رسانه مسئولیت اجتماعی:اولین جلسه رسمی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فعالین اجتماعی و مدیران سازمانهای مردمنهاد بعدازظهر روز شنبه ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۳ درکانون اسلامی انصار برگزار شد.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی: نخستین نشست رسمی احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فعالین اجتماعی و مدیران سازمانهای مردمنهاد به همت «شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه» برگزار شد.
شبکه ملی موسسات نیکوکاری و خیریه که متولی برگزاری این نشست بود، با انتشار فراخوان، حضور بیش از ۱۶۰ نماینده از سازمانهای مردمنهاد را در این نشست به صورت حضوری و آنلاین فراهم ساخت.
در این جلسه تعامل مثبت و بسیار ارزشمندی بین نمایندگان دولت و سمن ها شکل گرفت که امیداست با تداوم این تعاملات منشاء خیری برای جامعه شود.
دکتر میدری شنونده تمام مطالبات و پیشنهادات مطرح شده بود و در پایان، مطالب قابل توجهی را درخصوص سازمانهای مردمنهاد و عرصه خیر بیان کرد که نشاندهنده تسلط کامل و سابقه فعالیتی وی در این زمینه است.
لازم به ذکر است طبق گفته وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی جلسه به اعضای شبکه ملی به عنوان نمایندگان جامعه مدنی ادامهدار خواهد بود.
در ادامه نشست سیدرضا جمشیدی مدیرعامل انجمن ملی مسئولیت اجتماعی دیدگاهها و نظرات و چالش های پیشرو در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی را در قالب برنامه مستندو بصورت مکتوب تقدیم وزیر تعاون کارو رفاه اجتماعی کرد.
وی چالش های موجود در حوزه عمل به مسئولیت های اجتماعی شرکتی را اینگونه بیان کرد:
یکی از چالشهای عدم اجرای مسئولیت اجتماعی شرکتی در بین بنگاه ها و سازمان ها به خصوص شرکتهای دولتی عدم درک صحیح این موضوع و نبود دانش و تجربه csr در شرکت هایی است که به نام مسئولیت اجتماعی اقداماتی انجام می دهند و اکثرا حوزه فعالیت های نیکوکاری و خیریه را با csr اشتباه گرفته و فعالیتهایی که برای حمایت مستقیم به نیازمندان انجام می دهند را ، مسئولیت اجتماعی شرکتی می نامند و در برنامه خود هیچ طرح مشخصی بر گرفته از اهداف استراتژیک شرکت مشخص نیست و به چالشهای مناطق پیرامونی ، محیط زیست ، آمایش سرزمین و توسعه پایدار توجه نمی شود .نبود سازماندهی و ساماندهی ، چالش بعدی این حوزه است و csr در کشور به رغم مدعیان زیاد از مجلس و وزارتخانه ها ، نهاد ریاست جمهوری، شورای اطلاع رسانی دولت ، اتاق بازرگانی ، استانداری ها و مراجع مذهبی و… گرفته تا تعاریف هر شرکتی برای خود ، شاهد این هستیم هر یک از نهاد ها وسازمانها ، برنامه ها و کارکرد خود را از مسئولیت اجتماعی شرکتی csr دارند که این تعاریف یا اشتباه است یا تکالیف و مسئولیت های ذاتی خود را به عنوان مسئولیت اجتماعی معرفی می نمایند .
بررسی و تحلیل گزارشات منتشر شده شرکت های دولتی ، خصوصی ، سازمان ها و نهاد ها که در رسانه مسئولیت اجتماعی csr و کدال سازمان بورس منتشر شده و مصاحبه عمیق با متولیان ، شاهد و گواه این موضوع است .
عدم توجه و سازماندهی و نهاد راهبر / آموزش / نبود نیروی متخصص /عدم نظام نامه یا سند اجرای csr / نبود توجه به اهداف استراتژی شرکتی / نبود راهبرد مشخص و قابل اندازه گیری / عدم توجه به استتقرار مسئولیت اجتماعی / عدم استقرار استاندارد مسئولیت اجتماعی و خیر همگانی( ایزو ۲۶۰۰۰ ) / اجرای پروژه های csr توسط کارکنان غیر متخصص داخلی شرکت / مطالبه غیر اصولی و دستوری نهاد های حاکمیتی از بودجه csr شرکت ها / عدم شناخت و مطالعه صحیح از نیازها و انتظارات ذینفعان واقعی / تضییع منابع مالی توسط افراد رابطه ای و غیر متخصص/ عدم برنامه مدون و استفاده از ظرفیتهای بین دستگاهی / عدم شفافیت و پاسخگویی / عدم تخصیص بودجه مشخص یا تحقق آن / نداشتن سند پیوست اجتماعی یا مطالعه ارزیابی تاثیرات اجتماعی/ عدم تنظیم و تولید گزارشات استاندارد به صورت کیفی ( الزام گزارش پایداری بورس فقط کمی و مالی است ) / عدم انتشار گزارش اقدامات csr یا گزارش پایداری/ نبود شاخصه های ارزیابی اثر بخشی پروژه ها / بی توجهی به ارتباط با ذینفعان / نبود برنامه ترویجی و فرهنگی و تولید محتوا و گزارشات تحلیلی و مستندسازی اقدامات و عدم حمایت توسط سازمان های متولی در حوزه فرهنگی و ترویجی و …
از جمله مواردی است که وضعیت مسئولیت اجتماعی شرکتی را بی سامان نموده و بودجه و هزینه هایی که صورت می گیرد را غیر قابل مشاهده و پذیرش و بی اثر نموده است .
این موارد و مواردی که در ۷ سال رصد ، ارزیابی ، پژوهش و مطالعه این حوزه صورت گرفته نشان میدهد که می بایست در اجرای این موضوع مهم برنامه ای مدون طراحی و اجرا نمود .
لذا پیشنهاد می گردد در آن وزارتخانه کمیته یا کارگروهی برای ساماندهی موضوع تشکیل شود و با دعوت از نمایندگان فکری و افراد با دانش و تجربه به خصوص تشکل های مرتبط ایجاد شود تا هسته اصلی این کارگروه و کمیته های مرتبط را تشکیل دهند .