عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور بر لزوم یکپارچگی و انسجام دراعلام محدودیت ها توسط مسئولان و روی کار آمدن ناجا تاکید کرد.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی، عبدالرضا رحمانی فضلی در بازدید از مرکز کنترل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: طرح محدودیتهای هوشمند کرونایی در کنار ۶ طرح دیگر به طور یکپارچه از روز گذشته در کشور اجرایی شده است. مقرر شده است تا روزانه صد هزار تست کرونا انجام شود و افراد مبتلا به کرونا در سریع ترین زمان ممکن شناسایی شوند.
وی افزود: مرکز کنترل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل شده است و به موازات آن در همه شهرستانها هم چنین ستادی تشکیل شده است. اجرای این طرحها ضرورت دارد تا در لحظه بخواهیم در شهرستان یا در استانی هماهنگیهای لازم را انجام دهیم و تشکیل این ستاد میتواند به سرعت عمل ما اضافه کند. از سوی دیگر در این مراکز قصد داریم به ابهامات و سوالات پاسخ دهیم.
در ۲۴ ساعت گذشته روند اجرای محدودیتها مناسب بوده
وی که در یک برنامه تلویزیونی سخن می گفت، ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته روند اجرای محدودیتها مناسب بوده به ویژه مردم رعایت کردهاند همچنین صاحبان مشاغل همکاری خوبی داشتهاند. بحث هماهنگی و انسجام در اعلام موارد محدودیتها باید یکپارچه باشد، چه در شهرستانها و چه در استانها باید مسئولان حرف واحد بزنند چرا که حرف متفاوت مردم را دچار ابهام و تردید میکند. از همین تریبون به مسئولان در شهرستانها توصیه میکنم از زدن حرفهایی که موجب تردید و ابهام میشود پرهیز کنند.
وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه با وزارت صمت، وزارت بهداشت و اصناف همکاری خوبی برای کنترل مشاغل ایجاد شده است افزود: البته که صنوف همکاری خوبی داشتهاند و اکثر آنها رعایت کردهاند اما برخی از افراد که رعایت نمیکنند در واقع از قانون تخلف میکنند و قانون گذار برای چنین تخلفی جرایمی در نظر گرفته که حتما آن را برای متخلفان اعمال میکنیم. با توجه به تصاویر دوربینها و رصدهایی که داشتهایم ورودی به شهرهای قرمز و نارنجی کاهش پیدا کرده است و همچنین بحث تردد بعد از ساعت ۲۱ به خوبی اجرا شده است.
وی افزود: از ناجا انتظار داریم همانند سوابق گذشته قوی پای کار بیاید و به تعداد لازم هم نیروی بسیج در اختیار ناجا قرار دادهایم تا هر چه بیشتر بتوانند در این طرح کمک کنند. طرح محلات باید به صورت جدی پیگیری شود، فرمانداران محترم باید دقت کنند اساس قرنطینه رهگیری بیماران و کمکهای معیشتی به درستی انجام شود، همچنین باید گزارش روزانه عملکرد خود را به ستاد ارسال کنند.
وی ادامه داد: بنا نداریم که اصل را بر جریمه بگذاریم اما طی نظارتهایی که انجام میدهیم اگر لازم باشد متخلفین را حتما اعمال قانون میکنیم، اگر اعمال قانون به موقع و سریع انجام شود مؤثر است و قدرت بازدارندگی بالایی دارد. به طور مثال خودرویی که از ۹ شب به بعد تردد میکند باید بلافاصله ضمن جریمه برای راننده پیامک جریمه هم ارسال شود.
رحمانی فضلی تاکید کرد: در طرح اجرای محدودیت تردد از ساعت ۲۱ شب به هیچ وجه ما با مردم مواجه نیستیم، جریمهها از طریق دوربینها ثبت میشود و یا توسط افرادی که در میادین اصلی شهر ایستادهاند. البته این افراد فقط پلاکها را یادداشت میکنند و به هیچ وجه با رانندهها وارد بحث و صحبت نمیشوند. فقط قسمتهایی که مربوط به تأمین کالاهای ضروری افراد است در فروشگاههای بزرگ زنجیرهای باید باز باشند و اجازه فعالیت دادن به فروشگاههای بزرگ زنجیرهای به معنای فعالیت تمامی قسمتهای فروشگاه نیست، چرا که فعالیت چنین مراکزی منجر به ایجاد تجمع میشود./ایسنا