج را ببینند و طبق آن عمل کنند. در ادامه کرمان از ابتدای سال ۹۸ در خراسان رضوی شروع به فعالیت کردیم و اکنون نیز فعالیت ادامه دارد.
وی درباره نوع فعالیت این مدل، گفت:
شعار ما کار با مردم و برای مردم با پرچمداری بخش خصوصی فعالیت این نهاد مردمی، استفاده از همه ظرفیت های استان برای بهبود شاخص های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و به کارگیری همه ظرفیت های ارکان حاکمیت استان ( دولت،مجلس، قوه قضائیه ) و مردم است.
با شروع کار، ۱۷۱ معین اقتصادی – فرهنگی، مسئولیت توانمندسازی مردم را در روستاها بر عهده گرفتند.
این مدل ، مدل احیا مسئولیت های شرکتی و نهادی csr است، یعنی شرکت ها و بنگاه های اقتصادی نسبت به مردم پیرامون خود مسئولیتی دارند و آن مسئولیت توانمند سازی مردم است و شرکت ها علاوه بر توسعه خود باید مردم اطراف خود را توانمند سازی کنند.
- تجربیات داخلی و خارجی
لبافی با بیان اینکه این مدل تجربیات داخلی و خارجی دارد، تشریح کرد:
تجربیات خارجی این مدل:
دکتر یونسی در بنگلادش با این نگاه و در قالب تعریف یک اقتصاد جدید به نام اقتصاد روستا کار خود را آغاز که منجر به گرامین بانک و اقتصادی که به دنبال آن بود شد و امروز نیز در ۸۰ کشور دنیا به خصوص در کشور های توسعه یافته در حال انجام است.
تجربه داخلی :
موضوع توانمند سازی مردم با استفاده از تجربیات داخلی از استان کرمان و قلعه گنج آغاز و در آنجا منجر به بهبود شاخص های اجتماعی در بسیاری از شهرستان ها از جمله منوجان و قلعه گنج شد.
در خراسان نیز در قالب ۱۷۱ شرکت، بنگاه اقتصادی یا نهاد که تقریبا بیش از ۹۰ درصد این ها با بخش خصوصی به میدان آمدند، استان را تقسیم کردیم. بیش از ۱۷۰۰ روستا، امروز تحت پوشش معیین های اقتصادی در قالب مسئولیت اجتماعی است که نه الزام قانونی و نه بودجه دولتی دارد، بلکه با تجربه ونگاه مهندس رزم حسینی با انتشار فراخوان در استان های دیگر و سایر کشور ها اجرا شد.
- شورای سیاست گذاری مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی
وی در خصوص شورای سیاست گذاری مدل مثلث توسعه اقتصادی- فرهنگی، گفت:
شورای سیاست گذاری این مدل شامل: رئیس کل دادگستری، شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، استاندار وقت و اتاق بازرگانی و عده ای بخش خصوصی است.
شورای سیاست گذاری، راهبردهای اساسی را ترسیم و در نهایت یک نهادی به نام نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی شکل پیدا کرد.
هیئت مدیره این نهاد شامل: دکتر قاضی زاده هاشمی- معاون رییس جمهور و رئیس امور ایثارگران، ریاست هیئت مدیره، مهندس رزم حسینی نایب رئیس و مدیر عامل و مسئول اجرایی اینجانب می باشم.
- تاثیرات این طرح در جامعه
لبافی با بیان تاثیرات این طرح در جامعه، افزود:
این طرح یک امید جدید را در جامعه بوجود آورد که موجب امیدواری و فعالیت مردم و شناسایی جایگاه شرکت ها در جامعه پیرامونی شد تا بدانند نسبت به مردم پیرامون خود چه مسئولیتی دارند.
مناطق بسیار محرومی در استان وجود دارد که در عین حال حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند و در آن جا استخراج معادن صورت میگیرد ولی با تغییر اکولوژی منطقه برای مردم، توانمندسازی صورت نمیگیرد.
در همین راستا، نشستی با معیین ها و بنگاه های اقتصادی برگزار کردیم و در آن پیشنهاد شد در حالیکه از تونل های درامدی خود استفاده می کنند، مقدار کمی از استخراج خود را صرف آبادانی و توانمندی منطقه کنند.
نتیجه کار در استان خراسان رضوی چنین شد که در سال گذشته به رتبه اول در کمترین نرخ بیکاری رسیدیم.
امروز نیز در ۱۶ استان کشور تا زمانیکه اقای رزم حسینی حضور داشتند، فعالیت انجام می شد و در حال حاضر نیز در انتظار دستور وزیر جدید هستیم.
وی در ادامه افزود:
بنده معتقدم این مدل، کاملا مردمی با کمک ارکان حاکمیت استان هاو با پرچمداری بخش خصوصی و بخش مردمی است،
- دولت مردان وارد میدان شود تا فرصت ها به مرحله اجرا در بیاید
مدیر اجرایی نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسانرضوی با بیان اینکه فعالیتی که ما به آن پرداختیم، برنامه های اجرایی بند های ۲۰، ۲۱ و ۲۲ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است، تصریح کرد:
اقتصاد مقاومتی عناوینی تعریف کرده، عناوین برنامه اجرایی ندارد به همین علت ما در غالب مردمی کردن اقتصاد و مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی، کار با مردم برای مردم و احیای مسئولیت های اجتماعی شرکتی(csr) برنامه اجرایی بندهای ۱، ۲۰ و ۲۱ سیاست های اقتصاد مقاومتی را تعریف و اجرایی کردیم.
ما به دنبال ایجاد یک اقتصاد جدید به عنوان اقتصاد روستا هستیم و موضوع شکل گیری کسب و کاره های روستایی با مشارکت مردمی از طریق ایجاد حساب های سپرده روستایی در مدل مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی برای ما یک اصل است و اعتقاد ما بر این است که دولت ها بستر ساز هستند تا بستری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در قالب خورد و کلان ایجاد شود و این مدل احیا مسئولیت های اجتماعی شرکتی و نهادی است که در حال حاضر به فعالیت در آن میپردازیم.
لبافی در ادامه تاکید کرد:
اگر دولت مردان، وارد میدان شوند و از این فرصت که تا امروز در کشور از آن استفاده نشده است، بهره ببرند، این مدل به عنوان یک فرصت جدید در قالب برنامه اجرایی، جمع بندی و اجرایی می شود.
- درخواستی از دولت جدید
وی با بیان درخواستی از دولت سیزدهم، اظهار داشت:
در شرایط فعلی برای جلوگیری از بیکاری و تورم این مدل که مدل ارکان حاکمیتی است و دولتی نیست، آماده است. این مدل در ایران در ۲ استان و در ۸۰ کشور دیگر تجربه شده است و امیدورایم که اهمیت این موضوع به گوش مسئول ارشد کشور برسد با توجه به تغییرات مدیریتی در کشور اگر این اتفاق رخ دهد در قالب این مدل، کسانی عامل توسعه هستند که با کار به عنوان کارآفرین آشنایی دارند و می توانند بسیاری از کسب و کارهای خوردی که در روستا ها ایجاد می شود را با کسب و کار بزرگ خود پیوند زنند.
همچنین در خواست من از اقای رئیس جمهور این است که ایشان و روئسای ۲ قوه وقتی برای ارائه این موضوع بگذارند تا از این ظرفیت استفاده کنند و با تغییر دولت ها به فراموشی سپرده نشود.
دبیر نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی خراسانرضوی در پایان خطاب به وزیر صنعت دولت سیزدهم، گفت:
وزیر محترم صنعت، قطعا استحضار دارند، که بنگاه های اقتصادی در دنیا مسئولیت های اجتماعی خود را هدفمند دارند و این جزء تعهدات این وزارتخانه است که باید آن را دنبال کند.
انتهای پیام///