رسانه مسئولیت اجتماعی: معاون سواد آموزی قم با گرامی داشت هفدهم شهریور روز جهانی سواد آموزی، گفت: این روز یادآور یک تکلیف مهم و احساس مسئولیت اجتماعی است.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ محمد رضا قاسمی نیا به مناسبت روز جهانی سوادآموزی گفت:نام ویادو راه شهدای ۱۷ شهریور سال ۱۳۵۷ و۱۸۱ شهیدسوادآموزی وحضرت امام خمینی ره را گرامی میداریم .
وی افزود: عدالت یکی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی بوده ودربیانیه گام دوم انقلاب نیرتصریح شده است ودراین میان عدالت آموزشی بسیار مهم است و در بین مباحث عدالت آموزشی توجه به آموزش بزرگسالان و سوادآموزی و نیز آموزش کودکان و نوجوانان تاکید مضاعفی گردیده و از اهداف عدالت آموزشی میباشد.
قاسمی نیا عنوان کرد: هفدهم شهریور روز جهانی سواد آموزی یادآور احساس مسئولیت اجتماعی است که همه برای آموزش باشیم و آموزش هم برای همه باشد. وجود حتی یک نفر بی سواد یا کم سواد و یا فرزند بازمانده از تحصیل یا تارک میان پایه تحصیلی برای کشور ما زیاد است و برای استان قم مهمتر که باید برای این ماموریت توجه خاصی داشته باشیم وهمه نقش خودرا ایفا کنند.
معاون سواد آموزی قم خارنشان کرد: امامین عزیز انقلاب اسلامی نکاتی را در باب سوادآموزی تصریح داشتند ،که من به برخی از آنها اشاره میکنم: – آموزش برای همگان -بالا بردن سطح معلومات و فرهنگ اسلامی مردم -جهادی بلند مدت و آینده ساز -یک جریان مهم فرهنگی . -داشتن گواهینامه دوره ابتدایی یک چیز واجب است – بسیج تمام امکانات – کمک دولت کمک مجلس شورای اسلامی و کمک وزارت آموزش و پرورش به ماموریتها و فعالیتها و پشتیبانی از نهضت سوادآموزی . طبق اعلام دبیرکل یونسکو۲۴۴ میلیون کودک مدرسه نرفته اندوتعداد۷۷۳ میلیون نفر بزرگسال توانایی خواندن و نوشتن ندارند .
وی افزود: دو سوم از این جمعیت زنان و دختران هستند. دبیرکل یونسکو اعلام کرده در فاصله سالهای ۱۹۷۹ تا ۲۰۲۰ یعنی در این ۴۰ سال در جهان حدود ۱۸ درصد رشد باسوادی بوده است اما من اعلام می کنم خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران در همین زمان مشابه حدود ۴۲ درصد رشد باسوادی داشتیم و به عبارتی از میانگین جهانی حدود ۲۴ درصد بالاتر هستیم.
وی تصریح کرد: و اما کلام آخرانتظار ما از شما مردم مسئولان خانوادههاو نمازگزاران چیست؟ انتظار این است که هر کس باید اطرافیان بیسواد و کم سوادو افرادودانش آموزان بازمانده ازتحصیل وتارکین میان پایه تحصیلی را شناسایی کند و برای شرکت در کلاس های سواد آموزی ودانش آموزی دعوت و تشویق کنند حتی اگر دانش آموزی که ترک تحصیل کرده است و اطرافمان هستندو میشناسیم و هنوز در مدرسه ثبت نام نکردهاند، آنان را نیز به حضور در مدرسه و کلاس و ثبت نام در مدرسه تشویق ودعوت کنیم تا ان شاالله اولین استانی باشیم در کشور که بگوییم حتی یک نفر بیسواد یا کم سواد یا دانش آموز بازمانده از تحصیل و یا تارک میان پایه تحصیلی نداریم.
قاسمی نیا ادامه داد: نکتهای هم که میخواهم عرض بکنم در قبل از انقلاب اسلامی شیوههای مختلفی برای سوادآموزی اجرا شده است اما تفاوت بسیار مهمی که در بعد از انقلاب اسلامی داشتیم سواد آموزی با علم سودمندونافع و جهت دار بوده است .
معاون سواد آموزی اذعان کرد: سوادآموزی همگام با مهارت آموزی ،و حرفه آموزی می باشد و تربیت فرزند، تحصیل فرزند ،تحکیم خانواده واشتغال خانواده ارتباط مستقیم و معناداری باسواددارد که درکلاس های سوادآموزی به تمام این موضوعات هم پرداختهایم چرا که محور همه این مباحث این هست که سواد جهتدار وهدفمند آموزش بدهیم با شناخت و رفع نیازهای مخاطبان داشته باشیم .
وی افزود: روخوانی و روانخوانی قرآن کریم و آشنایی با زندگانی چهارده معصوم معصوم علیهم السلام و ارزشهای اسلامی وانقلاب اسلامی از برنامههای ما در نهضت سوادآموزی است ./ روابط عمومی آموزش و پرورش استان قم