رسانه مسئولیت اجتماعی:میوهها سرشار از مواد مغذیاند و برای سلامتی و زیبایی فواید شگفتانگیزی دارند. اما پوست میوه نیز مانند خود میوه خواصی دارد.
پوست پرتقال
پوست پرتقال برای کاهش وزن بسیار مفید است و به عنوان لایهبرداری طبیعی و موثر برای سفید کردن پوست عمل میکند. پوست پرتقال، به سلامت دهان، تسکین مشکلات تنفسی، پیشگیری از یبوست و برطرف کردن سوزش معده کمک میکند. پوست پرتقال از سرطان پیشگیری میکند و ریسک بیماری قلبی را پایین میآورد.
پوست موز
آیا میدانستید که ساییدن قسمت داخلی پوست موز روی دندانها میتواند آنها را سفید کند؟ ضمنا قرار دادن پوست موز روی پوست سوخته، درد و سوزش را تسکین میدهد. مالیدن پوست موز روی ترکهای پاشنه پا در عرض یک هفته نتایج خوبی خواهد داشت.
پوست انار
پوست سفت و قرمز انار مانند دانههای ریز و خوشمزه آن سرشار از فواید زیادی برای سلامتی است. پوست انار میتواند به طور موثر با آکنه و جوش و کهیر مبارزه کند، ریزش مو را متوقف کند و از شوره سر جلوگیری کند. سایر خواص پوست انار شامل پیشگیری از بیماری قلبی، تسکین گلو درد، تقویت سلامت استخوانها، کمک به بهداشت دهان و سلامت رودهها میشود.
پوست هندوانه
قسمت سفید رنگ پوست هندوانه، مواد مغذی فراوانی دارد که برای سلامتی مفیدند. پوست هندوانه که معمولا آن را دور میریزید میتواند به کاهش وزن کمک کند. ضمنا وقتی پوست این میوه را به پوستتان میمالید با زدودن ذرات آلوده آن را تمیز میکنید. فایده دیگر پوست هندوانه این است که رادیکالهای آزاد روی پوست را خنثی میکند، بنابراین از آسیب پوست جلوگیری میکند.
پوست خیار
در بیشتر موارد، پوست خیار را مصرف نمیکنیم و تصور میکنیم فقط خود میوهی خیار دارای آنتی اکسیدان و مواد مغذی است. اما پوست خیار، فیبر زیادی دارد و کم کالری است که برای کاهش وزن و پیشگیری از یبوست سودمند است. پوست این میوه خوشمزه سرشار از بتا کاروتن، نوعی ویتامین A و ویتامین K است که سلامت استخوان را تقویت کرده، از لخته شدن خون جلوگیری کرده و بینایی را بهبود میدهد.
پوست سیب
خوردن سیب از شما در برابر طیف وسیعی از بیماریها مانند عفونتها محافظت میکند، اما پوست این میوه هم خالی از فایده نیست. پوست سیب حاوی فلاوونیدهاست که مادهای شیمیایی موجود در سیب است که سلولهای سرطانی را نابود کرده و عملکرد ایمنی بدن را تقویت میکند. یکی از حقایق جالب در مورد پوست سیب این است که حاوی اسید اورسولیک است که به دلیل خواص کالری سوزیاش، وزن اضافی را کاهش میدهد.
پوست لیموترش
پوست لیموترش خواص زیادی برای زیبایی دارد و به عنوان مرطوبکنندهای طبیعی و پاککننده برای پوست است. پوست لیموترش به کاهش وزن کمک میکند، از مشکلات دهان و دندان پیشگیری میکند (مانند اسکوربوت و تورم لثه) و سلامت استخوانها را تقویت میکند. ضمنا پوست لیموترش حاوی سالوسترول Q۴۰ و لیمونن است و ترکیبات ضد سرطانی و آنتی اکسیدانهایی دارد که سموم را دفع کرده و استرس را کاهش میدهند.
از پوست کندن گلابی، هلو، و آلو اجتناب کنید:
پوست هلو، گلابی، و آلو هر کدام مقدار زیادی فیبر، مواد مغذی و آنتی اکسیدان دارد. یک مطالعه حتی نشان داد که کندن پوست هلو موجب کاهش ۱۳ تا ۴۸ درصد از دریافت آنتی اکسیدان ها می شود. برای میوه ها و سبزیجاتی ک پوست نمی کنید، و آن هایی که این کار را می کنید، همیشه قبل از خوردن به طور کامل آن ها را تمیز نمایید.
از پوست کندن سیب و زردآلو پرهیز کنید:
سیب یکی از میوه هایی است که توصیه می شود، پوست کنده نشوند. پوست سیب دارای فیبر محلول، ویتامین C، ویتامین A و فلاونوئید کورستین است. اگرچه پوست سیب شامل بسیاری از مواد غذایی و فیبر است، اما آن ها آفت کش زیادی می گیرند. بنابراین مطمئن شوید که آن ها را به خوبی می شورید و یا خرید سیب های ارگانیک را در نظر بگیرید.
سیب و زردآلو برخی از خوراکی های سالمی هستند که بسیار مغذی تر از آنچه که شما درک کرده اید و در باره شان می دانید، هستند.
از پوست کندن گوجه پرهیز کنید:
پوست گوجه فرنگی غلظت بالایی از فلانویید نارینگنین دارد، که می تواند التهاب را کاهش و حفاظت در برابر برخی بیماری ها را افزایش دهد، اگرچه تحقیقات همچنان در این باره تحقیقات بیشتری لازم است. تحقیقات دیگر نیز نشان می دهد که گوجه فرنگی با پوست، دسترسی به برخی از مواد مغذی را افزایش می دهد.
از پوست کندن خیار و کیوی پرهیز کنید:
پوست کیوی به طرز شگفت آوری، قابل خوردن هستند. پوست کیوی مقدار زیادی ویتامین C دارد و خوردن آن مقدار فیبر را سه برابر می کند. سعی کنید آن را بسیار نازک ببرید. برای خیار، شما می توانید پوستش را نگه دارید و ویتامین K، فیبر، و پتاسیم را بگیرید .
از پوست کندن بادمجان و کدو پرهیز کنید:
اگر می خواهید فیبر، فلانوئید و منیزیم بیشتری دریافت کنید، پوست بادمجان را نگه دارید. پیش از این هم در بخش سلامت گفتیم که دلیل دیگر حفظ پوست بادمجان و پوست کدو نیز به خاطر آب است. کدو و بادمجان دارای غلظت زیاد آب هستند؛ کدو ۹۵ درصد آب دارد و بادمجان ۹۲ درصد. پوست این سبزیجات نیز مواد مغذی بیشتری دارند.
از پوست کندن سیب زمینی پرهیز کنید:
پوست سیب زمینی حاوی فیبر، آهن، ویتامین C، پتاسیم و اسید فولیک است. به جای دور ریختن این مواد مغذی، از یک برس گیاهی استفاده کنید، تا قبل از پخت به آرامی سیب زمینی را تمیز کنید.
پوست کدو تنبل و کدو حلوایی را نگه دارید:
کدو تنبل از نظر بسیاری افراد میوه است، و آنها پوستی دارند که شما می توانید با پختن ، بخورید.
پوست میوه های مرکبات را نگه دارید:
پوست مرکبات مثل لیمو و پرتقال در صورتی خوردنی هستن،د که رنده شده شان را بپزید. پرتقال و دیگر مرکبات تنها برخی از بهترین غذاهای آنتی اکسیدان ها را دارند که می توانید بخورید، اما پوست آن ها نیز یکی از تکه های غذایی است که نمی دانید چطور می توانید بخورید. حتی می توانید آنها را روی بسیاری از غذاها استفاده کنید.
همیشه پوست میوه های گرمسیری را بکنید:
آناناس، پاپایا، انبه، موز، ملون و لیش میوه های گرمسیری هستند، که برای برخی افراد به خصوص افراد دچار مشکلات گوارشی همیشه باید پوست کنده شوند چراکه این میوه ها دارای پوستی هستند که برای جویدن و هضم دشوار می باشند.
همیشه آووکادو، سیر و پیاز را پوست بکنید:
مانند میوه های گرمسیری، پوست آووکادو به سختی هضم می شود و چیزی نیست که شما بخورید. آووکادو منبع خوبی از فیبر، پتاسیم، اسید فولیک و چربی های تک اشباعی است. در مورد سیر و پیاز، پوستشان خیلی مفید و یا خوش مزه نیست – بنابراین ارزش پوست کندن را دارد.
باجمع آوری پوست میوه ها میتوانیم یک حرکت بزرگ زیست محیطی را رقم بزنیم:
ایده پرداز: کسری جمشیدی