رسانه مسئولیت اجتماعی-سیدرضاجمشیدی: اولین نشست مشاوران و دبیران مسئولیت اجتماعی صنعت نفت هم اکنون با حضور مشاورین ومتخصصین حوزه مسئولیت اجتماعی، در سالن اجتماعات شرکت ملی پالایش و پخش فراوردهای نفتی ایران در حال برگزاری است.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در این نشست با اشاره به اینکه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با همه مردم در ارتباط است، افزود: در همه زمینههای حملونقل و توزیع نوع کارکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران خدماترسانی است.
جلیل سالاری ادامه داد: اگر خوب عمل کنیم زمینه اجرای مسئولیتهای اجتماعی فراهم میشود و باید در اجرای پروژهها از ظرفیت نیروهای انسانی بومی استفاده کنیم.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ابتدا باید توانمندسازی انجام شود، گفت: با این اقدام به نیروهای بومی و شرکتهای دانشبنیان در مسیر اشتغال و خوداتکایی کمک میشود.
وی با بیان اینکه افراد در کارگاههای موجود باید آموزش ببینند و توانمند شوند تا در آینده به حوزه تعمیرات اساسی و ساخت پروژهها وارد شوند، افزود: در راستای مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت، امنیت شغلی و اشتغالآفرینی ایجاد کردهایم و توانمندسازی شکل گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در محیط زیست نیز باید با برنامه وارد شویم و زیرساختها را در نظر بگیریم.
سالاری با اشاره به اینکه فلرینگ در پالایشگاهها متوقف شده و مشعل پالایشگاههای کشور خاموش شده است، گفت: همچنین عوارض آلایندگی را در شرکتهای پالایشی کاهش دادهایم. از سوی دیگر کیفیسازی محصولات، بهینهسازی مصرف انرژی و توسعه زنجیره ارزش به نوعی حرکت در راستای مسئولیتهای اجتماعی در صنعت نفت است.
وی با تأکید بر اینکه افزون بر این اقدامها، در مناطق نفتی فعالیتهایی در جهت ایفای مسئولیتهای اجتماعی انجام شده است، افزود: با همکای شرکتهای دانشبنیان در حوزه بومیسازی و تولید دانشفنی، فرآیند اشتغال را در کشور توسعه دادیم و ظرفیتها را عملیاتی کردیم.
معاون وزیر نفت ادامه داد: در بودجه سنواتی و مجامع شرکتهای پالایشی مبالغی را برای انجام مسئولیتهای اجتماعی در نظر میگیریم که باید اولویتبندی شود.
سالاری با اشاره به اینکه باید مردم را وارد فعالیت مسئولیتهای اجتماعی کنیم، گفت: با این اقدامها مولدسازی در کشور اتفاق میافتد؛ در همین زمینه ۱.۶ میلیون قلم کالا از ایران به ونزوئلا برای نوسازی پالایشگاههای فراسرزمینی صادر شد که باعث تحرک میان سازندگان ایرانی، اعتمادسازی و استانداردسازی محصولات ایرانی است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، باشاره به اینکه ۲۰ میلیارد تومان هزینه شد تا ۲ میلیون تن قیر را به مناطق روستایی بدهیم، ادامه داد: این اقدامها نیز ایفای مسئولیتهای اجتماعی پنهان بهشمار میرود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: مسئولیتهای اجتماعی را باید فراگیر تعریف کنیم، زیرا صنعت نفت گسترده است.
سالاری به موضوع امنیت انرژی و اهمیت آن در کشور اشاره کرد و افزود: این در حالی است که با توجه به سیاستهای اصل ۴۴ اغلب شرکتهای پالایشی در کشور خصوصی و مردمیسازی شدهاند.
وی با تأکید بر اینکه در مسئولیت اجتماعی تنها سود اهمیت ندارد و وظایف اجتماعی مورد توجه است، ادامه داد: کمبود آب یکی از چالشها در کشور است و از همین رو با توجه به مسئولیت اجتماعی شرکتها، حدود ۷۰ درصد شرکتهای پالایشی به سمت استفاده از آبهای خاکستری رفتهاند.
معاون وزیر نفت تأکید کرد: در گذشته همه شرکتهای پالایشی آلاینده بودند، اما امروز اغلب این شرکتها، شرکتهای سبز هستند که در قالب مسئولیتهای اجتماعی انجام شده است.
سالاری با اشاره به اینکه کیفیسازی فرآوردههای نفتی نیز بهنوعی ایفای نقش مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت است، گفت: با این اقدام شاخصهای زیست محیطی در صنعت پالایش رعایت میشود.
وی با بیان اینکه حوزه مسئولیت اجتماعی به موازات بودجههای سنواتی باید اولویتبندی شود، افزود: پروژهها باید پیوست محیط زیستی، مسئولیت اجتماعی و اچاسئی داشته باشند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اظهار کرد: وزارت نفت در حفظ محیط زیست و ساخت بار اول رتبه نخست را داشته است.
سید احمد عبودتیان، دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت، با اشاره به اینکه موضوع مردمیسازی در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته است، گفت: اگر ضرورت این اقدام درک نشود نمیتوان تصمیمهای مناسبی اتخاذ کرد.
عبودتیان ادامه داد: مسئولیت اجتماعی باید هدفمند باشد تا ظرفیتهای مردمی را توسعه دهد و شکوفا کند.
دستیار رئیسجمهوری در امر مردمیسازی دولت تأکید کرد: انسان در اولویت است تا ابعاد خداگونه انسان را نمایان کند. در این زمینه هرکدام از افراد مسئولیت دارند.
عبودتیان تأکید کرد: جمهوری اسلامی ادعا کرد من بهدنبال امامت امت هستم و با تکیه بر اراده مردم انقلاب شد، جنگ پیش رفت و کشور پیشرفت کرد.
وی با بیان اینکه آیا بر اساس ابعاد جمهوری اسلامی، الگوی رفتاری و سازوکار مسئولیتهای اجتماعی صنعت نفت بر اساس تجلی ابعاد خداگونه مردم است، گفت: خواست و نیاز مردم باید در اولویت مسئولیتهای اجتماعی باشد.
دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت با تأکید بر اینکه شما امانتدار ذخیره ملی هستید که مال مردم است، افزود: هزینههایی که در مسئولیت اجتماعی مصرف میشود باید شکوفایی اقتصادی را بهدنبال داشته باشد، نه اینکه جوامع حاشیه مناطق نفتخیز را دچار رکود کند.
عبودتیان با اشاره به اینکه بودجه مسئولیت اجتماعی برای توانمندسازی جوامع مردمی مناطق نفتخیز استفاده شود، گفت: بودجه مسئولیت اجتماعی نباید از مردم سلب مسئولیت کند.
دستیار رئیسجمهوری در امر مردمیسازی دولت افزود: بسیاری حاضرند حدود ۵ ساعت کار داوطلبانه انجام دهند، اما ۸۰ درصد از این جمع بهدلیل نبود سازوکار مشخص وارد فعالیتهای داوطلبانه نمیشوند.
عبودتیان با بیان اینکه توسعه سختافزارها باید بر محور انسان باشد، ادامه داد: باید در مناطق نفتخیز تلاش شود افزون بر رفع محدودیتهای اقتصادی، توانمندسازی انسانی را نیز در دستور کار قرار دهیم.
وی تصریح کرد: باید در ملی شدن صنعت نفت در برخی موارد بازنگری شود.
دستیار رئیسجمهوری در امر مردمیسازی دولت گفت: باید سازوکاری تعریف شود تا مردم فعالیتهای مسئولیت اجتماعی را خودشان انتخاب کنند، در ساخت آن مشارکت کنند و در بهرهبرداری از آن نیز وارد عمل شوند.
مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه در امور زنان و خانواده وزارت نفت کارگروهی با محور مسئولیت اجتماعی ایجاد شده است، گفت: چهار شرکت اصلی نمایندگان خود را برای حضور در این کارگروه معرفی خواهند کرد تا گامهایی مؤثر برای حضور زنان برداریم.
مریم مقدسی با اشاره به اینکه صنعت نفت بهعنوان صنعت پیشرو در مسئولیتهای اجتماعی گامهای مؤثری برداشته است، افزود: خانواده بهعنوان اصلیترین نهاد و زنان بهعنوان تأثیرگذارترین افراد اهمیت ویژهای دارند.
وی ادامه داد: حوزه مسئولیت اجتماعی باید توجه ویژهای به نهاد خانواده و زنان داشته باشد.
مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده تأکید کرد: در امور زنان و خانواده وزارت نفت کارگروهی با محوریت مسئولیت اجتماعی ایجاد شده است و چهار شرکت اصلی نمایندگان خود را برای حضور در این کارگروه معرفی خواهند کرد تا گامهای مؤثری برای حضور زنان برداریم.
مقدسی با بیان اینکه پیشنهادهایی نیز در این زمینه داریم، گفت: یکی از این موارد مطالعه تأثیر طرحهای توسعهای بر خانوادهها و زنان جوامع نفتی و گازی است.
وی افزود: اقدامهای پیشگیرانه درباره طرحها یکی دیگر از اقدامهایی است که باید در قالب مسئولیت اجتماعی مورد توجه باشد.
مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده تأکید کرد: توانمندیسازی دختران و آشنایی با فعالیتها و اقدامهای نو و روزآم جهان و حمایت از اشتغالزایی برای کارآفرینی در جوامع محلی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
مقدسی اظهار کرد: مشارکت زنان کارکنان صنعت نفت در جوامع محلی برای توانمندسازی زنان و دختران آن جوامع نقشی مهم در ایفای مسئولیت اجتماعی بهعهده دارد.
در ادامه نشست؛ مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز گفت: استفاده از ظرفیتهای مردمی و ذینفع کردن آنها باید در اجرای طرحهای مسئولیت اجتماعی صنعت نفت مورد توجه قرار گیرد.
بابک دارابی با اشاره به اینکه استفاده از حلقههای میانی مردمی در مسئولیت اجتماعی باید محور توجه باشد، افزود: استفاده از ظرفیتهای مردمی و ذینفع کردن آنها باید در اجرای طرحها مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: سعی کردیم در این زمینه نظاممند و هدفمند عمل کنیم و از تشکلهای مردمی در اطراف مناطق نفتخیز بهره ببریم.
مشاور اجتماعی وزیر نفت تأکید کرد: افزون بر حکمرانی حکومتی باید تشکلهای مردمی را ایجاد کنیم و در عرصههای بینالمللی وارد شویم.
دارابی تصریح کرد: امیدواریم این نشستها در عملکرد بهتر و مشارکتهای مردمی در مسئولیت اجتماعی اثرگذار باشد.
در این نشست، محسن عوضدخت، مشاور اجتماعی شرکت ملی پتروشیمی، شکوهی مشاور ملی شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی، موسوی مشاور اجتماعی شرکت ملی نفت و عزیزنژاد به نمایندگی از عباسی، مشاور اجتماعی شرکت ملی گاز حضور داشتند.
محمودی، استاد دانشگاه شهید بهشتی، انصاری و فضلی، کارشناسان مسئولیت اجتماعی حوزه مشاوره اجتماعی وزیر نیز در این نشست به ارائه گزارش پرداختند؛ همچنین احمد ملاکی نیز جمعبندی کاملی از جلسه ارائه داد.
گزارش نامبردگان در حال تنظیم است و بعداز تکمیل شدن به این خبر اضافه میشود.