رسانه مسئولیت اجتماعی: مشاور اجتماعی وزیر نفت، در حاشیه اولین نشست مشاوران و دبیران مسئولیت اجتماعی صنعت نفت گفت: ششمین همایش مسئولیت اجتماعی صنعت نفت، در ادامه پنج همایش برگزار شده پیشین در اوایل سال آینده برگزار میشود.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ بابک دارابی افزود: این همایش به منظور تبیین جایگاه مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت، تنویر افکار عمومی و ایجاد محلی برای تبادل دانش و تجربیات شرکتها برگزار خواهد شد.
با توجه به اهداف و برنامههای دولت، شعار همایش ششم، مسئولیت اجتماعی و مشارکت جویی است.
همایش ششم دارای اهدافی به شرح زیر میباشد:
- برقراری امکان تبادل تجربیات مسئولیت اجتماعی شرکتی صنعت نفت و سایر نهادها و سازمانها
- زمینه سازی جهت شکلگیری و تقویت شبکههای مشارکتی میان شرکتهای فعال در صنعت نفت و سایر نهادها و سازمانها
- بسترسازی برای قانونمند شدن مسئولیت اجتماعی شرکتی در سطح صنعت نفت با محوریت نظامنامه
- کمک و همسویی میان اهداف، انتظارات و فعالیتهای شرکتهای فعال در صنعت نفت و ذینفعان
- ترغیب سازمانها و شرکتها برای بهکارگیری استاندارد مسئولیت اجتماعی و چهارچوب گزارشدهی پایداری
- ایجاد انگیزه در نزد سازمانها و شرکتهای فعال در صنعت نفت برای عمل به موضوع مسئولیت اجتماعی شرکتی در راستای تحقق توسعه پایدار در مناطق عملیاتی
ارائه گزارشهای پایداری: شرکتها میتوانند با ارائه گزارشات پایداری خود، در بخش جوایز همایش شرکت کنند.
ارائه فعالیتهای شاخص شرکتها در حیطه مسئولیت اجتماعی: از فرصتهای دیگر همایش ارائه فعالیتهای شاخص شرکتها در حیطه مسئولیت اجتماعی است که این امکان را فراهم میکند شرکتها بتواند اقدامات شاخصی را که توانایی الگو شدن در سطح صنعت نفت و سطح ملی را دارند بیان کنند.
بهرهگیری از تجارب گزارشهای پایداری: این همایش محلی است برای تبادل تجارب و دانش شرکتکنندگان
این همایش دارای دو رکن اصلی است:
دبیرخانه همایش: شامل کمیته اجرایی و کمیته علمی
شورای سیاستگذاری همایش: متشکل از مدیران ارشد صنعت نفت، نخبگان و اساتید دانشگاهی
وی بیان کرد: در همایش ۵ بخش اصلی طراحی شدهاست که شامل:
بخش سخنرانی: شامل سخنرانی اعضای کلیدی که نظرات و دیدگاههای صاحبنظران و مدیران ارشد صنعت نفت و همچنین مقامات کشوری در این بخش بیان میشود.
بخش پنلهای موضوعی: که شامل پنل های با موضوعات مختلف از جمله پنل گزارشهای پایداری است که در این پنل گزارشهای پایداری شرکتهای منتخب به بحث و بررسی گذاشته میشوند.
بخش جوایز همایش: شرکتهایی که گزارشات پایداری خود را ارائه کرده و یا اقدامات برجستهای در حوزههای محیط زیست،کارکنان و جوامعه محلی انجام داده اند میتوانند در بخش جوایز شرکت کنند و گزارشات آنها مورد داوری قرار گیرد .
کارگاه آموزشی: پیشبینی شده است تعدادی کارگاه قبل از همایش و یا در هنگام برگزاری همایش، با موضوعات مرتبط با مسئولیت اجتماعی و دغدغه شرکتهای فعال در حوزه صنعت نفت برگزار شود.
بخش نمایشگاه جانبی: شرکتها میتوانند با شرکت در نمایشگاه جانبی همایش، فعالیتها و اقدامات خود را به معرض دید عموم بگذارند.
دارابی ادامه داد: طبق طراحی و برنامهریزی انجام شده، امیدواریم بتوانیم همایش را در نیمه اول سال جاری و در فصل بهار برگزار کنیم؛ همچنین فراخوانی طی چند روز آینده برای تمامی شرکتها ارسال میشود که در آن ذکر شده است که شرکتها تا اول اسفند ماه سال جاری، گزارشات پایداری و یا اقدامات شاخص را به دبیرخانه همایش ارسال کنند تا در فرایند دقیق با حضور نخبگان دانشگاهی و فعالین حوزه مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت مورد ارزیابی و داوری قرار گیرند و نتایج در همایش بیان شود.
وی در ادامه گفت: استفاده از ظرفیتهای مردمی و ذینفع کردن آنها باید در اجرای طرحهای مسئولیت اجتماعی صنعت نفت مورد توجه قرار گیرد.
دارابی با اشاره به اینکه استفاده از حلقههای میانی مردمی در مسئولیت اجتماعی باید محور توجه باشد، افزود: استفاده از ظرفیتهای مردمی و ذینفع کردن آنها باید در اجرای طرحها مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: سعی کردیم در این زمینه نظاممند و هدفمند عمل کنیم و از تشکلهای مردمی در اطراف مناطق نفتخیز بهره ببریم.
مشاور اجتماعی وزیر نفت تأکید کرد: افزون بر حکمرانی حکومتی باید تشکلهای مردمی را ایجاد کنیم و در عرصههای بینالمللی وارد شویم.
دارابی تصریح کرد: امیدواریم این نشستها در عملکرد بهتر و مشارکتهای مردمی در مسئولیت اجتماعی اثرگذار باشد.