«رسانه مسئولیت اجتماعی»- منیژه بازیار:در شرایطی که جامعه ما نیاز به آرامش و کاهش چالش های اجتماعی دارد یکی از مباحثی که باید مورد تأکید قرار بگیرد مسئولیت اجتماعی و حقوق شهروندی است. موضوعی که در مقاطع مختلف نادیده گرفته شده و ما شاهد آن بوده ایم که موضوع حقوق شهروندی توسط بخش های مختلف جامعه، مسئولان و نهادهای مختلف نادیده گرفته می شود. «رسانه مسئولیت اجتماعی به همین دلیل با کمال الدین پیرموذن نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و شهردار پیشین اردبیل گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید.
پیرموذن در این زمینه معتقد است:کیفیت زندگی و سلامت شهروندان منوط به رعایت حقوق شهروندی آنهاست.بدون تردید افرادی که حقوق شهروندی آنها پاس داشته شوند و کرامتشان مورد تکریم قرار بگیرد از آسیب ها مصون هستند.
برخورداری از محیطی سالم و شاداب شهری از جمله مهم ترین مولفه های شهروند سلامت است.متغیرهای سلامت اجتماعی و شاخص های مختلف آن در بستر شهر متجلی خواهد شد.اگر ایران رتبه۱۰۰ را در بین کشورهای جهان در زمینه سلامت اجتماعی دارد و یا۴۷ درصد شهروندان در تهران دچار اختلال سلامت روان هستند نشان دهنده این است که ما در زمینه حقوق شهروندی و مسائل اجتماعی خوب عمل نکرده ایم.
نماینده سابق اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: گفته می شود ایران در بین کشورهای خاورمیانه بیشترین مصرف کننده داروهای ضد افسردگی و اظطراب را دارد. بدون تردید این وضعیت مولود یک سلسله تصمیم ها وکوتاهی هایی است که در گذشته رخ داده است.امروز با بی انظباطی هایی که صورت می گیرد جامعه رویه ای لجام گسیخته پیدا کرده و آلودگی ها و زشتی ها شکل سرطانی به خود گرفته است.
در شرایط کنونی شهروندان تماشاگر مخدوش شدن حقوق شهروندی خود هستند و به چشم خود می بینند که چگونه بافت محلات شهری توسط سوداگرانی که فقط پول را می شناسند بدون لحاظ هیچ مبنای علمی شخم زده می شود و رابطه شهر با طبیعت و هویت خود قطع می شود.امروز آشفته بازاری که برخی مدیران به وجود آورده اند به افزایش خود کشی ها در جامعه منجر شده است. به همین دلیل باید در این سیاست ها تغییر ایجاد شود.
وی تصریح کرد: واقعیت این است که تحولات داخلی و پیرامونی کشور ما در سالهای اخیر کشور را در شرایط حساس و ویژه قرار داده است و یقینا تنها درک و تبیین واقعبینانه این وضعیت ما را در جهت دفاع از آرمانهای بلند انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی و حفظ نظام یاری میرساند
ما باید به سمتی حرکت کنیم که فردگرایی جای مردم سالاری و توجه به قانون را نگیرد.ما امروز با ترکیبی از تحریم،فقر،نابرابری، اختلاس،فساد و… در کشور مواجه هستیم و به همین دلیل با بحران هایی مواجه شده ایم که هزینه های زیادی برای جامعه ایجاد کرده است.
پیرموذن تأکید کرد:مسئولیت اجتماعی به عنوان یک پدیده جدید در کشورهای توسعه یافته شناخته می شود که حقوق شهروندی را تقویت می کند. این وضعیت می تواند در جامعه ما نیز وجود داشته باشد و با تکیه بر مسئولیت اجتماعی حقوق شهروندی را محقق کنیم.
دلیل اصلی بحران نسل جدید عدم رعایت حقوق شهروندی و مشارکت ندادن آنها در تصمیم گیری هاست.اگر قرار است از این بحران ها عبور کنیم باید همه اندیشه ها را به میدان بکشانیم و از تجربه های گذشته استفاده کنیم.
هر گونه تندروی و افراط گرایی در مقابل حقوق شهروندی نتیجه عکس به همراه خواهد داشت.یکی از اهداف اصلی انقلاب افزایش رفاه و مشارکت مردم در تصمیم گیری ها بوده است.به همین دلیل بنده معتقدم باید برای عبور از بحران های کنونی به حقوق شهروندی مردم احترام گذاشت و از سوی دیگر وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را بهبود بخشید.
نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد:بدون تردید پویایی، نوآوری و انعطاف در ظرف زمان و مکان از جمله خواسته ملت و آرمانهای انقلاب اسلامی و جریان اصلاحی و ارزشهای مکتب اسلام است. از همین رو انتظار می رود که انعطاف و عقلانیت بیش از همیشه در این سرزمین بتابد و شکل و صورت دیگری از تغییر بنیادی در اندیشهها وبینشهای حاکمان و مردمان رخ نماید.
نگاهی به تاریخ ایران، نشان می دهدکه بسیاری از غیرممکنها به عرصه امکان و تحقق درآمدهاند. تغییر در وضعیت فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و انعطاف و تحول اساسی در مواضع سیاسی حکومت نسبت به درون جامعه است که میتواند دروازه ورود به راه حلهای بنیاد تری باشد.
در فرهنگ اسلامی به ما آموخته اند که اساسیترین و مبرمترین نیاز هر قوم و ملت سه چیز است: امنیت، عدالت و فراوانی و در نهایت چکیده ضرورتهای امروز ما در پنج اصل: اعطای حقوق اساسی عموم ملت، اعتماد متقابل، امنیت عمومی و همه جانبه، تعامل و امید به زندگی و آیندهداری و معاش مادی و متوازن همه هموطنان خلاصه میشود. حاکمیت قانون شعار و خواست مردم کشورمان بوده و از قوا و نهادهای حاکم، انتظار میرود در پاسخگویی به این خواسته به حق آحاد ملت ، جز بر مدار قانون عمل ننمایند.