رسانه مسئولیت اجتماعی:رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: براساس آمار سال ۲۰۲۱، ایران در رتبه ۳۲ جهان در امور خیریه و اندونزی، کنیا، نیجریه و میانمار در رتبههای اول تا چهارم قرار دارند.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی: حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه، شامگاه ۲۷ فروردین در همایش مدیران مؤسسات خیریه خراسان رضوی گفت: برای ترویج فضای مهربانی در جامعه، باید از طریق ستاد هماهنگی امور خیریه خراسان رضوی کار خیر، نوع دوستی، انساندوستی و هم نوعدوستی را در جامعه ترویج و در بین مردم فرهنگسازی کنیم.
وی توضیح داد : براساس آمار سال ۲۰۲۱ در امور خیریه کشور اندونزی در رتبه اول، کنیا دوم، نیجریه سوم و میانمار رتبه چهارم و ایران با وجود مباحثی، چون زکات، خمس، صدقه، ساختار وقف و… در رتبه ۳۲ قرار دارد که این موضوع نشان میدهد ایران در موضوع خیریهها واگرایی حکمرانی دارد و چون مجموعهای نیست که آمار و اطلاعات را جمعآوری کند، در رتبه ۳۲ جهان قرار دارد.
وجود ۲۰۰ هزار موقوفه در کشور
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ۲۰۰هزار موقوفه در کشور وجود دارد که برخی از این موقوفات، ۱۱۰۰ سال پیش ایجاد شده و در حال حاضر نیز وجود دارد، ضمن اینکه در کشور ما کار خیر تعریف مشخصی ندارد و زکات و خمس به عنوان کار خیر تلقی نمیشود، در حالی که در اندونزی و کشورهای مسلمان این موارد نیز کار خیر تعریف شده است.
شرفخانی افزود: بخش قابل توجهی از کشورها نگاه بشردوستانه در کار خیر دارند و نگاه معنوی و دینی در آنها حاکم نیست، اما در کشور ما کارهای خیر براساس نگاه دینی و معنوی انجام میشود.
وی بیان کرد: در قانون مالیاتی کشورهای مختلف، از افراد ثروتمند از جمله کارخانهدارها میخواهند به جای پرداخت مالیات، پول آن را صرف ساخت بیمارستان کنند و خود نیز عهدهدار اداره آن باشند، اما متاسفانه در ایران چنین اتفاقی نمیافتد.
عدم همگرایی؛ بزرگترین چالش مؤسسات خیریه
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه چالش و مسئله بزرگ بین موسسات خیریه نداشتن همگرایی و همافزایی بین مجموعههای خیریه و عدم تسهیلگری توسط حاکمیت است، افزود: اوقاف میخواهد همگرایی صورت گیرد، لذا امروز اگر میخواهیم همافزایی داشته و در رتبههای نخست جهان باشیم، باید مؤسسات کنار هم قرار گیرند.
شرفخانی افزود: اگر مؤسسه خیریهای از ۱۰۰۰ نفر هرچند با مبلغ اندک کمک بگیرد، از نظر پایش و رتبهبندی بالاترین رتبه است، چرا که مشارکت کردن یعنی مسئولیت اجتماعی را در جامعه رواج دادن و این موجب توسعه کار خیر میشود.
موسسات خیریه باید به سمت مشارکتهای مردمی پیش برود
وی با بیان اینکه نگاه ما استفاده از ظرفیت مردمی است، توضیح داد: مؤسسات خیریه باید به سمت نوآوریهای تامین مالی در امر خیر و مشارکتهای مردمی پیش رود.
همچنین محسن داوری فرماندار مشهد در ادامه این نشست عنوان کرد: به دلایل متعددی ظرفیت خوبی برای خدمترسانی به مردم با عنوان خیریه داریم، اما جامعه ما بینیاز نیست.
وی گفت: برای کار خیر مؤسسات پیشقدم شوند و ما ساختار قانونی آن را ایجاد خواهیم کرد، این همگرایی باید رخ دهد، امروز لازم است که ما به آن نگاه ویژه داشته باشیم، اما باید شیوه خدمتدهی را نو کنیم و به گونهای به نیازمندان خدمت دهیم که بینیاز شوند.
فرماندار مشهد اظهار کرد: با توجه به تعداد قابل توجه زنان سرپرست خانوار که نیازمند خدمترسانی هستند، باید برخی از مؤسسات خیریه با ایجاد شغل، آنها را خودکفا و حتی این افراد دیگران را نیز خودکفا کنند. این کار ضمن بی نیاز شدن خانواده، از مشکلات اجتماعی نیز جلوگیری خواهد کرد.
داوری با بیان اینکه مشهد در برخی از شاخصها، چون آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، آب و ورزش و جوانان از شاخص متوسط کشوری پایینتر است، گفت: باید از ظرفیت خیریهها و مردم برای رسیدن به شاخص کشور استفاده شود./ خبرگزاری صدا و سیما