رسانه مسئولیت اجتماعی: رئیس ستاد سمنهای شهر تهران گفت: تسهیلگری و حمایت از توان افزایی تشکلها، نقش واقعی سمنهاست.
به گزارش رسانه مسئولیت اجتماعی؛ سید احمد علوی بیان کرد: نقش ستاد توان افزایی سمنهای شهر تهران در دوران مختلف متفاوت است، گاهی حمایتگر مالی بوده و در زمانهایی سمت و سوی سیاسی پیدا کرده است اما اصلی ترین نقش ستاد، تسهیلگری و حمایت از توان افزایی تشکلهاست.
وی ادامه داد: در دوران کرونا با توجه به اینکه اجتماعات تشکیل نمیشد بین تشکلها فاصله به وجود آمد و تشکلها کمتر از تجارب همدیگر در جهت دست یافتن به تجربه موفق استفاده میکردند؛ با توجه به اینکه بیشتر تشکلهای موفق کشور، زیر نظر ستاد تشکلهای شهر تهران هستند، وظیفه این ستاد بود که چنین اجتماعاتی را به وجود آورد. باتوجه به همین مسئله بهترین زمان برای برگزاری چنین رویدادهای در هفته تشکلهاست.
علوی بیان کرد: در طول سال مسائل و مشکلات زیادی برای سمنها به وجود میآید و درگیریهای با مدیریت شهری وجود دارد، بسیاری از این موارد در عصرانهای با تشکلها حل و فصل میشود و انتقاداتی نیز به برنامه ریزی و بودجه مصوب در شورای شهر وجود دارد که ما در جلساتی که با شورای شهر داریم انتقادات و دیدگاههای خود را منتقل میکنیم.
وی گفت: یکی از مدلهای موفق تسهیلگری در زمینه محیط زیست است که تشکلهای شهر تهران با همکاری سازمان پسماند تهران و اداره محیط زیست برگزار کردهاست.
رئیس ستاد سمنهای شهر تهران ادامه داد: مدیرانی که روش و گفتمان واحدی در برخورد با سمنها و گروههای جهادی ندارند، امکان استفاده از فضا را به ما نمیدهند و علاوه بر بودجه که از مشکلات اساسی ماست، عدم همکاری مدیران با این سمنها نیز از دیگر مسائل جدی است که سمنها و تشکلها با آن درگیر هستند؛ بسیاری از مدیران با نحوه فعالیت سمنها آشنا نیستند و با این سازمانها مانند شرکتهای پیمانکاری رفتار میکنند.
وی گفت: سمنها برای تسهیلگری توان افزایی باید با ایجاد هوشمند سازی ، شبکه سازی، گفتمان سازی و توان افزایی بهره وری خود را افزایش دهند، برای اینکار نیاز بود سمنها ارتباط بیشتری باهم داشته باشند و از نظرات و تجارب موفق همدیگر استفاده کنند.
علوی ادامه داد: بعداز تجربه موفق همایش ۳۰۰ سمن، که با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، این رویداد تجربه دوم ستاد توان افزایی سمنهای شهر تهران است و امیداریم این همایشها به صورت فصلی ادامه پیدا کند.
پس از سخنرانی افتتاحیه پنل انتقال تجارب سازمانهای مردم نهاد با شرکت سه سازمان و با مدیریت شادی عظیمی آغاز شد.
در ابتدا کریمی، مدیر گروه کارآفرینی موسسه نیکوکاری رعدالغدیر،تجربیات خود را در حوزه کارآفرینی اجتماعی معلولین برای حاضران بیان کرد.
وی گفت: با توجه به اینکه جامعه پذیرای معلولینی که در این مرکز آموزش میدیدند نبود، ما با انگیزه ایجاد اشتغال برای این افراد وارد اقتصادی و کارآفرینی شدیم و از سال ۱۳۸۳ با تولید صنایع دستی کار خود را آغاز کردیم.
کریمی ادامه داد: این بنیاد، بالهام از اپراتور مرکز تماس برای معلولین جسمی، حرکتی کشور فرانسه ، با تشکیل کارگروههایی با حضور تعدادی از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف، زیرساختهای اولیه برای ساخت نخستین اپراتور مرکز تماس برای معلولین جسمی و حرکتی را آغاز کرد که در حالحاضر ۱۲۰نفر از معلولین در آن مشغول فعالیت هستند.
وی گفت: مهمترین مسئله در ایجاد اشتغال، استفاده از مشاورین کسب و کار است که میتواند دستیابی به اشتغال پایدار را سرعت بخشد.
کریمی ضمن اشاره به روشهای مختلف برای ایجاد اشتغال در این موسسه، از معرفی افراد آموزش دیده به مراکز مختلف خبرداد.
در ادامه، نماینده بنیاد آلا به معرفی برنامه های این بنیاد پرداخت و عنوان کرد: بنیاد آلا در حال حاضر تبدیل به یک هلدینگ کار خیر شده است و در حوزههای مختلف فعال است؛ یکی از این حوزهها، مرکز کنترل سرطان ایران(مکسا) است که با ساخت بخش مراقبتهای ویژه در منزل بیماران سرطانی و آموزش اعضای خانواده به صورت کاملا رایگان، بیمار را به منزل منتقل میکند و مانع از افزایش هزینه برای خانوادههای این بیماران میشود.
وی گفت: همچنین مرکز زینبیه، در جهت توسعه زینبیه در اصفهان تلاش میکند و مجموعه کوثر نیز که هردو از زیرمجموعههای بنیاد آلا هستند، تامین مایحتاج و غذای گرم نیازمندان را برعهده دارد.
شرافت، نماینده بنیاد دانش نیز به معرفی این موسسه پرداخت و گفت: این بنیاد در سال ۹۰ تشکیل شده است و هدف آن ، آموزش و تحصیل برای رسیدن به اشتغال پایدار ، در میان کودکانی است که از داشتن پدر محروم و یا دارای آسیبهای اجتماعی هستند.
وی ادامه داد؛ بنیاد دانش ۱۰ نمایندگی در شهرهای مختلف دارد و تا کنون هزار و صد نفر را در مقاطع مختلف بورسه کردهاست.
شرافت افزود: خدمات این بنیاد به دو صورت ارائه میشود که شامل خدمات آموزشی است که هدف اصلی بنیاده در ابتدای تاسیس تا کنون بوده و همچنین آموزش مهارتهای زندگی دیگر خدمت این بنیاد است؛ در بنیاد هر دانشآموز یک همیار دارد که هزینههای وی را به عهده میگیرد و برای تامین هزینههای مرکزی نیز بنیاد از اسپانسرها کمک میگیرد.
سوگل ثابتفرد ، مدیر وبسایت مومنت نیز گفت: این وبسایت برای کمک به موسسات و خیریههای مردمنهاد به وجود آمد و هدف ما هوشمندسازی و جذب کمکهای مردمی برای این موسسات است.
وی بیان کرد: ما سه نوع خدمت ارائه میدهیم که شامل جنگسپاری مردمی، تامین مالی و صدقه آنلاین و همچنین فروشگاه لحظهها است.
در ادامه رویداد، قنبری مدیر تشکل مردمانیم گفت: این تشکل با شعار همدلی تا ابد حاصل است تشکیل شد.
وی مهمترین مسئله را در بحث گفتمان سازی، ایجاد انگیزه برای نیکوکاری دانست و بیان کرد : این ایجاد انگیزه باید به صورت دائمی باشد و به دیگران نیز سرایت پیدا کند.
قنبری هوشمند سازی و ایجاد پویشهای هدفمند را باعث همافزایی تشکلها میداند.
در ادامه، نماینده موسسه خیریه فتاحیان بیان کرد: ما در خیریه خود پروژه شبکه سازی را آغاز کردهایم که با همکاری خیریههای تخصصی نیازهای متفاوت مردم را برآورده میکند.
فاطمه بهرام آبادیان، مدیر عامل موسسه چترا گفت: این موسسه کار خود را بیش از ۱۸سال پیش در زمینه اعتیاد آغاز کرد؛ شناسایی و ردیابی گروههای پر خطر مصرف مواد مخدر یکی از برنامههای این موسسه در آغاز راه تاکنون بودهاست.
وی ادامه داد: چترا، از مجموعه تجربیاتش در طول سالها کمک گرفت که بتواند سامانه اطلس را طراحی کند تا بتواند نیاز جامعه را پاسخگو باشد.
در ادامه رضا درمان مدیرعامل موسسه نوید اظهار کرد: سرعت رشد نیازها و آسیبهای که ما به فضای پیرامون خود میرسانیم بیشتر از رشد خدماتی است که ما به محیط و انسان ارائه میکنیم.
وی گفت: خلق ارزش اشتراکی موضوعی است که باید به آن توجه کرد و خیریهها باید به نحوی فعالیت کنند که کسب و کارها آسیبهای را که خود باعث آن بودهاند را حل کنند؛ همچنین بحث نیکوکاری جسورانه یا سرمایهگذاری جسورانه است که موسسه نوید با سرمایهگذاری در پروژههای نیکوکاری در جهت رفع آسیبها و یا پیشگیری از آنها فعالیت میکند.
مدیرعامل سازمان رفاه ، خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران گفت: امروزه برای رفع مشکلات جامعه نیاز به همکاری و همراهی همه مردم است.
احمد احمدی صدر بیان کرد: عدم وجود شبکه ارتباطی مناسب در بین سازمانهای مردم نهاد سبب شدهاست کارایی این سازمانها بسیار کمتر از حد توان باشد و در جهت کاهش آسیبهای اجتماعی و ارائه خدمات به نیازمندان عملکردی قوی نداشته باشند.
در ادامه رویداد، مدیرعامل مجموعه کودکان فرشتهاند گفت: از سال ۸۸ فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر شش هزار نیروی دواطلب در این مجموعه مشغول فعالیت هستند.
سید نصیر موسوی ادامه داد: هدف این موسسه، آموزش مسئولیتپذیری است.
وی گفت: اعتماد به جوانان، احترام و پذیرش، مسائلی است که باعث جذب داوطلب در سازمانهای مردمنهاد است.
مدیر موسسه ایمن ناجی فردا گفت: هدف اصلی این موسسه، فرهنگسازی ایمنی درجامعه و آگاهی دادن به خانوادهها در جهت توجه به ایمنی کودکان است.
پازوکی بیان کرد: ارتباط با کودکان بزرگترین دغدغه ما بود چرا که برقرای این ارتباط دشوار بود، ساخت ماکت و طراحی بازی و دایر کردن کارگاههای مهارتی برای کودکان بود.
سعیده صالح غفاری نماینده انجمن اوتیسم ایران در ادامه همایش گفت: برای کمک به انجمن اوتیسم، آشنایی با اوتیسم است؛ آموزش آشنایی با اوتیسم به مراکز مختلف از برنامههای این نهاد است.
در پایان محمد ابویی رئیس مرکز تشکلهای اجتماعی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با قدردانی از حضور تشکلهای مختلف در این رویداد گفت: در دو ماه گذشته برای این رویداد برنامه ریزی شده بود و ارائه این برنامه با همت تشکلها انجام گرفته است.
در پایان رویداد از تشکلهای برتر تقدیر شد.