رسانه مسئولیت اجتماعی: قبل از قانون شرکتها در سال ۲۰۱۳، CSR در هند به طور سنتی به عنوان یک فعالیت بشردوستانه دیده می شد. و مطابق با سنت هندی، اعتقاد بر این بود که هر شرکتی مسئولیت اخلاقی دارد تا در انجام تعهدات اجتماعی، مشروط به سلامت مالی شرکت، نقش فعال داشته باشد. در اوایل دهه ۹۰ مهاتما گاندی مفهوم امانتداری را معرفی کرد که به رشد اقتصادی-اجتماعی کمک می کند. مسئولیت اجتماعی متأثر از ارزش های خانوادگی، سنت ها، فرهنگ و مذهب بود.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ در ۲۹ آگوست ۲۰۱۳، قانون شرکتها،جایگزین قانون شرکتها در سال ۱۹۵۶ شد. قانون جدید تغییرات گستردهای را ارائه کرده است که بر تشکیل و اداره شرکت تأثیر میگذارد.
هند اولین کشوری است که نیاز به انجام فعالیتهای CSR و گزارش اجباری ابتکارات CSR را بر اساس قانون جدید شرکتها در سال ۲۰۱۳ قانونی کرد. این آغاز دوره جدیدی برای CSR در هندبود.
نقش کمیته مسئولیت اجتماعی شرکت چیست؟
(الف) خط مشی مسئولیت اجتماعی شرکت را تدوین و به هیئت مدیره ارائه می کند
(ب) مقدار هزینه ای که باید برای فعالیت ها انجام شود را برآورد میکند
(ج) بر سیاست مسئولیت اجتماعی شرکت نظارت میکند.
زمینههای فعالیت پیشنهادی برای شرکتها برای اجرای CSR عبارتند از:
فعالیتهایی که ممکن است توسط شرکتها در خطمشیهای مسئولیت اجتماعی شرکتی گنجانده شود عبارتند از:
۱٫ ریشه کن کردن گرسنگی، فقر و سوء تغذیه، “ترویج مراقبت های بهداشتی برای ارتقای بهداشت و در دسترس قرار دادن آب آشامیدنی سالم”.
۲٫ ترویج آموزش، از جمله آموزش های ویژه و مهارت های شغلی افزایش دهنده شغل به ویژه در میان کودکان، زنان، سالمندان و افراد دارای توانایی های متفاوت و پروژه های افزایش معیشت.
۳٫ ترویج برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان، ایجاد خانهها و خوابگاهها برای زنان و کودکان بیسرپرست. مهدکودکها، ایجاد خانههای سالمندان، و سایر تسهیلات برای سالمندان و اقداماتی برای کاهش نابرابری گروههای کمتوان اجتماعی و اقتصادی.
۴٫ تضمین پایداری زیستمحیطی، تعادل اکولوژیکی، حفاظت از گیاهان و جانوران، رفاه حیوانات، زراعت جنگلداری، حفاظت از منابع طبیعی و حفظ کیفیت خاک، هوا و آب از جمله کمک به صندوق پاک Ganga که توسط دولت مرکزی برای جوانسازی راهاندازی شده است.
۷٫ حفاظت از میراث ملی، هنر و فرهنگ از جمله مرمت بناها و مکانهای با اهمیت تاریخی و آثار هنری. راه اندازی کتابخانه های عمومی؛ ترویج و توسعه هنر سنتی و صنایع دستی؛
۸٫ اقدامات به نفع جانبازان نیروهای مسلح، زنانی که همسران خود را در جنگ از دست دادهاند و خانواده آنها
۹٫ آموزش برای ترویج ورزش روستایی، ورزش های شناخته شده ملی، ورزش های پارالمپیک و ورزش های المپیک
۱۰٫ کمک به صندوق امداد ملی نخست وزیر یا هر صندوق دیگری که توسط دولت مرکزی ایجاد شده است. برای توسعه اقتصادی اجتماعی و تسکین و رفاه طبقه، قبایل، دیگر طبقات محروم جامعه، اقلیت ها و زنان؛
۱۱٫ کمک به انکوباتورهایی که توسط دولت مرکزی یا دولت ایالتی یا هر آژانس یا شرکت بخش عمومی دولت مرکزی یا دولت ایالتی تأمین مالی می شوند و کمک به دانشگاه های دارای بودجه عمومی، مؤسسه فناوری هند (IITs)، آزمایشگاه های ملی و نهادهای خودمختار (تاسیس شده در زیر زیر نظر شورای تحقیقات کشاورزی هند (ICAR)، شورای تحقیقات پزشکی هند (ICMR)، شورای تحقیقات علمی و صنعتی (CSIR)، وزارت انرژی اتمی (DAE)، سازمان تحقیق و توسعه دفاعی (DRDO)، وزارت بیوتکنولوژی (DBT)، وزارت علوم و فناوری (DST)، وزارت الکترونیک و فناوری اطلاعات) درگیر انجام تحقیقات در زمینه علم، فناوری، مهندسی و پزشکی با هدف ارتقای اهداف توسعه پایدار (SDGs) هستند.
۱۲٫ پروژه های توسعه روستایی
۱۳٫ توسعه مناطق فقیر نشین.
۱۴٫ مدیریت بلایا، از جمله فعالیت های امداد، توانبخشی و بازسازی