جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳

اهمیت حل مسائل اجتماعی؛ از اقدامات مهم مسئولیت اجتماعی در صنعت پتروشیمی

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور گفت: سیاست گذاری و تدوین برنامه ها در مسیر حل مسایل اولویت دار، نگاه فرایندی و سیستماتیک، توجه به افکار عمومی و لزوم تخصصی شدن فعالیت ها در مسئولیت های اجتماعی شرکت های پتروشیمی راهبردی استراتژیک است. صنعت ۶۰ ساله پتروشیمی و توجه ویژه به مسئولیت اجتماعی به […]

تاریخ انتشار: 21 بهمن 1400 - 10:46 ق.ظ
کد خبر: 83580

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور گفت: سیاست گذاری و تدوین برنامه ها در مسیر حل مسایل اولویت دار، نگاه فرایندی و سیستماتیک، توجه به افکار عمومی و لزوم تخصصی شدن فعالیت ها در مسئولیت های اجتماعی شرکت های پتروشیمی راهبردی استراتژیک است.

صنعت ۶۰ ساله پتروشیمی و توجه ویژه به مسئولیت اجتماعی

به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، علی ربانی، مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور گفت: صنعت پتروشیمی با قدمت ۶۰ ساله به رویکرد مسئولیت اجتماعی توجه ویژه ایی داشته و در هر دوره ای تلاش کرده تا ضمن حفظ نقاط قوت محیط های پیرامونی ، تاثیرات منفی واحدهای صنعتی را برای پیرامون خود به حداقل برساند و با ارتقای تکنولوژی، سرعت پروژه های بهبود خصوصا در حوزه محیط زیست و انرژی افزایش یابد.


ربانی بیان داشت: صنعت پتروشیمی با روند پیشرفت توسعه در هر زمان زیرساختهایی برای کارمندان و جوامع محلی ایجاد کرده است به عنوان مثال احداث خانه های سازمانی، مدارس و مجموعه های فرهنگی ورزشی که علاوه بر کارکنان مورد استفاده جوامع محلی نیز قرار می گیرد.از جمله موارد مورد توجه تا قبل از جهش اول صنعت پتروشیمی بود.
رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور خاطرنشان کرد: از سال ۷۶ تا ۸۸ صنعت پتروشیمی رویکرد تامین مالی برخی از پروژه های شهری را بر عهده گرفته که عمدتا در منطقه ماهشهر بوده و احداث فرودگاه ، بیمارستان صنایع پتروشیمی ماهشهر و فاز اول فرودگاه بجنورد و … پروژه هایی بودند که خود صنعت متولی اجرا بود.

تلاش برای رفع کمبودها

وی افزود: بر همین اساس و با توجه به بازخوردی که از مدیران شهری و استانی دریافت شد در مقطعی از زمان، با تزریق منابع مالی برای اجرای پروژه های شهری تلاش گردید تمرکز مدیران صنعتی بر روی پروژه های صنعتی باشد و اجرای پروژه های شهری توسط مدیران شهری برای رفع کمبودهایی که در زمینه آموزشی، درمانی، ورزشی و زیرساختهای فرهنگی اجتماعی وجود دارد  تمرکز نمایند.انجام گردد.

ربانی گفت: اما اتفاقی که افتاد این بود که اعتباری که برای زیرساختهای اجتماعی پرداخت شده بود بعضا برای این موضوع استفاده نشد و صرف امور جاری  بخش های اجرایی شد.

در ادامه رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور عنوان داشت: به همین خاطر در اواسط دولت نهم و دهم تصمیم گرفته شد که پروژه های شهری توسط مسئولان دستگاههای اجرایی اعلام  و مدیران شرکتها با کمک شرکت عملیات غیرصنعتی، پروژه های دارای اولویت را انتخاب و به انجام  برسانند.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: این پروژه ها با بودجه مصوب و با برنامه زمانبندی شده انجام شد و به بهره برداری رسید و مدیران نیز در شرایط سخت تحریمی این پروژه ها را در کنار برنامه های توسعه ای صنعت به انجام رساندند.

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور در ادامه گفت: مشکلی که وجود داشت این بود که برخی از دستگاه های اجرایی از تحویل پروژه تمام شده امتناع می ورزیدند و تصمیم بر این شد که این دستگاه ها از همان ابتدا با مشارکت درپروژه (اجرای و تامین بخشی از منابع مالی پروژه) تلاش گردید این مشکل حل شود هر چند که این شرایط باعث گرانتر تمام شدن پروژه برای صنعت می شد لیکن به دلیل کاهش مشکلات بعدی مورد قبول مدیران صنعتی می باشد.

وی بیان داشت: این رویکرد مناسب تری برای ما در منطقه ماهشهر و عسلویه بود چرا که کسب این تجربیات موجب توانمندسازی مدیران و رشد هر چه بیشتر جوامع محلی شده است.

با وجود تحریم ها رخ داد 

ربانی خاطرنشان کرد: سالن ورزشی بندر امام خمینی، استخر و دارالقران آموزش و پرورش ماهشهر، ساخت منازل برای مددجویان بندر امام، احداث خط فاضلاب شهر چمران، احداث مدارس ۱۲ کلاسه ،هنرستان کار و دانش شهرک طالقانی، احداث سالن ورزشی کاراته بندر ماهشهر، احداث سالن ورزشی چندمنظوره شهرک طالقانی و سالن ورزشی بانوان، مشارکت در تکمیل مسکن مهر خانواده های تحت پوشش کمیته امداد، روشنایی جاده ماهشهر به بندر امام و پارک موسوم به ۶۸ هکتاری در منطقه ماهشهر احداث شد که مردم بتوانند از مزایای اجرای این پروژه ها استفاده کنند.

وی افزود: صنعت در ساخت و بازسازی ۶۳ واحد آموزشی در کل کشور، تجهیز اماکن ورزشی و حمایت از ۷۱ فعالیت ورزشی و ایجاد استخر و سالن ورزشی ، توانمندسازی، ساخت و تعمیر مسکن مددجویان کمیته امداد که در ۱۱ پروژه آن که بیش از ۵۰۰ واحد مسکونی را دارا بودند مشارکت داشتند.

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور اظهار کرد: همینطور کمک به تامین تجهیزات نهادها و ارگانهایی که خدمات عمومی ارائه می دهند و در بخش عمرانی نیز ۲ فرودگاه ، ۵ راه آهن ، ۱۳ جاده و معبر، ۴ پل بزرگ، ۲ ساختمان امدادی آتشنشانی و ۲۲ ساختمان اداری دولتی ساخت و بازسازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگی، مذهبی و هنری ۱۳۳ مورد فعالیت ساخت ابنیه فرهنگی ، مذهبی و هنری و کمک به مساجد و خرید اقلام فرهنگی به انجام رسیده است و در حوزه محیط زیست ایجاد و نگهداری ۱۶۰۰ هکتار فضای سبز، کاهش تولید پساب صنعتی و گازهای گلخانه ای و ایجاد سیستم پالایش آنلاین، اصلاح فرآیند تولید و کاهش مصرف انرژی در کنار حمایت از گونه های گیاهی جانوری با تلاش واحدهای ذیربط انجام شده است.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با وجود شرایط تحریم ، با برنامه ریزی و تلاش مدیران و کارکنان شرکتهای پتروشیمی، ظرفیت اسمی شرکتهای پتروشیمی تا پایان برنامه ششم توسعه که یکسال تمدید شده است به بیش از  ۱۰۰ میلیون تن بالغ خواهد شد که حاصل برنامه ریزی صحیح و دقیق و تلاش مدیران و کارشناسان و کارگران ستادی و عملیاتی می باشد.

ظرفیت واحد پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۰ 

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور در ادامه گفت: ظرفیت واحد پتروشیمی سال ۹۵ ، ۶۲ میلیون تن ؛ سال ۹۶ ، ۶۴ میلیون تن ؛ سال ۹۹، ۸۷ میلیون تن بالغ می شد که انتظار می رود تا پایان سال ۱۴۰۰ به ۹۳ میلیون تن برسد و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ به ۱۰۴ میلیون تن را محقق کند.

 


صنعت پتروشیمی و اشتغالزایی

ربانی افزود: ویژگی صنعت پتروشیمی اشتغال فراگیری است که خصوصا در لایه پایین دستی ایجاد می کند و همینطور این صنعت فرآیند ارزآوری به کشور را به خوبی فراهم می کند و از سوی دیگر مدیران این صنعت علی رغم خصوصی شدن شرکتهای پتروشیمی در حوزه مسئولیت اجتماعی دیدگاه نظام مندی را ایجاد کرده اند و با مدیریت و نظارت بر اجرای اهداف اجتماعی تحقق اهداف شرکتی را دنبال می نمایند. 

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور عنوان کرد: ما تصمیم گرفتیم برای رفع موانع و موازی کاری و نظامند نمودن امور در حوزه مسئولیت اجتماعی، شورای عالی مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی را ایجاد نمائیم.


وی افزود: در این راستا و با ابلاغ نظامنامه مسئولیت اجتماعی توسط معاون وزیر و مدیرعامل صنعت پتروشیمی با صدور حکمی رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی این صنعت منصوب شد و از آن زمان، حرکت در جهت نظامندتر شدن اقدامات حوزه مسئولیت اجتماعی این صنعت ارزش آفرین آغاز گردید.
ربانی خاطرنشان کرد: جمع آوری داده ها و بررسی وضعیت فعلی اقدام ها و رویکردهایی که هر یک از شرکت ها در این حوزه در دستور کار خود داشتند به همراه برداشت کلی نظرات جامعه، که نشان از عدم اطلاع از اقدام های صورت گرفته داشت و حجم بالای مطالبات مردمی و مسئولین شهری بخش های مختلف،علیرغم حجم بالای کارهایی که انجام شده بود مدیران صنعت پتروشیمی را بر آن داشت، تا تدوین راهبرد و استراتژی حوزه مسئولیت اجتماعی این صنعت را در اولین جلسه شورای عالی مسئولیت اجتماعی در دستور کار دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی قرار دهند.

مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: دبیرخانه مسئولیت اجتماعی در طی مدت ۷ ماه با به کارگیری گروه مشاورین ذیصلاح این حوزه و همکاری کلیه گروه های ذینفع و اعضای کارگروه های اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و کارکنان، با بررسی اسناد بالادستی کشور،استراتژی ها و شاخص های این حوزه با چشم انداز” صنعت پتروشیمی، برترین صنعت در توسعه پایدار” را تهیه و تدوین نمود و پس از چندین جلسه مشترک با گروه های ذینفع به تائید نهایی رسید.

مهمترین برنامه های سند استراتژی مسئولیت های اجتماعی

وی در خصوص مهمترین برنامه های سند استراتژی مسئولیت های اجتماعی افزود: چرایی داشتن برنامه استراتژیک، فرایند طرح ریزی استراتژی ها، برنامه های پیش رو و چشم انداز مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی، از اهم مواردی است که در این سند مورد توجه قرار دارد.

ربانی عنوان داشت: باید به این نکته اشاره کرد که در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش شده است تا در زمینه مسئولیت اجتماعی، عملکرد منسجم تری در راستای نیاز واقعی محیط پیرامونی داشته باشیم و در این بین نقش شرکت های فعال در حوزه صنعت و مسئولان جوامع محلی برای شناسایی نیازمندی های واقعی و رفع کمبودها، بسیار مهم است تا در نهایت جوامع محلی از این اقدامات منتفع شوند.

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور در خصوص نحوه برگزاری جلسه های هم اندیشی صنعت در بحث مسئولیت های اجتماعی اظهار کرد: در راستای دریافت نظر شرکتها و همکاران محترم برای توسعه مسئولیت های اجتماعی، در این جلسه ها سیاست گذاری و تدوین برنامه ها در مسیر حل برخی مشکلات اولویت دار، نگاه سیستماتیک، توجه به افکار عمومی و لزوم تشکیل کمیته های تخصصی در مسئولیت های اجتماعی شرکت های پتروشیمی ، برگزاری دوره های اموزشی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و شرکت کنندگان دیدگاه های خود را مطرح کرده و در جمع بندی بر لزوم تدوین استراتژی و راهبردهای کلان حوزه مسولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی و نگاه جامع تر صنعت به این حوزه در برنامه کلان و منطقه ای و ایجاد یک نگاه مشترک به مقوله csr مورد تایید نهایی قرار میگیرد.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص سرمایه گذاری در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۹ ، ۵۵۶ میلیارد تومان سرمایه گذاری در موضوعات مختلف داشته ایم که با توجه به شرایط کرونا بخش اعظم سرمایه گذاری ها مربوط به مقابله با کرونا ، درمان و تجهیزات پزشکی و مدیریت بحران بوده است و همچنین در بخش حمایت های اجتماعی مانند حمایت از مشاغل، بخش آموزش و پژوهش ، فرهنگی ورزشی و زیر ساختی عمرانی اقدامات سازنده ایی انجام شده است.

 

مهم ترین اقدامات

ربانی در خصوص برنامه های آتی این مجموعه افزود: ابلاغ و جاری سازی استراتژی حوزه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی، دریافت برنامه ها و اهداف شرکت های پتروشیمی، یکپارچه سازی برنامه های موجود، ارایه پیشنهادات تکمیلی و تعریف پروژه های مکمل در راستای تحقق اهداف استراتژیک، همسو سازی فعالیتهای حوزه مسئولیت های اجتماعی در شرکت های پتروشیمی با اهداف کلان شرکت ، برگزاری دوره های آموزشی، برگزاری جلسات منطقه ای مسئولیت اجتماعی با حضور مدیران عامل و مشاوران شرکتها، باورمندی مدیریتی، حمایت و هدایت راهبردی مجموعه فعالیتهای مرتبط، ابلاغ الزام به تهیه پیوست اجتماعی برای کلیه پروژه ها و طرح های در دست اقدام و آتی، تاکید بر نقش کلیدی کارکنان برای پیاده سازی الزامات و برنامه های حوزه مسئولیت اجتماعی و سنجش میزان توسعه یافتگی شهرستان های کشور با تمرکز بر شهرستان ماهشهر از جمله مهمترین اقدامات آتی می باشد.

مسئولیت اجتماعی شرکت، راهکار مدیریتی است

وی عنوان داشت: مسئولیت اجتماعی شرکت (CSR) راهکار مدیریتی است که از طریق آن شرکت به توازن در الزامات اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی دست می یابد و در عین حال انتظارات ذینفعان خود را نیز برآورده می کند. به عبارت ساده تر، از طریق مسئولیت اجتماعی شرکت می توان علاوه بر سودآوری برای شرکت، سودآوری جامعه را نیز تضمین نماید.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سازمان هایی که بیشترین ارزش را از مسئولیت اجتماعی شرکتی بدست آورده اند، نگرشی بسیار فراتر از یک عملیات جداگانه به موضوع مسئولیت اجتماعی شرکت داشته اند. آنها اقدامات و فعالیت های مسئولیت اجتماعی شرکت را در کسب وکار روزانه خود نهادینه نموده اند و با فعالیت های اصلی شرکت، همسویی و یکپارچگی استراتژیک ایجاد کرده اند.

وظیفه اخلاقی ما توجه به مسئولیت اجتماعی است

رئیس دبیرخانه مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور اظهار کرد: امید است این دبیرخانه با همکاری کمیته های مسئولیت اجتماعی شرکت های پتروشیمی و مدیران شهری شاهد تحقق استراتژی ها و در نتیجه ارتفای سطح رفاه جامعه پیرامونی در سطح مناطق مورد فعالیت این صنعت باشد.


ربانی گفت: وظیفه اخلاقی ما توجه به مسئولیت اجتماعی است و در نظر داریم با سرمایه گذاری در این حوزه سرعت دستیابی به این اهداف را بیشتر کنیم و بتوانیم تاثیر مثبت توسعه صنعت پتروشیمی را به مردم جوامع محلی که میزبانان شایسته این صنعت هستند برسانیم  و عزیزان ما این مشارکت و تلاش را در محیط زندگی خود لمس کنند.

سخن پایانی 

وی در پایان خاطرنشان کرد: به نوبه خودم از معاون محترم وزیر و مدیرعامل محترم شرکت ملی صنایع  پتروشیمی، مدیران، اعضای هیات مدیره، مدیران هلدینگ ها، مدیران عامل شرکتها ، مشاورین اجتماعی، نمایندگان شرکتها، اصحاب رسانه ،مدیران شهری و تمام فعالان اجتماعی که با مشارکت در تدوین و اجرای این استراتژی ایفای نقش موثر داشتند، تقدیر و تشکر می کنم و امیدوارم الگوی مناسبی برای دیگر شرکتهایی که می خواهند در این زمینه نقش موثری داشته باشند، باشیم.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات: ۵ / ۵٫ تعداد امتیازات: ۱

ارسال دیدگاه





برندهای مسئولیت اجتماعی
شبکه های اجتماعی
صفحه نخست درباره ما تماس با ما ارسال گزارش RSS

آدرس: تهران، بزرگراه شهید لشگری، کیلومتر 14، جنب بانک ملت،ساختمان اداری و تجاری چیتگر، طبقه اول، واحد 12

شماره تماس: 02144182504

09907007190

از این که با استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع، در گسترش مسئولیت اجتماعی ما را یاری میدهید، از شما سپاسگذاریم